bożo wpożo Napisano 15 Grudnia 2018 Share Napisano 15 Grudnia 2018 Taka sytuacja : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 Będzie dodatek do koparki na podwoziu Kraza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 Czy można wnioskować o warsztat z dokładnym instruktażem "co, czym i w jaki sposób..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2019 Będę się starał :-) . Tymczasem zmordowałem zylion blaszek i drucików . DżwiK gotów do malowania : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Spróbuj faktycznie dać opis malowania step by step. Przyda się. To co na fotkach to jest na sicher zmontowane czy tylko poskładane na sucho? Pytam, bo nie bardzo wyobrażam sobie jak to malować, gdyby było finalnie sklejone.. Ja nawet proste autko pancerne mam rozłożone na x podzespołów, a co dopiero tu.. Aha - to będzie wojskowy dźwig? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 12 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Oczywiście że poszczególne podzespoły są demontowane . Nie sposób byłoby znalować w takiej postaci . Kabina , rama z podstawa dźwigu , sam dźwig , ramie , szoferka , fotele , tablice przyrządów itp wszystko jest osobno . Będzie wojskowy radziecki zielony z drobnymi akcentami jak pasy na podporach itp . Edytowane 12 Stycznia 2019 przez bożo wpożo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Eeeee!!no nie wal w bambuko!Zrób z niego jakiegoś budowlańca-będzie kolorowo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Też czekam na etap malowania, a jak by było trochę szczegółów to już happy day. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Twoje modele są fantastyczne przed jak i po malowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 Rozpędziełm się :-) , podwozie i szoferka " prawie" gotowe : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Stycznia 2019 Super Moderator Share Napisano 26 Stycznia 2019 Pięknie zrobiony, jak zawsze. Nie mogę oderwać wzroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 Opony czym malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Dzięki chłopaki :-) . Krzysiu , opony to rubber black z tamijuni i delikatny filterek z xf18 , coś w tym stylu . potem na to mieszanina pigmentów , plastera i olejenego siuwaksa w kolorze ziemi i usunięte gąbką , Edytowane 26 Stycznia 2019 przez bożo wpożo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 A ja poproszę, skoro obiecany warsztat instruktażowy, o Twój tajnik obklejania autka piaskiem i kurzem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Ja z kolei chce zapytać o sprzęt jakim robisz foto (aparat + osprzet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 O, dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 3 godziny temu, Grzes napisał: A ja poproszę, skoro obiecany warsztat instruktażowy, o Twój tajnik obklejania autka piaskiem i kurzem Dołączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 14 godzin temu, bożo wpożo napisał: Rozpędziełm się , podwozie i szoferka " prawie" gotowe : Nie no!!!! To POWINNO być karalne. Najpierw obiecałeś warsztat a teraz pokazujesz takie cudo?! Nieładnie... Ale malowanie zasługuje na WIELKI plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Malowanie bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 W dniu 27.01.2019 o 08:20, Grzes napisał: A ja poproszę, skoro obiecany warsztat instruktażowy, o Twój tajnik obklejania autka piaskiem i kurzem Grześ , mieszam pigmenty , wszystkie jaśniejsze dodając gips ( plaster to się nazywa od AK) , trochę łajtspirytu i żeby się związało którejkolwiek olejnej farby w kolorze ziemi - earth , mud , wszystko jedno . Strzepuję z pędzla jakkolwiek to zabrzmiało . Po wyschnięciu jak uznam to nadmiar zbieram pędzlem . Potem można dla zróżnicowania postrzelać z pędzla ciemniejszym washem . Na koniec z aerografu zionę fixerem . Nic nie odpada . Płaskie powierzchnie - na przykład błotniki od góry można zrobić w ten sposób : Z aerografu zione łajtspirytem na błotnik . Jak jest mokre pędzelkiem stawiam kropelkę na przykład olejnego ” dust effect” . I natychmiast znowu zione z aerka łajtspirytem . To się wtedy w swoisty sposób wypłukuje , ale nie do końca . Jak wyschnie to te syfy się uwidaczniają . Łukasz - aparat nikon v1 ( 6 lat temu kosztował koło tysiaka ) , statyw , dwie żarówy 5500 na nóżkach i wszystkie zapalone światła w chałupie . Cieszę się , że jesteście zainteresowani technikami , nie robię SBS ów szczegółowych bo jest to dla mnie jeszcze kłopot . Pracownie mam tak malutką ( tam gdzie miałem wcześniej potomstwo zajęło ) że do fotografowania muszę wszystko wyciągać i rozkładać i mnie to osłabia . Natomiast za półtora miesiąca zmieniam chałupę i pracownia będzie ogromna z osobnym „studiem „ do focenia stałe w gotowości . Będę mógł robić zdjęcia co pięć minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 45 minut temu, bożo wpożo napisał: Natomiast za półtora miesiąca zmieniam chałupę i pracownia będzie ogromna z osobnym „studiem A mówią, że na modelarstwie nie można się dorobić Dzięki za instruktaż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Lepiej filmy nagrywaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi