abtb Napisano 5 Lutego 2019 Autor Share Napisano 5 Lutego 2019 Tak na szybko Mi 4ME wg panów "Awiacja i Wremia" nr 3/95 W sumie temat do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 Co do numeru i malowania w Krakowie to nie wiem czy jest oryginalne..musiał bym poszukać fotek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Lutego 2019 Autor Share Napisano 5 Lutego 2019 8 minut temu, piotrkur napisał: Co do numeru i malowania w Krakowie to nie wiem czy jest oryginalne I dla tego profilaktycznie trzeba by było zrobić w malowaniu radzieckim, zawsze to bezpieczniej a i fotka z epoki jakaś się znajdzie na "poparcie" malowania 14 minut temu, piotrkur napisał: czy jest oryginalne Takie coś znalazłem: "W 1965 r. w 28. Eskadrze Ratowniczej Marynarki Wojennej utworzono klucz śmigłowców do zwalczania okrętów podwodnych (ZOP), w skład którego wchodziły śmigłowce Mi-4ME. Służyły do roku 1981, kiedy zostały zastąpione przez Mi-14PŁ. Na wyposażeniu Eskadry znalazły się cztery maszyny o numerach burtowych „1″, „2″, „6″ i „7″, które po zmianie zasad numeracji otrzymały odpowiednio numery „117″, „021″, „617″ i „071″. Do dziś zachowały się jedynie dwa egzemplarze polskich Mi-4ME – w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie i w Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni." Cytat za Plastikowe.pl W artykule jest też sporo fotek ze szczegółami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 Że latały w Darłowie to pamiętama i ludzie chyba jeszcze są którzy pracowali na nich.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Lutego 2019 Autor Share Napisano 5 Lutego 2019 W sumie jest wszystko by zrobić konkretny egzemplarz. Nawet wirtualny spacer po wnętrzu kabiny operatora, ładowni i kabiny pilotów jest dostępny na stronie Muzeum w Krakowie. Tylko brać się za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Lutego 2019 Autor Share Napisano 24 Lutego 2019 Zgodnie z nową tradycją wklejam fotkę z cyklu "czasami coś się trafi" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 Dołączam się do gratulacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 Świetny model , to i nagroda się należy. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 Śmigłowce to fajna kategoria. Trudno nie wygrać jak startują dwa. Gratki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lutego 2019 Autor Share Napisano 25 Lutego 2019 (edytowane) 8 godzin temu, mbrnnr napisał: Trudno nie wygrać jak startują dwa. Jak się domyślam ten drugi był Twój Następnym razem postaraj się bardziej A tak na serio było 14 bez podziału na skalę ale co się będę rozpisywał. Szkoda tylko że na Paprykarzu jest tak słaba frekwencja w śmiglakach Edytowane 25 Lutego 2019 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 A pomarańczka z CCCP nic nie dostała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lutego 2019 Autor Share Napisano 25 Lutego 2019 4 minuty temu, Grzes napisał: A pomarańczka z CCCP nic nie dostała? No cóż, na tle ogólnej "zieleniny" wszystkich wystawionych śmiglaków rzucała się w oczy od samego wejścia na salę i znalazła uznanie wśród grona "zakręconych inaczej" ale organizatorzy postanowili obdarować jeszcze dwóch innych szczęśliwców, bo dostać dwa grany w tej samej kategorii to nawet jak dla mnie trochę za bogato. Dorobi się stosowną, "klimatyczną" podstawkę to może na innej imprezie coś "szarpnie" A poza tym za rok też można spróbować jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 4 minuty temu, abtb napisał: No cóż, na tle ogólnej "zieleniny" wszystkich wystawionych śmiglaków rzucała się w oczy od samego wejścia na salę i znalazła uznanie wśród grona "zakręconych inaczej" I bardzo szkoda, że nic nie ugrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 Skandal jakiś Składaj apelację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 Nieźle! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lutego 2019 Autor Share Napisano 25 Lutego 2019 Teraz, Grzes napisał: Składaj apelację Eeee, to trochę jak całowanie lwa w d.... Przyjemność niewielka a niebezpieczeństwo duże Przed wyjazdem poprawiłem maszty i antenę to może teraz skończę podstawkę i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 Szczerze gratuluję Tomku. W pełni zasłużone. Bardzo się cieszę że mogłem na własne ślepia obejrzeć Twoje miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2019 X Olsztyński Festiwal Kultury Modelarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 Podwójne gratulacje! Pierwsze z powodu wyróżnienia, drugie, że po 2 miesiącach zechciałeś się pochwalić Łobuzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 No to teraz do roboty i wersja morska na kołach na warsztat!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 2 godziny temu, Kon_Bar napisał: Pierwsze z powodu wyróżnienia, drugie, że po 2 miesiącach zechciałeś się pochwalić Łobuzie A dziękuję. Tak jakoś postanowiłem nadrobić zaległości Mil będzie do obejrzenia na Babarybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 1 godzinę temu, piotrkur napisał: No to teraz do roboty i wersja morska na kołach na warsztat! Kwity "som" ale chęci gdzieś się zapodziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi