Peter_D Napisano 8 Września 2019 Share Napisano 8 Września 2019 (edytowane) Cześć, poniżej link do galerii z tegorocznego Łasku. Modele wybrane spośród wielu, więc nie ma tam wszystkich, które powinny się znaleźć https://www.galaxykits.com/news/ix-festiwal-modelarski-lask-2019/ Edytowane 10 Września 2019 przez Peter_D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Festiwal super, jak zawsze! Dziękuję wszystkim organizatorom i wystawiającym 11 godzin temu, Peter_D napisał: Modele wybrane spośród wielu, więc nie ma tam wszystkich, które powinny się znaleźć Moje pustynne F-15 się załapało Fajna galeria, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Więcej ! Dajcie więcej fotek z konkursu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Super impreza jak zawsze. Organizatorom dziękuję za wyróżnienie mojego Jastrzębia. Pozdrawiam wszystkich znajomych; starych i nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 9 Września 2019 Share Napisano 9 Września 2019 Ogromnym minusem było przestawianie modeli.... Gdzie małe wylądował z tyłu stołów. A duże umieszczone z brzegu zaslanialy resztę... Porażka... Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 (edytowane) Witam Garść fotek z imprezy. Dziękuję w imieniu MR Łask za liczne przybycie i wystawienie takiej ilości modeli (ponad 800). Pozdrawiam Edytowane 10 Września 2019 przez ManiekB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 11 Września 2019 Autor Share Napisano 11 Września 2019 Wszystkim odwiedzającym i śledzącym nasz Festiwal serdecznie dziękujemy! Dziękujemy również sponsorom i patronom tej imprezy. Zdajemy sobie sprawę z kilku niedociągnięć, które się pojawiły, przepraszamy za nie, zrobimy co w naszej mocy, żeby nie powtórzyły się na X Festiwalu. Tabela z wynikami jest dostępna na naszej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 Kogoś tam nieźle poniosło z tym modelem umieszczonym na ogniwie gąsienicy. Dziwię się, że organizatorzy nie zwrócili na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 24 minuty temu, Mates napisał: Kogoś tam nieźle poniosło z tym modelem umieszczonym na ogniwie gąsienicy. Dziwię się, że organizatorzy nie zwrócili na to uwagi. No wiocha, ale na co mieli zwrócić uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 Nie wiem. Gdyby np. stół był wiekowy i nie wytrzymał obciążenia, to raczej modele by mogły ucierpieć. A wtedy byłby problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 Impreza fajna ale... Tu muszę się zgodzić z kolegą "danieloziem",że sposób ekspozycji modeli w niektórych klasach był bardzo kiepski. Nie powinno się tak zdarzać na imprezach tej rangi (IX edycja), że modele są wręcz upchane. Zacznie zaburzało to ich wizualny odbiór, a w mojej ocenie również, utrudniało ocenę sędziowską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 Nie wiem czy mi się wydaje, ale były modele wyróżnione, które i w zeszłym roku dostały wyróżnienia tylko w innych klasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 Pozwolę sobie zabrać głos w kwestii miejsca i sposobu ekspozycji modeli. Po pierwsze: nie ma w Łasku sali która byłaby w stanie pomieścić taką ilość modeli, poza halą w której były poprzednie edycje. Niestety dwa lata temu rozwiązano szkołę do której owa hala należała. W zeszłym roku podjęliśmy się zwożenia ławek szkolnych i krzeseł z innych szkół aby mimo wszystko konkurs odbył się w dawnym miejscu co kosztowało nas naprawdę dużo wysiłku. W tym roku postanowiliśmy zmienić szkołę licząc, że pomieścimy modele których ilość (biorąc pod uwagę fakt, że w tym samym terminie było Jaworzno) ocenialiśmy na max 500 szt. Po drugie: pomimo zapisu, że organizator nie ponosi odpowiedzialności za zaginione lub uszkodzone modele zawsze ustawiamy modele w prostokąt i staramy się w miarę możliwości je pilnować. Na podstawie uwag kolegi "danieloziem" wnioskuje, że lepszym rozwiązaniem będzie ustawienie stołów w rzędy i odpuszczenie sobie pilnowania modeli a przy okazji będzie do nich dostęp z obu stron czyli odpada kolejny problem z wzajemnym zasłanianiem się modeli . Koledze "danieloziem" bardzo łatwo przychodzi słowo "porażka" co mnie lekko dziwi i zaskakuje. Bo tak naprawdę robimy co możemy konkurs się rozwijał i aby pula nagród była z roku na rok większa, bo chyba nie ma w Polsce drugiego konkursu gdzie nagrody nie mieściły się na trzech płytach OSB (łącznie 7mb i 1.5m szerokości) poukładanych niemal jedna na drugiej. Sorki za te negatywne emocje ale po takich słowach biorąc pod uwagę wniesiony wkład pracy motywacja spada do zera. Pozdrawiam kolegę "danieloziem" Darek J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 Nie wiem czy mi się wydaje, ale były modele wyróżnione, które i w zeszłym roku dostały wyróżnienia tylko w innych klasach Tak zwane "kotlety" Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 (edytowane) Można by prosić o podsumowanie.Np.ile w tym roku było modeli. W przyszłym roku jubileuszowa X edycja.To zobowiązuje do czegoś ekstra. Edytowane 16 Września 2019 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 Jeżeli dobrze pamiętam to było ok 850 modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 29 Września 2019 Share Napisano 29 Września 2019 Ten model : Może jest na naszym forum modelarz , który zrobił Ślepaka . Opowieść o Funky Kovalu jest na miarę Gwiezdnych Wojen . Albo i o lata świetlne lepsza . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Września 2019 Share Napisano 29 Września 2019 (edytowane) Oczywiście że lepsza! :-) Szkoda tylko, że Polch poróżnił się z Parowskim - może byłby kolejne części... Edytowane 29 Września 2019 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 29 Września 2019 Share Napisano 29 Września 2019 (edytowane) O widzę ,że kolega też za "młodu" zaczytywał się w Fantastyce . Ja czekałem na nowe numery jak pustynia na wodę . Funky Koval to historia wyprzedzającą czasy , nawet teraz jest na poziomie . A pojazdy , wszelkie pojazdy były majstersztykiem . Obecne hollywoodzkie filmy mogą się kryć wobec naszego Funkiego ( a jego dziewczyny też niczego sobie ) . Wracając do modelu Ślepaka , dostał jakąś nagrodę ? Pozdrawiam Hello Edytowane 29 Września 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 29 Września 2019 Share Napisano 29 Września 2019 Ślepak dostał nagrodę best of Sci-fi, z tego co pamiętam. Model jest autorstwa Tomka Kowalskiego i postęp prac od początku można było śledzić pod adresem: http://galaxykits.com/_old/praca_w_toku.php?model/900/FK_Jednostka_Patrolowa_-Å�lepak Jeszcze nie przeniosłem tych wszystkich prac na nową platformę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 29 Września 2019 Share Napisano 29 Września 2019 6 godzin temu, Peter_D napisał: Ślepak dostał nagrodę best of Sci-fi, z tego co pamiętam. Jeżeli tak to w pełni zasłużenie, bo jest to kawał fantastycznej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 3 Lipca 2020 Share Napisano 3 Lipca 2020 Czy w tym roku jest nadzieja na Łask 2020? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 3 Lipca 2020 Share Napisano 3 Lipca 2020 1 godzinę temu, Peter_D napisał: Czy w tym roku jest nadzieja na Łask 2020? Niestety ale nie. Informacja na naszej stronie. MRLASK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi