Moses Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Zaczęłam na W-3W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Teraz, Moses napisał: Zaczęłam Co zaczęłaś? W-3W? Jak dla mnie, model Sokoła, to będzie premiera modelarska roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 8 minut temu, Grzes napisał: Co zaczęłaś? Ja nic ale moja komórka coś chce przekazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 w środowisku graczy jest adekwatne powiedzenie: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Ja tam wolę po staremu... Tak więc zamiast HINDa Zvezdy kup SOKOŁA Answera 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 @mirage3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Witam. Mam pytanie odnośnie kolorów farb do w-3 Chodzi mi o ten zielony odcień. Jakie są numery farb pod pędzel. Obojętnie od marki choć preferowane marki to Hataka i pactra. Ewentualnie jaki nr FS lub RAL posiada ten kolor? Pytam ponieważ czekam na zamówione już modele z answer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Przeciętny modelarz rozpoznaje 9 000 000 odcieni szarości i około 5 000 000 odcieni zieleni. Musisz trochę dokładniej zadawać pytania o kolory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 (edytowane) 3 godziny temu, bart207skw napisał: Obojętnie od marki choć preferowane marki to Hataka i pactra. Hataka ma dedykowany zestaw Edytowane 11 Października 2022 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 3 godziny temu, Wymysl napisał: Hataka ma dedykowany zestaw Ale ten zestaw nie jest pod pędzel. Poza tym nie ma tego koloru, o który mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Podbijam pytanie o zielony do polskich śmigłowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 7 godzin temu, bart207skw napisał: Mam pytanie odnośnie kolorów farb do w-3 Chodzi mi o ten zielony odcień. 45 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Podbijam pytanie o zielony do polskich śmigłowców Celowałbym koło Humbrola 116 i 117 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 Myslę,że BILMODEL ma tą zieleń,ale niestety prawdopodobnie nadaje się tylko do aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 (edytowane) RAL 6031. O ile masz na myśli to jednolite malowanie. Edytowane 11 Października 2022 przez Wymysl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 24 minuty temu, Wymysl napisał: RAL 6031. O ile masz na myśli to jednolite malowanie. Czyli wychodzi FS 34079, którego to odpowiednikiem jest Pactra A29 Jungle Green. Swoją drogą, to ja tej farby używam do malowania samolotów ludowego Wojska Polskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Października 2022 Share Napisano 11 Października 2022 https://24hobby.pl/pl/p/BILMODEL-041-HELL-DARK-GREEN-20-ml-Farba-do-aerografu-typ-C/10148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 (edytowane) Ponieważ Sokół nadlatuje, przypomnę, że na rynku mamy kalkomanie polskiego lotnictwa wojskowego, właśnie do wersji jakie otrzymamy (mówię tu ogólnie o kadłubie, a nie wyposażeniu). 0417 - malowanie zielone i łaciate oraz zestaw policyjny Edytowane 13 Października 2022 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 W dniu 11.10.2022 o 19:14, Wymysl napisał: RAL 6031. O ile masz na myśli to jednolite malowanie. @bart207skw Okazuje się, że jest też Revell Aqua RAL 6031 do pędzla. Sam muszę się w nią zaopatrzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 (edytowane) Jeśli ktoś zachomikował, to są jeszcze kalki Techmodu z modeli AJM. Poniżej do Anakondy, Straży Granicznej i wersji VIP. Edytowane 14 Października 2022 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 2 godziny temu, Grzes napisał: Jeśli ktoś zachomikował, to są jeszcze kalki Techmodu z modeli AJM. Poniżej do Anakondy, Straży Granicznej i wersji VIP. Mam wszystkie z ajm-u po dwie sztuki. Kiedyś kupiłem same kalki od tank model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 W dniu 14.10.2022 o 13:24, Grzes napisał: Niestety, jak to często bywa, czcionka wzięta z "półki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 10 godzin temu, Wymysl napisał: czcionka wzięta z "półki" Niestety... Choć, myślę, że nawet z tą czcionką cieszyłby oko na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 46 minut temu, Grzes napisał: Niestety... Choć, myślę, że nawet z tą czcionką cieszyłby oko na półce. Nie. Skoro wymagamy od producentów modeli, żeby były zgodne wymiarowo i jojczymy, gdy popełnią błędy z jakimiś detalami, to trzeba być konsekwentnym i narzekać na brak dbałości przy opracowaniu kalkomanii. Kalkomanie to część zestawu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 A czy z tego czeskiego można w miarę łatwo zrobić naszą wersję? Czy lepiej czekać na inną wersję? Oprócz Gluszca oczywiście Sorry za pytanie ale szpecem od Sokołów nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 @mysiek13 poniżej mój post z działu "Nowości 1:72" Nie wiadomo jak się losy Sokoła potoczą w 1/72, ale mając wersję już zapowiedzianą, można zrobić całkiem sporo wersji wojskowych. Poczynając od pierwszych Sokołów LMW przez wersje W-3T i RL śmigłowce ze 103.PL i 36.SPLT Wprawieni zawodnicy zrobią nawet Anakondę Powyżej przykładowe fotki, a przecież np. tylko śmigłowiec 0209 miał 3 wersje malowania! Oczywiście w grę wchodzą też śmigłowce Straży Granicznej i Policji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi