Bengal Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Napisano 27 Czerwca 2020 Pomalowałem na biało w końcu nity zaczyna widać 5 Cytuj
Bengal Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Napisano 28 Czerwca 2020 pora na maskowanie pierwszego koloru, linie są proste, więc powinno się udać za pierwszym razem i pomalowałem pierwsze części DSG : nie wiem czy to odpowiedni kolor, jakoś on mi się nie widzi w porównaniu do : 1 Cytuj
Bengal Napisano 29 Czerwca 2020 Autor Napisano 29 Czerwca 2020 Udało mi się go pomalować chyba nie jest najgorzej 7 Cytuj
kapsel Napisano 29 Czerwca 2020 Napisano 29 Czerwca 2020 Ależ to kolos... widzę że wiele pracy Cię kosztował jak do tej pory. Powolutku ale do przodu Bartku, świetna robota 1 Cytuj
mig Napisano 30 Czerwca 2020 Napisano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Malowanie wygląda całkiem fajnie wygląda. Edytowane 30 Czerwca 2020 przez mig 1 Cytuj
sianko Napisano 1 Lipca 2020 Napisano 1 Lipca 2020 Podoba mi się Twoja praca nad tym modelem. A tak z ciekawości, to co to jest ta podstawka, służy też do poziomowania i symetrii? Cytuj
Bengal Napisano 1 Lipca 2020 Autor Napisano 1 Lipca 2020 56 minut temu, sianko napisał: Podoba mi się Twoja praca nad tym modelem. A tak z ciekawości, to co to jest ta podstawka, służy też do poziomowania i symetrii? dzięki, ale nic nadzwyczajnego ot zwykły malutki samolocik co do podstawki to proszę bardzo : strona producenta podstawka Cytuj
Bengal Napisano 2 Lipca 2020 Autor Napisano 2 Lipca 2020 (edytowane) Siema 50/50 jest dobrze ale potrzebuje waszej pomocy/opinii po kolei : złożyłem, pomalowałem lakierem i zacząłem kłaść kalki, delikatne fajne żadnych do nich zastrzeżeń , wyszło tak : \ nry WR966/GT/205 musiałem rozcinać:D bo były na jednym dużym filtrze \ i zaczął się problem jak lewa strona wyszła spoko to na prawej były "przeszkody" w miejscach kalek były wypustki/wybrzuszenia i kalki tak ładnie nie siadły ; i co teraz maczać maczałem już w softerze neo od mr.hobby ( insygnie ponad 24h) GT dopiero pare h no nic niech się moczy, ja biore się za wnęki - pytanie, w paru zdjęciach modeli widziałem, że malowali wnęki na zielony/ciemno zielony ale nie mogę namierzyć żadnych zdjęć z takim kolorem, są inne np.: Edytowane 2 Lipca 2020 przez Bengal 1 Cytuj
sebastain Napisano 3 Lipca 2020 Napisano 3 Lipca 2020 Siema 50/50 jest dobrze ale potrzebuje waszej pomocy/opinii i zaczął się problem jak lewa strona wyszła spoko to na prawej były "przeszkody" w miejscach kalek były wypustki/wybrzuszenia i kalki tak ładnie nie siadły i co teraz maczać maczałem już w softerze neo od mr.hobby ( insygnie ponad 24h) GT dopiero pare h no nic niech się moczy, ja biore się za wnęki - Ĺadnie wyszlo malowanie. Co do kalek - preparatem bilmodela probowałeś? Żre dosc mocno Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Bengal Napisano 3 Lipca 2020 Autor Napisano 3 Lipca 2020 13 minut temu, sebastain napisał: Ĺadnie wyszlo malowanie. Co do kalek - preparatem bilmodela probowałeś? Żre dosc mocno Dzięki nie, używałem tylko softer od mr.hobby, zostawiłem na noc mocno mokro te kalki i jakoś wyglądają, najwyżej po lakierze będę je szlifował Cytuj
Bengal Napisano 4 Lipca 2020 Autor Napisano 4 Lipca 2020 hey, położyłem resztę kalek : pomalowałem wnęki klap oraz resztę drobiazgów teraz mogę zająć się podwoziem jeśli nie ma żadnego "ale" to jutro lakieruję spokojnego weekendu 6 Cytuj
podciech Napisano 4 Lipca 2020 Napisano 4 Lipca 2020 Bardzo mi się podoba , świetną robotę robisz . Malowanie . 1 Cytuj
Bengal Napisano 5 Lipca 2020 Autor Napisano 5 Lipca 2020 15 godzin temu, kapsel napisał: Znakomicie wygląda. Świetna robota Dzięki Leszku ! 15 godzin temu, podciech napisał: Bardzo mi się podoba , świetną robotę robisz . Malowanie . dziękuje i cieszę się, że się podoba 13 godzin temu, M.A.V. napisał: cały czas nie ma wstydu jest zachwyt ale wszystko przed nami znając mój talent wszystko jeszcze pomogę popsuć ale dziękuję @M.A.V. Cytuj
Bengal Napisano 8 Lipca 2020 Autor Napisano 8 Lipca 2020 (edytowane) Bry i po washu: zdjęć nie wybielałem tym razem mogę powoli składać w całość i kończyć Edytowane 8 Lipca 2020 przez Bengal 5 Cytuj
Bengal Napisano 9 Lipca 2020 Autor Napisano 9 Lipca 2020 Dobry, to tak na zakończenie kariery modelarskiej wypada skończyć zaczęte projekty więc już końcóweczka Shackletona problemy : - jak mu zrobić zdjęcia w boxie jak on się nie mieści - gdzie go trzymać idę kończyć detale jakieś i może jednak pobawię olejami 4 Cytuj
sebastain Napisano 10 Lipca 2020 Napisano 10 Lipca 2020 Dobry, to tak na zakończenie kariery modelarskiej wypada skończyć zaczęte projekty [...] Kolega sie nie poddaje. Dobrze idzie, fajnie się prezentuje. Co do miejsca to ja bym ponegocjował z żoną czy talerze w kredensie sa bardzo potrzebne i czy nie mozna ich gdzieś przenieśc Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj
kjp_a_man Napisano 10 Lipca 2020 Napisano 10 Lipca 2020 17 godzin temu, Bengal napisał: … to tak na zakończenie kariery modelarskiej … Jakieś nowe hobby? 17 godzin temu, Bengal napisał: … … Pytanie laika. Czemu na prawej burcie oznaczenie „146800cc” jest nierówne? 5 godzin temu, sebastain napisał: … ja bym ponegocjował z żoną czy talerze w kredensie są bardzo potrzebne i czy nie można ich gdzieś przenieść Zwłaszcza ruchem prawie jednostajnie przyśpieszonym na podłogę. 1 Cytuj
Bengal Napisano 10 Lipca 2020 Autor Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, kjp_a_man napisał: Jakieś nowe hobby? Będę hodował ptaszniki 1 godzinę temu, kjp_a_man napisał: Pytanie laika. Czemu na prawej burcie oznaczenie „146800cc” jest nierówne? nie wyszło tak ładnie, tam jest malutka "wypustka" i kalka się zawinęła 1 godzinę temu, kjp_a_man napisał: Zwłaszcza ruchem prawie jednostajnie przyśpieszonym na podłogę. to odpada Edytowane 10 Lipca 2020 przez Bengal Cytuj
Bengal Napisano 11 Lipca 2020 Autor Napisano 11 Lipca 2020 W dniu 13.06.2020 o 11:16, Bengal napisał: odgrzewam kolejnego kotlet odgrzany i gotowy zapraszam do galerri Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi