Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 minut temu, Solo napisał:

Dla tych którzy nie zdążyli kupić Chattanooga Choo Choo (zestaw ma już status discontinued na stronie Eduarda), ostatnie egzemplarze przyjechały do MojeHobby:
https://www.mojehobby.pl/products/Chattanooga-Choo-Choo-P-51D-Limited-Edition.html

Eduard zacznie niedługo wypuszczać serie po 10 sztuk.

Napisano
10 godzin temu, mbrnnr napisał:

Kitty Hawk poszerza plany. 

FB_IMG_1567843987673.thumb.jpg.ce15e32750dd095b8658c29a81a6ce1c.jpg

Biorąc pod uwagę czas realizacji ich zapowiedzi to kilka, jak nie kilkanaście lat się zejdzie zanim te zestawy się pokażą 

Napisano

akurat te rosyjskie to jakos tak szybko robia i sie nie obijają w przeciwieństwie do amerykańskich gdzie niektóre to juz z 5-6 lat zapowiedziane i cisza

• Super Moderator
Napisano
20 godzin temu, Tazman79 napisał:

A nie można tej konwersacji przenieść do osobnego posta? Bo bałagan się robi, proszę Admina o reakcję 

A można.

Przeniesione.

Napisano

Nie wiem czy to nie jest jakiś żart, ale znając AMK to niekoniecznie. Kilka tygodni po premierze Kinetica, najbardziej szanowana przez modelarzy firma ogłasza jaki będzie jej następny model: F-104G. :)
Zapewne premiera w 2025, no chyba że wcześniej preordery, wtedy w 2027.

1242176-33648-96-pristine.jpg

Napisano

F-104 to jeden z nielicznych samolotów z okresu zimnej wojny który zupełnie mnie nie interesuje. Ale jeśli zrobi go AMK... Może i robią błędy merytoryczne i rowy zamiast linii podziału, ale chyba bym kupił.

Napisano

F-104? Mój Ci on!

Pamiętam przez ponad połowę lat siedemdziesiątych radiowa Jedynka TŁUKŁA przy każdej propagandowej okazji (tak, jak PiS o zestrzeleniu tupolewa [dziwnie ucichło]) o "Aferze Lockheeda" !!!  Starfightery  spadały wtedy z nieba na każde Breżniewa pierdnięcie (prawie jak naszego Prezesa).

Dosłownie każdy z trzema zwojami mózgowymi szybko kumał o co biega ale dochodziło już do obłędu i przerysowań propagandowych... No i o nieśmiertelnym komuchożercy Franz Joseph Straussie na którego lotnisku lądowałem LOTem 10 lat temu...

Lockheed Starfighter i FJS... Ech

Czasy były ogłupiające mniej niż TERAZ.

Kocham F-104!