Przemek Przybulewski Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2019 Chyba nabrałem wprawy bo idzie szybciej niż myślałem. Kolejne fragmenty zrobione. Miejscami do poprawy bo róźne babole wychodzą dopiero na zdjęciach. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2019 Share Napisano 2 Maja 2019 Miło dla oka te nity wyglądają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Tu też działasz? To trzeba a będzie zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Lutego 2020 Autor Share Napisano 6 Lutego 2020 Faun/Puma schną więc pomyślałem, że podłubię podstawkę do Suczki. Podstawka jak jest każdy widzi. Frogfoot na szczęście o wiele mniejszy od A-10, łatwiej go wpasować. Ale za to zostaje więcej wolnego i nie wiem czym to zapełnić. Samolot będzie stał na płytach hex, wstępnie tak: I do tego może dojdzie płot, choć to jeszcze nie przesądzone: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 Przykleiłem skrzydła i wloty powietrza Quickboost: I pracuje nad podstawką: Myśle czy nie postawić też: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Stawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 W dniu 31.10.2018 o 12:01, Matys napisał: Art Model, ma swoje problemy, ale generalnie dobry model. Warto do niego dokupić dedykowane blaszki (NH Detail) - naprawiają podstawowe problemy jak brak detalu w kabinie czy w komorach podwozia. I podejrzewam, że kalki też by się przydały bo te zestawowe wyglądają na bardzo kiepskie, ale skoro planujesz digi camo to i tak będziesz korzystać z innych niż zestawowe. Mam, zestaw z art-model, moim zdaniem to drewno... Oddam za piwo. Bez kalek i Nursow. Bo kalki były całkiem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 21 godzin temu, tlb napisał: Stawiaj. Mówisz - masz: Silnik: Zastanawiam się nad kołami Defa bo zestawowe są słabe. Dokleiłem skrzydła i stateczniki. Było troche szpachlowania. Zobaczymy jutro jak poschnie. Wypełniłem szpary: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Dzięki fajny ten silnik, życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Lutego 2020 Autor Share Napisano 11 Lutego 2020 No i tyle by było w temacie Gaza: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Chociaż wszystko na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Lutego 2020 Autor Share Napisano 11 Lutego 2020 Czekam na koła bo zestawowe gumy są ok ale felgi za szerokie. Jak złożyłem zapasówkę to felga wystaje 1-1,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Marca 2020 Autor Share Napisano 28 Marca 2020 Pomalowałem podstawkę, jeszcze trochę szarego, jeszcze raz spoiny poprawić i pigmenty. A za płotem krzaki i wysoka trawa: . . Poskładałem też Gaza - najpierw kabinka; . Później rama: Następnie preshading: I z kołami: Wstępne kolory: . I prawie złożony: . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Jak na razie ta "dostawka" przyćmiła głównego bohatera wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 37 minut temu, Przemek Przybulewski napisał: I prawie złożony: Przemku, bieżnik na wszystkich kołach masz odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Marca 2020 Autor Share Napisano 28 Marca 2020 24 minuty temu, thor_ napisał: Jak na razie ta "dostawka" przyćmiła głównego bohatera wątku Do końca suczki jeszcze daleko - jak nie wyjdzie malowanie samolotu to najwyżej nie będę stawiał Gaza 16 minut temu, Grzes napisał: Przemku, bieżnik na wszystkich kołach masz odwrotnie Przyklejałem wczoraj późno w nocy a w instrukcji są że lewe są tak jak moje a prawe odwrotnie. Teraz jak wkleiłem to już raczej nie do ruszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Autko wychodzi bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Super, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 3 godziny temu, Przemek Przybulewski napisał: Przyklejałem wczoraj późno w nocy a w instrukcji są że lewe są tak jak moje a prawe odwrotnie. Teraz jak wkleiłem to już raczej nie do ruszenia. Warto zapamiętać, bez względu na instrukcje - choinka/strzałka na terenowych oponach zawsze, jadąc do przodu, wierzchołkiem wchodzi "pod koło" nie "ramionami". W innym wypadku nie ma szans, żeby się bieżnik w błocie oczyszczał a będzie się tylko zaklejał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 W dniu 28.03.2020 o 18:31, thor_ napisał: Warto zapamiętać, bez względu na instrukcje - choinka/strzałka na terenowych oponach zawsze, jadąc do przodu, wierzchołkiem wchodzi "pod koło" nie "ramionami". W innym wypadku nie ma szans, żeby się bieżnik w błocie oczyszczał a będzie się tylko zaklejał Dzięki - postaram się zapamiętać. Trochę popracowałem nad samolotem, tam aby w końcu wszystko pozamykać i przygotować do malowania. Osłony silników: A później klapy podwozia i samo podwozie: . Jutro może uda się położyć podkład. Przy okazji czym rozcieńczacie podkład AK (szary Ak 175) bo strasznie gęsty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 Przemek, coś tam chyba niezbyt z klejem przy szybach GAZa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 25 minut temu, makinen napisał: Przemek, coś tam chyba niezbyt z klejem przy szybach GAZa Na jedną przednią klej mi podciekł, nawet nie wiem jak. Druga pechowa bo centralnie na środku ma pęcherzyk powietrza. Reszta jest ok. Jak coś nie tak to albo wina zdjęć albo szyby nierówne i tak załamują światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 W końcu powklejałem wszystkie elementy i przygotowałem do podkładu: No i początek preshadingu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Przemek - natury nie oszukasz.... wziąłeś się za latadło ale coś na kołach/gąskach też musiało być może idź za ciosem i jakieś figurasów dostaw - będzie bajerancka dioramka Poza tym jak zwykle super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Super model, czy robisz nity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi