abtb Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Boulton Paul Defiant Mk.I, pilot Ted Thorn, strzelec Frederic Barker, 264 Eskadra, Martlesham Heath, Suffolk, Anglia, 26 sierpnia, 1940 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Elegancko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Bardzo ładny.Przybrudzony z wyczuciem bez przesady.Rondle malowane?Jeszcze pytanie dotyczące anteny.Czy ona nie była rozkładana w locie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Xmen napisał: Rondle malowane? Nie, tym razem kalki zestawowe 1 godzinę temu, Xmen napisał: Jeszcze pytanie dotyczące anteny.Czy ona nie była rozkładana w locie? Przedni maszt był stały, natomiast tylny był wysuwany w zależności od potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 3 godziny temu, Xmen napisał: Bardzo ładny.Przybrudzony z wyczuciem bez przesady. Oglądałem dzisiaj na żywo i potwierdzam. Bardzo ładnie się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Godzinę temu, lesio-69 napisał: Oglądałem dzisiaj na żywo i potwierdzam. Bardzo ładnie się prezentuje. Szczęściarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Bardzo ładne "cudowne niepowodzenie" Jaka składalność, użyłeś jakiś dodatków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2019 6 minut temu, Baas ArK napisał: Jaka składalność, użyłeś jakiś dodatków? Ogólnie zestaw bardzo przyjemny w budowie, tzw "bezszpachlowiec" Mały "zgrzyt" to krawędź spływu która jest odrobinę za gruba. Co prawda można ją bezproblemowo zeszlifować. Pewnym "problemem" zestawu jest "szkło" wieżyczki. Zdarzają się egzemplarze z niedolanym szkłem (dziurki w szybach) Z dodatków tylko lufy toczone z Mastera bo zestawowe to porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 fajny tym bardziej że to '72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Świetnie wykonany modelik jakże żałośnie przemyślanej konstrukcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Kwietnia 2019 Share Napisano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Elegancki wyszedł model, panie szanowny, aż i ja Defianta sobie kupiłem z tego wrażenia Mam pytanie- nie ma problemów z wklejaniem tego R2D2/wieżyczki strzelca już z oszkleniem do wnętrza? Wszystko dobrze spasowane? Żałuję tylko, że nie pokazałeś ani jednego ujęcia od spodu. I nie mogę uwierzyć, że wyprodukowano tych maszyn ponad tysiąc. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez LordDisneyland 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 Dziękuję wszystkim za uwagi i opinie 3 godziny temu, LordDisneyland napisał: Żałuję tylko, że nie pokazałeś ani jednego ujęcia od spodu. Proszę bardzo, jakoś mi umknęła ta fotka przy wstawianiu galerii: 3 godziny temu, LordDisneyland napisał: Mam pytanie- nie ma problemów z wklejaniem tego R2D2/wieżyczki strzelca już z oszkleniem do wnętrza? Wszystko dobrze spasowane? Wieżyczkę wkłada się bez problemu po zmalowaniu całości, siedzi w kadłubie pod własnym ciężarem. Jak już kupiłeś to obejrzyj dobrze szkło wieżyczki czy przypadkiem nie dziur w szybach bo to częsty problem w tym modelu Co do składalności i problemów to uwagi kilka postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Fajny ten, model, nawet w pierwszym odruchu sprawdziłem czy to nie 48. Czyli Brawo! TY I Airfix. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Miód malina, podoba się nawet bardzo. Faktycznie nie chce się wierzyć, że to 72-ka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Ramy oszklenia wieżyczki nie powinny być czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 42 minuty temu, letalin napisał: Ramy oszklenia wieżyczki nie powinny być czarne? Widocznie grafik płakał jak malował: Zdjęcia czarno-białe z epoki nie rozwiązują tego dylematu jednoznacznie więc pomalowałem sobie w kolorze kamo. Jak źle to raczej płakać nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Ładny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi