Panzer4 Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 Kilka lat temu rozmawiałem z Adamem z IBG co jeszcze można by zrobić w pancerce w 1:72 na co czekają modelarze na CAŁYM ŚWIECIE. No i od słowa do słowa okazało się, że nie ma na rynku porządnych modeli rodziny Krzyżowców. Wiele wody od tego czasu upłynęło, a dzisiaj na targach zabawek w Norymberdze IBG Models pokazało to: Cytuj
filipsg Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 A rozmawialiście może o Matildach i Churchillach? Bo też by się przydały... Crusadery wyglądają przepysznie! Cytuj
Andrzej_LK Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 Rewelacyjna wiadomość. Rozmawiaj dalej - o Matildach, Valentinach, Halftrackach, Albionach, Scammelach, Fordsonach i jeszcze paru rzeczach :-) Biorę od razu wszystkie :-) Cytuj
PrzemekW Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Witam, Wiadomość bardzo dobra. BTW.: a kiedy "Rosiek" w 72 ??? Przemek Edytowane 31 Stycznia 2019 przez PrzemekW Cytuj
Panzer4 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Napisano 31 Stycznia 2019 15 godzin temu, Andrzej_LK napisał: Rewelacyjna wiadomość. Rozmawiaj dalej - o Matildach, Valentinach, Halftrackach, Albionach, Scammelach, Fordsonach i jeszcze paru rzeczach Biorę od razu wszystkie 15 godzin temu, filipsg napisał: A rozmawialiście może o Matildach i Churchillach? Bo też by się przydały... Crusadery wyglądają przepysznie! Słuchajcie, ludzie z IBG są na tyle rozsądni, że jak się im zaproponuje coś sensownego, czytaj: ciekawy temat z potencjałem do sprzedaży na całym świcie to oni na pewno go rozważą. Sprzedaż Rośka w 1:72 jest raczej wątpliwa pod względem opłacalności, więc zamiast pomstować na to, że nie robią Rosomaka, Jelcza, albo innego Stara, to trzeba im zarzucić temat, który ich zaciekawi tez z punktu widzenia biznesowego. Taki np. Albion jest całkiem fajnym pomysłem bo wersji tej ciężarówki było pierdyliard. Z taką Valentine może już być problem, bo nie wiem, czy kolejne wersje były ze sobą wyjątkowo kompatybilne i można je oprzeć na jednej formie (juz z samymi gąsienicami mógłby być kłopot). Ale nie zaszkodzi ich męczyć i dręczyć. Być może którąś przynętę chwycą. Tylko podkreślam, że ja rozmawiałem z Adamem o Krzyżowcach jakieś... 3 lata temu. Więc nie spodziewajcie się, że Wasze pomysły z dzisiaj, jutro wejdą do produkcji Cytuj
OLO Napisano 31 Stycznia 2019 Napisano 31 Stycznia 2019 Panzer bez propagandy na obcojęzycznych forach w cholerę Rośka w 35 jest a grono 72 jest większe niż nam się zdaje i gadanie że to tylko na nasz rynek nijak ma się do tego.Jeśli chodzi o Scammela to ludki tam starego Airfixa rzeźbią bo nic innego nie ma (cromwell ze swoją żywicą to całkiem porażka ). A o gąski do Valentine to bym sie nie martwił Grigoriev ma je na stanie.Tyle mojego w temacie nie da się nie warto bo rynek za mały pozdrawiam OLO. Cytuj
Panzer4 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Napisano 31 Stycznia 2019 Rosiek brał udział w konflikcie zbrojnym i to go jeszcze ratuje. Ale idź na takie Missing-Lynx i zapytaj Anglików, czy chcą w 1:72 model Stara albo Jelcza. Wyjdźmy wreszcie z różowej bańki: IBG chce zarabiać pieniądze, a nie produkować patriotyczne Jelcze. I jak widać oni bardzo chętnie spełnią życzenia modelarzy ale pod warunkiem, że to będą życzenia modelarzy z całego świata, a nie 50 entuzjastów polskich ciężarówek z czasów Układu Warszawskiego. 3 1 Cytuj
OLO Napisano 1 Lutego 2019 Napisano 1 Lutego 2019 Panzer bez obrazy ale gdzie ja napisałem Jelcz czy Star czytaj bez emocji bo tak to jak w sejmie spokojnej nocy pozdrawiam OLO. Cytuj
KrzychuP Napisano 26 Marca 2019 Napisano 26 Marca 2019 Wiadomo może co gdzie kiedy? To będą normalne modele z oddzielnymi gąskami ,czy jakieś kłig montaż? Cytuj
martinello Napisano 26 Marca 2019 Napisano 26 Marca 2019 A może przeskalować do 35 ? (no i zrobić lepiej niż italeri...) Cytuj
Adams M1A1 Napisano 26 Marca 2019 Napisano 26 Marca 2019 W dniu 30.01.2019 o 15:54, Panzer4 napisał: Kilka lat temu rozmawiałem z Adamem z IBG co jeszcze można by zrobić w pancerce w 1:72 na co czekają modelarze na CAŁYM ŚWIECIE. No i od słowa do słowa okazało się, że nie ma na rynku porządnych modeli rodziny Krzyżowców. Wiele wody od tego czasu upłynęło, a dzisiaj na targach zabawek w Norymberdze IBG Models pokazało to: Jak się znasz z szefem IBG to zagadaj żeby tak SKOT-a w 1/35 wymyślili chętni na pewno się znajdą jakieś ciekawe malowania z Afryki i innych Indii nie mówiąc o Polsce i Czechach,ludzie już rzygają tymi hitlerowskimi Tygrysami i Panterami i równie śmiesznymi papierpanzerami .Trumpeter kasę robi na pojazdach specjalistycznych ,tych wszystkich ciężarówkach, wyrzutniach, radarach itp. przecież tak na poważnie zaczęli od Kub-a . Pozdrawiam A. Cytuj
Irgr Napisano 26 Marca 2019 Napisano 26 Marca 2019 W dniu 31.01.2019 o 09:00, Panzer4 napisał: Słuchajcie, ludzie z IBG są na tyle rozsądni, że jak się im zaproponuje coś sensownego, czytaj: ciekawy temat z potencjałem do sprzedaży na całym świcie to oni na pewno go rozważą. 6 minut temu, Adams M1A1 napisał: Jak się znasz z szefem IBG to zagadaj żeby tak SKOT-a w 1/35 wymyślili... Cytuj
LordDisneyland Napisano 26 Marca 2019 Napisano 26 Marca 2019 Lepiej w 1/72, to SKOTa i wargamingowcy będą kupować Cytuj
yar75 Napisano 7 Kwietnia 2019 Napisano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Odnośnie STARów ,JELCZów i ROSOMAKów w 1/72.Polskiego Fiata 508 wypuścili a chyba nie jest to eksportowy hit Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez yar75 Cytuj
Panzer4 Napisano 28 Maja 2019 Autor Napisano 28 Maja 2019 A słowo ciałęm się stało, a krzyżowiec gdy to usłyszał to ruszył w drogę do Jeruzalem, a w drogę on ruszył on. Jednak nie na wielbłądzie ruszył, ani w lektyce jak faryzeusz, a skromnie, w czołgu ruszył on: http://www.kfs-miniatures.com/1-72-crusader-mk-i-ibg-models/?fbclid=IwAR3Vsc5wU5FbzGW760ML1XvaVm3CCm8HB4g1kcMlE0U_dX86GflhniYpW6A 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi