Solo Napisano 18 Maja 2019 Share Napisano 18 Maja 2019 Przydałby się taki temat. Jeśli ktoś zna dobre poradniki w sieci, warto się podzielić. Poniżej linki do mojego ostatniego odkrycia. Gościu robi perfekcyjne modele i pokazuje to niezwykle dokładnie, bez wodolejstwa, bardzo intensywnie i niezwykle przystępnie. Co prawda gada po hiszpańsku, ale to kompletnie nie przeszkadza, bo nawet bez dźwięku wiadomo o co chodzi. Serdecznie polecam, mam tylko nadzieję że będzie dalej robi współczesne maszyny. Na zachętę 3 pierwsze części z bardzo styranym Migiem-21: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Maja 2019 Share Napisano 18 Maja 2019 Tak jak wyżej, nie potrzeba żadnego dźwięku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Maja 2019 Autor Share Napisano 18 Maja 2019 (edytowane) No niestety TakeOff Models to nie jest raczej ktoś od kogo warto się uczyć. To już znacznie lepiej i ciekawiej robią modele tacy twórcy jak Plasmo, Peri's Models, Scale-a-ton czy ScaleModelAircraft. Naturalnie mówię tylko o modelarzach któzy specjalizują się w lotnictwie, bo to mnie interesuje. Edytowane 18 Maja 2019 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Kulturalnie, rzeczowo, po POLSKU. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Night Shift Reda Kováča polecam. https://www.youtube.com/channel/UCNM5EknY1XBA9buLmJqYLdw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek A. Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Luke Towan - scenerie, dioramy: https://www.youtube.com/channel/UCjRkUtHQ774mTg1vrQ6uA5A WILDER - pancerka: https://www.youtube.com/channel/UCgE28djX8AusG1xCh8cvddg/feed 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2019 4 godziny temu, Taki Jeden napisał: Kulturalnie, rzeczowo, po POLSKU. ...i niestety - to nie są materiały godne polecenia by się na nich wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Kanał 55 minut temu, Wojtek A. napisał: Luke Towan - scenerie, dioramy: https://www.youtube.com/channel/UCjRkUtHQ774mTg1vrQ6uA5A Jakoś ostatnio mi się nawinęło i pół dnia oglądałem. Jak dla mnie to super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) Ja polecę trzech modelarzy: Rojan Bazan człowiek scratch, co prawda głównie widać efekty jego prac ale warto zobaczyc, ociera sie o chorobe Rojan Bazan Paul Budzik, stara bardzo dobra szkoła modelarstwa z której można dużo wynieść, pozatym świetny angielski i rozkładanie na czynniki pierwsze zagadneinia Kanał Paul Budzik - o nazwie Scale Model Workshop Później gaduła i maruda trochę ale aż do osiągnięcia średniego poziomu w modelarstwie można oglądać Doog's Model i na koniec speedruner ale schludnie to robi Igor Sedykh Edytowane 19 Maja 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Maja 2019 Autor Share Napisano 19 Maja 2019 Filmy Dooga to dla mnie strata czasu. No chyba że ktoś lubi 40 minut stękania i rozwodzenia się nad jakimś detalem, bo konkretnej roboty modelarskiej to u niego jak na lekarstwo. On robi znakomite modele, ale fatalne filmy o modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Zgadzam się dlatego przestrzegam jednak kilka uwag warto zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miniex Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Chłopak wymiata z tankami, ma zarąbiste podejście do tematu nick :Panzermeister36 link :https://www.youtube.com/channel/UCXc4ExjUQwV1J6dPhRtvaFA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Ja tam za Ianem nie przepadam. Szkoda, że Carlos Mendes nie robi więcej filmików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 W dniu 18.05.2019 o 19:53, Solo napisał: Poniżej linki do mojego ostatniego odkrycia. Gościu robi perfekcyjne modele i pokazuje to niezwykle dokładnie, bez wodolejstwa, bardzo intensywnie i niezwykle przystępnie. W dniu 22.03.2019 o 09:39, Solo napisał: Nigdy nie potrafiłem zrozumieć czemu ludzie rozcieńczają farbę w zbiorniczku. Idealna metoda żeby zapchać aerek a i kontrola nad mieszanką nie jest zbyt dobra. Ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Maja 2019 Autor Share Napisano 20 Maja 2019 Zdania nie zmieniam, to że ludzie jakoś to robią to wiedziałem od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Ja tam rozcieńczam w zbiorniczku od lat. Nie zdarzyło mi się zapchać aerografu nigdy, gęstość farby kontroluję poprawnie, a jak potrzebuję trzech kropli farby, to nie marnuję większej ilości na jakieś oddzielne naczynka. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Można jeszcze wspominieć o Paul-u Flory i kanale florymodels: https://www.youtube.com/user/florymodels Zaletą jest duża ilość materiału i częste aktualizacje. Szczególnie liczne są recenzje modeli, sprzętu i akcesoriów. Samo modelarstwo Paul-a nie należy do jakichś szczególnie wybitnych ale dla początkujących i średnio zaawansowanych jego prezentacje są często ciekawe. Czasem gada głupoty, ale to zdarzyć się może każdemu. Szczególnie przy takiej ilości materiału. Natomiast boli mnie, że przy obcojęzycznych kanałach modelarskich polskie wyglądają żałośnie. Przynajmniej te które oglądałem. Zdecydowanie brakuje kogoś, kto dobre modelarstwo połączyłby z dobrą prezentacją. Lubię KFS, ale on filmuje tylko przy okazji warsztatów na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 (edytowane) Angielskojęzyczne kanały mają jeden wielki minus. "Miriady" niepotrzebnych minut gadania przez nos a tym jak otwiera się np pudełko. Dlatego Paul Budzik jest the best krótko zwięźle i na temat a Flory etc odpadają. W ogóle filmy kręcone na żywca bez nawet minimalnie nakreślonego scenariusza są męczące. Edytowane 20 Maja 2019 przez Smokepsv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Maja 2019 Autor Share Napisano 20 Maja 2019 No właśnie ja takich unikam, bo nie potrzebuję filozofowania i dzielenia włosa na 4. Tych kilku autorów których podałem w pierwszych postach robi właśnie konkretne, bardzo merytoryczne i nieprzegadane filmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Maja 2019 Autor Share Napisano 20 Maja 2019 5 godzin temu, HKK napisał: Można jeszcze wspominieć o Paul-u Flory i kanale florymodels: https://www.youtube.com/user/florymodels Jeśli ktoś lubi wodolejstwo do sześcianu, bo on te swoje filmy trzepie niemal co dzień, to można to polecić. To taki drugi Doog, tylko bardziej elokwentny. Gdyby te jego filmy wyżąć z wody to każdy pewnie zmieściłby się w 5 minutach. Najbardziej lubię jego recenzje modeli gdy omawia instrukcję strona po stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Ja u siebie na Youtube mam jeszcze w subskrypcjach coś takiego: Sergio Solo Poza wymienionymi w postach wyżej, miałem jeszcze jakiegoś francuza, ale coś nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 1 godzinę temu, Solo napisał: Jeśli ktoś lubi wodolejstwo do sześcianu, bo on te swoje filmy trzepie niemal co dzień, to można to polecić. To taki drugi Doog, tylko bardziej elokwentny. Gdyby te jego filmy wyżąć z wody to każdy pewnie zmieściłby się w 5 minutach. Najbardziej lubię jego recenzje modeli gdy omawia instrukcję strona po stronie. Niestety, takie inboxy (nie tylko modelarskie) z omawianiem pudełka, instrukcji obsługi/montażu itp. są popularne. Wielu ludzi tak właśnie chce oglądać produkt. Ze wszystkimi szczegółami. Paul nie robi tego dla swojego widzimisię, tylko dla widzów. Ja tego nie lubię, ale rozumiem. Nie boli mnie to zbytnio, bo jest pasek przewijania i sobie przeskoczę do wybranego fragmentu. Za to na florymodels można znaleźć sporo dokładnych, rzeczowych recenzji akcesoriów i narzędzi. Recenzji o które trudno gdzie indziej. Mam wysypkę na recenzje (czczególnie polskie) w których co drugie zdanie jest "fajnie". "Fajny aerograf, fajnie się maluje". A na ekranie widać, że gość ma co najwyżej średnie umiejętności i doświadczenie. A sprzęt który tak chwali, zupełnie się nie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Maja 2019 Autor Share Napisano 20 Maja 2019 1 godzinę temu, Mates napisał: Ja u siebie na Youtube mam jeszcze w subskrypcjach coś takiego: Sergio Solo Fajnie gość robi modele, ale nie robi praktycznie samolotów, więc niech ginie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Lubię oglądać też filmy z tego kanału: https://www.youtube.com/user/xrcflash/videos Co prawda nie jest to tematyka lotnicza, ale jeżeli miałbym określać skalę trudności wykończenia modelu, to postawiłbym najpierw pojazdy pancerne, potem lotnictwo, a najwyżej samochody cywilne. Jakichś tam ciekawostek do zastosowania w lotnictwie zawsze można się dopatrzeć na filmikach z powyższego kanału. Edytowane 22 Maja 2019 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 Ja moge jeszcze polecic filmy Dawida scale hangar 182 https://www.youtube.com/channel/UCpR5xuurEcUJG5IhkbmeCvw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi