Panzer4 Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Kilka lat temu rozmawiałem z Adamem z IBG co jeszcze można by zrobić w pancerce w 1:72 na co czekają modelarze na CAŁYM ŚWIECIE. No i od słowa do słowa okazało się, że nie ma na rynku porządnych modeli rodziny Krzyżowców. Wiele wody od tego czasu upłynęło, a dzisiaj na targach zabawek w Norymberdze IBG Models pokazało to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Już staję w kolejce po wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 A rozmawialiście może o Matildach i Churchillach? Bo też by się przydały... Crusadery wyglądają przepysznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Rewelacyjna wiadomość. Rozmawiaj dalej - o Matildach, Valentinach, Halftrackach, Albionach, Scammelach, Fordsonach i jeszcze paru rzeczach :-) Biorę od razu wszystkie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 A jak fajnie się je klei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Witam, Wiadomość bardzo dobra. BTW.: a kiedy "Rosiek" w 72 ??? Przemek Edytowane 31 Stycznia 2019 przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 świetna wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2019 15 godzin temu, Andrzej_LK napisał: Rewelacyjna wiadomość. Rozmawiaj dalej - o Matildach, Valentinach, Halftrackach, Albionach, Scammelach, Fordsonach i jeszcze paru rzeczach Biorę od razu wszystkie 15 godzin temu, filipsg napisał: A rozmawialiście może o Matildach i Churchillach? Bo też by się przydały... Crusadery wyglądają przepysznie! Słuchajcie, ludzie z IBG są na tyle rozsądni, że jak się im zaproponuje coś sensownego, czytaj: ciekawy temat z potencjałem do sprzedaży na całym świcie to oni na pewno go rozważą. Sprzedaż Rośka w 1:72 jest raczej wątpliwa pod względem opłacalności, więc zamiast pomstować na to, że nie robią Rosomaka, Jelcza, albo innego Stara, to trzeba im zarzucić temat, który ich zaciekawi tez z punktu widzenia biznesowego. Taki np. Albion jest całkiem fajnym pomysłem bo wersji tej ciężarówki było pierdyliard. Z taką Valentine może już być problem, bo nie wiem, czy kolejne wersje były ze sobą wyjątkowo kompatybilne i można je oprzeć na jednej formie (juz z samymi gąsienicami mógłby być kłopot). Ale nie zaszkodzi ich męczyć i dręczyć. Być może którąś przynętę chwycą. Tylko podkreślam, że ja rozmawiałem z Adamem o Krzyżowcach jakieś... 3 lata temu. Więc nie spodziewajcie się, że Wasze pomysły z dzisiaj, jutro wejdą do produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Panzer bez propagandy na obcojęzycznych forach w cholerę Rośka w 35 jest a grono 72 jest większe niż nam się zdaje i gadanie że to tylko na nasz rynek nijak ma się do tego.Jeśli chodzi o Scammela to ludki tam starego Airfixa rzeźbią bo nic innego nie ma (cromwell ze swoją żywicą to całkiem porażka ). A o gąski do Valentine to bym sie nie martwił Grigoriev ma je na stanie.Tyle mojego w temacie nie da się nie warto bo rynek za mały pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2019 Rosiek brał udział w konflikcie zbrojnym i to go jeszcze ratuje. Ale idź na takie Missing-Lynx i zapytaj Anglików, czy chcą w 1:72 model Stara albo Jelcza. Wyjdźmy wreszcie z różowej bańki: IBG chce zarabiać pieniądze, a nie produkować patriotyczne Jelcze. I jak widać oni bardzo chętnie spełnią życzenia modelarzy ale pod warunkiem, że to będą życzenia modelarzy z całego świata, a nie 50 entuzjastów polskich ciężarówek z czasów Układu Warszawskiego. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 Panzer bez obrazy ale gdzie ja napisałem Jelcz czy Star czytaj bez emocji bo tak to jak w sejmie spokojnej nocy pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Marca 2019 Share Napisano 26 Marca 2019 Wiadomo może co gdzie kiedy? To będą normalne modele z oddzielnymi gąskami ,czy jakieś kłig montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 26 Marca 2019 Share Napisano 26 Marca 2019 A może przeskalować do 35 ? (no i zrobić lepiej niż italeri...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Marca 2019 Share Napisano 26 Marca 2019 W dniu 30.01.2019 o 15:54, Panzer4 napisał: Kilka lat temu rozmawiałem z Adamem z IBG co jeszcze można by zrobić w pancerce w 1:72 na co czekają modelarze na CAŁYM ŚWIECIE. No i od słowa do słowa okazało się, że nie ma na rynku porządnych modeli rodziny Krzyżowców. Wiele wody od tego czasu upłynęło, a dzisiaj na targach zabawek w Norymberdze IBG Models pokazało to: Jak się znasz z szefem IBG to zagadaj żeby tak SKOT-a w 1/35 wymyślili chętni na pewno się znajdą jakieś ciekawe malowania z Afryki i innych Indii nie mówiąc o Polsce i Czechach,ludzie już rzygają tymi hitlerowskimi Tygrysami i Panterami i równie śmiesznymi papierpanzerami .Trumpeter kasę robi na pojazdach specjalistycznych ,tych wszystkich ciężarówkach, wyrzutniach, radarach itp. przecież tak na poważnie zaczęli od Kub-a . Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 26 Marca 2019 Share Napisano 26 Marca 2019 W dniu 31.01.2019 o 09:00, Panzer4 napisał: Słuchajcie, ludzie z IBG są na tyle rozsądni, że jak się im zaproponuje coś sensownego, czytaj: ciekawy temat z potencjałem do sprzedaży na całym świcie to oni na pewno go rozważą. 6 minut temu, Adams M1A1 napisał: Jak się znasz z szefem IBG to zagadaj żeby tak SKOT-a w 1/35 wymyślili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Marca 2019 Share Napisano 26 Marca 2019 Lepiej w 1/72, to SKOTa i wargamingowcy będą kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Odnośnie STARów ,JELCZów i ROSOMAKów w 1/72.Polskiego Fiata 508 wypuścili a chyba nie jest to eksportowy hit Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez yar75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 A słowo ciałęm się stało, a krzyżowiec gdy to usłyszał to ruszył w drogę do Jeruzalem, a w drogę on ruszył on. Jednak nie na wielbłądzie ruszył, ani w lektyce jak faryzeusz, a skromnie, w czołgu ruszył on: http://www.kfs-miniatures.com/1-72-crusader-mk-i-ibg-models/?fbclid=IwAR3Vsc5wU5FbzGW760ML1XvaVm3CCm8HB4g1kcMlE0U_dX86GflhniYpW6A 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi