jrminiatures Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Witajcie. Udało mi się zmontować drugiego Tigera do kompletu. Relacje z budowy prowadziłem tylko na moim, więc w razie czego zapraszam. facebook.com/jrminiature. Powiem tyle - umęczyły mnie te dwie sztuki. Oglądajcie. kilka detali: i fotka z bratem :) Pozdro! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Bardzo ładne ef-piątki, właśnie miąłem się brać w przerwie świątecznej za jeden z nich ale w tej sytuacji muszę zmienić pomysł na kamuflaż. Gratulacje!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 model z pewnością ładny. Mam jednak taką refleksje, ze autor, nie szuka realizmu tylko odpowiedniej konwencji, która byłaby atrakcyjna. Efektem takiego działania, jest stworzenie bardzo efektownego modelu, który jednak, nie stara się być prawdziwym samolotem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 I chwała mu za to, bo model ma być efektowny, a niekoniecznie realistyczny. F-5 bardzo mi się podoba, ładnie pomalowany i w ogóle, ale... no właśnie małe "ale": na pierwszy rzut oka wygląda jak 48, a to przecież 32. No i jak na Twoje standardy, to nie jest to aż tak udany model jak poprzednie. Ale mimo tego - piękna robota. Kamuflaże moje ulubione, kto wie, może i ja kiedyś się skusze na jakiegoś F-5F w podobnych kolorach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jrminiatures Posted December 13, 2018 Author Share Posted December 13, 2018 5 minut temu, spiton napisał: model z pewnością ładny. Mam jednak taką refleksje, ze autor, nie szuka realizmu tylko odpowiedniej konwencji, która byłaby atrakcyjna. Efektem takiego działania, jest stworzenie bardzo efektownego modelu, który jednak, nie stara się być prawdziwym samolotem. Tak, zgadza się - nie szukam realizmu 1:1 - oczywiście oglądam zdjęcia oryginałów etc - ale finalnie kończę w/g mojej interpretacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Piękny samolot - szkoda, że nie latały z szachownicami. Oba modele wspaniałe, estetycznie i technicznie... wspaniałe. Pozdrawiam Hubert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Niebieski bardziej mi się podoba;) ale obydwa świetne i z przyjemnością się przyglądam szczegółom, analizując poszczególne elementy samolotu, etapów tworzenia modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Zdobywca Oscara za najlepszą rolę drugoplanową w TOP GUN ..! Uwielbiam tę maszynę... Zdecydowanie mój konik... więc musi się podobać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Oba F-5 bardzo ładne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted December 13, 2018 Share Posted December 13, 2018 Zacne, gratulacje i pozazdrościć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mates Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 (edited) Śledziłem poczynania na fejsie. Bardzo dobra robota! Jakie plany na kolejny projekt? Edited December 16, 2018 by Mates Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jrminiatures Posted December 20, 2018 Author Share Posted December 20, 2018 Dziękuje za opinie. Teraz na warsztacie F/A 18 Hornet 1/48 Kinetic :) Będzie się działo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiczbar Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 mega robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts