Jump to content

F5 Tiger II Adversary VFC 111 1/32 Kitty Hawk

jrminiatures
 Share

Recommended Posts

Witajcie.
Udało mi się zmontować drugiego Tigera do kompletu. Relacje z budowy prowadziłem tylko na moim, więc w razie czego zapraszam. facebook.com/jrminiature.  Powiem tyle - umęczyły mnie te dwie sztuki. Oglądajcie.

F5_01.jpg
F5_02.jpg
F5_03.jpg
F5_04.jpg
F5_05.jpg
F5_06.jpg
F5_07.jpg
F5_08.jpgF5_09.jpgF5_10.jpgF5_11.jpgF5_12.jpgF5_13.jpg
F5_14.jpgF5_15.jpg
F5_16.jpg

kilka detali:
F5_17.jpgF5_18.jpgF5_19.jpgF5_20.jpgF5_21.jpgF5_22.jpgF5_23.jpg

i fotka z bratem :)

F5_24.jpg
F5_25.jpg

Pozdro!

• Like 5

Bardzo ładne ef-piątki, właśnie miąłem się brać w przerwie świątecznej za jeden z nich ale w tej sytuacji muszę zmienić pomysł na kamuflaż.

Gratulacje!!!

• Like 1

model z pewnością ładny. Mam jednak taką refleksje, ze autor, nie szuka realizmu tylko odpowiedniej konwencji, która byłaby atrakcyjna. Efektem takiego działania, jest stworzenie bardzo efektownego modelu, który jednak,  nie stara się być prawdziwym samolotem.

• Haha 1

I chwała mu za to, bo model ma być efektowny, a niekoniecznie realistyczny.

F-5 bardzo mi się podoba, ładnie pomalowany i w ogóle, ale... no właśnie małe "ale": na pierwszy rzut oka wygląda jak 48, a to przecież 32.
No i jak na Twoje standardy, to nie jest to aż tak udany model jak poprzednie. Ale mimo tego - piękna robota.
Kamuflaże moje ulubione, kto wie, może i ja kiedyś się skusze na jakiegoś F-5F w podobnych kolorach.

• Like 1

5 minut temu, spiton napisał:

model z pewnością ładny. Mam jednak taką refleksje, ze autor, nie szuka realizmu tylko odpowiedniej konwencji, która byłaby atrakcyjna. Efektem takiego działania, jest stworzenie bardzo efektownego modelu, który jednak,  nie stara się być prawdziwym samolotem.

Tak, zgadza się - nie szukam realizmu 1:1 - oczywiście oglądam zdjęcia oryginałów etc - ale finalnie kończę w/g mojej interpretacji.

• 2 weeks later...