abtb Napisano 5 Lutego 2019 Autor Napisano 5 Lutego 2019 Tak na szybko Mi 4ME wg panów "Awiacja i Wremia" nr 3/95 W sumie temat do zrobienia Cytuj
piotrkur Napisano 5 Lutego 2019 Napisano 5 Lutego 2019 Co do numeru i malowania w Krakowie to nie wiem czy jest oryginalne..musiał bym poszukać fotek.. Cytuj
abtb Napisano 5 Lutego 2019 Autor Napisano 5 Lutego 2019 8 minut temu, piotrkur napisał: Co do numeru i malowania w Krakowie to nie wiem czy jest oryginalne I dla tego profilaktycznie trzeba by było zrobić w malowaniu radzieckim, zawsze to bezpieczniej a i fotka z epoki jakaś się znajdzie na "poparcie" malowania 14 minut temu, piotrkur napisał: czy jest oryginalne Takie coś znalazłem: "W 1965 r. w 28. Eskadrze Ratowniczej Marynarki Wojennej utworzono klucz śmigłowców do zwalczania okrętów podwodnych (ZOP), w skład którego wchodziły śmigłowce Mi-4ME. Służyły do roku 1981, kiedy zostały zastąpione przez Mi-14PŁ. Na wyposażeniu Eskadry znalazły się cztery maszyny o numerach burtowych „1″, „2″, „6″ i „7″, które po zmianie zasad numeracji otrzymały odpowiednio numery „117″, „021″, „617″ i „071″. Do dziś zachowały się jedynie dwa egzemplarze polskich Mi-4ME – w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie i w Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni." Cytat za Plastikowe.pl W artykule jest też sporo fotek ze szczegółami Cytuj
piotrkur Napisano 5 Lutego 2019 Napisano 5 Lutego 2019 Że latały w Darłowie to pamiętama i ludzie chyba jeszcze są którzy pracowali na nich.. Cytuj
abtb Napisano 5 Lutego 2019 Autor Napisano 5 Lutego 2019 W sumie jest wszystko by zrobić konkretny egzemplarz. Nawet wirtualny spacer po wnętrzu kabiny operatora, ładowni i kabiny pilotów jest dostępny na stronie Muzeum w Krakowie. Tylko brać się za robotę Cytuj
abtb Napisano 24 Lutego 2019 Autor Napisano 24 Lutego 2019 Zgodnie z nową tradycją wklejam fotkę z cyklu "czasami coś się trafi" 3 Cytuj
Cypis Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 Świetny model , to i nagroda się należy. Gratulacje 1 Cytuj
zzz Napisano 24 Lutego 2019 Napisano 24 Lutego 2019 Śmigłowce to fajna kategoria. Trudno nie wygrać jak startują dwa. Gratki. 1 Cytuj
abtb Napisano 25 Lutego 2019 Autor Napisano 25 Lutego 2019 (edytowane) 8 godzin temu, mbrnnr napisał: Trudno nie wygrać jak startują dwa. Jak się domyślam ten drugi był Twój Następnym razem postaraj się bardziej A tak na serio było 14 bez podziału na skalę ale co się będę rozpisywał. Szkoda tylko że na Paprykarzu jest tak słaba frekwencja w śmiglakach Edytowane 25 Lutego 2019 przez abtb Cytuj
abtb Napisano 25 Lutego 2019 Autor Napisano 25 Lutego 2019 4 minuty temu, Grzes napisał: A pomarańczka z CCCP nic nie dostała? No cóż, na tle ogólnej "zieleniny" wszystkich wystawionych śmiglaków rzucała się w oczy od samego wejścia na salę i znalazła uznanie wśród grona "zakręconych inaczej" ale organizatorzy postanowili obdarować jeszcze dwóch innych szczęśliwców, bo dostać dwa grany w tej samej kategorii to nawet jak dla mnie trochę za bogato. Dorobi się stosowną, "klimatyczną" podstawkę to może na innej imprezie coś "szarpnie" A poza tym za rok też można spróbować jeszcze raz Cytuj
Bengal Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 4 minuty temu, abtb napisał: No cóż, na tle ogólnej "zieleniny" wszystkich wystawionych śmiglaków rzucała się w oczy od samego wejścia na salę i znalazła uznanie wśród grona "zakręconych inaczej" I bardzo szkoda, że nic nie ugrała Cytuj
abtb Napisano 25 Lutego 2019 Autor Napisano 25 Lutego 2019 Teraz, Grzes napisał: Składaj apelację Eeee, to trochę jak całowanie lwa w d.... Przyjemność niewielka a niebezpieczeństwo duże Przed wyjazdem poprawiłem maszty i antenę to może teraz skończę podstawkę i będzie dobrze. Cytuj
kapsel Napisano 25 Lutego 2019 Napisano 25 Lutego 2019 Szczerze gratuluję Tomku. W pełni zasłużone. Bardzo się cieszę że mogłem na własne ślepia obejrzeć Twoje miniatury Cytuj
abtb Napisano 2 Czerwca 2019 Autor Napisano 2 Czerwca 2019 X Olsztyński Festiwal Kultury Modelarskiej Cytuj
Kon_Bar Napisano 3 Czerwca 2019 Napisano 3 Czerwca 2019 Podwójne gratulacje! Pierwsze z powodu wyróżnienia, drugie, że po 2 miesiącach zechciałeś się pochwalić Łobuzie 1 Cytuj
piotrkur Napisano 3 Czerwca 2019 Napisano 3 Czerwca 2019 No to teraz do roboty i wersja morska na kołach na warsztat!! Cytuj
abtb Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Napisano 3 Czerwca 2019 2 godziny temu, Kon_Bar napisał: Pierwsze z powodu wyróżnienia, drugie, że po 2 miesiącach zechciałeś się pochwalić Łobuzie A dziękuję. Tak jakoś postanowiłem nadrobić zaległości Mil będzie do obejrzenia na Babarybie Cytuj
abtb Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Napisano 3 Czerwca 2019 1 godzinę temu, piotrkur napisał: No to teraz do roboty i wersja morska na kołach na warsztat! Kwity "som" ale chęci gdzieś się zapodziały Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi