MichalZ Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 (edytowane) Model skończony ponad rok temu, składał się super , żadnych problemów z montażem nie było, przypominało to wszystko Tamiya tyle że dokładniejszą , Podstawka to gotowiec z Eureki, zaś brytyjski pilot z zestawu spitfirera w skali 1:32 Tamiyi, miało to imitować rodzaj oględzin tego samolotu po zdobyciu, lotnictwo nie jest moim wiodącym nurtem w modelarstwie więc kwestia merytoryczna była na pograniczu bardziej dobrej zabawy niż planów i doszukiwania się błędów w stosunku do oryginału. Sam kolor jak i oznaczenia to pół na pół z tym co mi się podobało a z tym co widziałem na zdjęciach tego Horten-a który jest w USA, model wziął również udział w zawodach modelarskich w Łasku gdzie został doceniony Pomimo iż to dział galerii zdecydowałem się zamieścić kilka zdjęć z budowy gdyż uważam że tą konstrukcję ...warto pokazać Pozdrawiam Edytowane 30 Lipca 2019 przez MichalZ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 I zdjęcia z etapu składania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 O panie, bardzo to ładne. Podoba mi się malowanie i delikatne różnicowanie powierzchni tu i tam, ale kamuflaż najbardziej. Fajnie pomalowany i pobrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 3 minuty temu, Solo napisał: O panie, bardzo to ładne. Podoba mi się malowanie i delikatne różnicowanie powierzchni tu i tam, ale kamuflaż najbardziej. Fajnie pomalowany i pobrudzony. Dzięki Wielkie, w zamyśle chciałem zrobić taką...jakby siatke lub pajęczynkę na horten-ie, model był malowanie do połowy złotym adlerem a kamuflaż i reszta efektów to infinity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Powiedziałbym, że to 1/32. Nawet na dyplomie tak piszą. Wykonanie nie w moim guście, ale gratki, podziwiam nakład pracy, to nie jest prosty model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 3 minuty temu, mbrnnr napisał: Powiedziałbym, że to 1/32. Nawet na dyplomie tak piszą. Wykonanie nie w moim guście, ale gratki, podziwiam nakład pracy, to nie jest prosty model. Racja ,1:32, po prostu nie typowa skala w moich zbiorach zwykle 35 się robi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Drobiazg. Jak Ci się kleiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 Spasowanie to bajka, tam na zdjęciach leży szpachla...ale jej nie otworzyłem , producent przewidział aby skrzydła można było odczepić , u mnie one są nie przyklejone co skutkuje tym że po podniesieniu delikatnie opadają, Zoukei przewidział również zestaw figur ,obsługę oraz kalkomanie imitujące sklejkę do tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Wiem co to za model, interesuje mnie twoje doświadczenie z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Gratuluję nagrody, model bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 Jest naprawdę bardzo dobrze z tym że...to nie jest model na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 (edytowane) Przyznam, że wchodząc do galerii miałem nadzieję, że zostawisz wybebeszony, jak to ZM pozwala. Ale i tak jest bardzo fajny. Bardzo lubię tę konstrukcję i mimo że zrobiłem już jednego w 72 od Revella, to chyba skuszę się jeszcze na najnowszy wypust Zoukei w tej skali. Tym bardziej, że obiecują zdetalowanie na poziomie większych braci. Edytowane 31 Lipca 2019 przez Fixer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Podoba mi się. Zoukei-Murowy Horten, tyle że w skali 1:48 cały czas gdzieś tam z tyłu głowy mi cały czas krąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Mam - w 1/48 - ale nie wiem, czy kiedykolwiek odważę się go popełnić . To jest zdecydowanie wyższa szkoła jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Fajny Porządna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 Bardzo ładne i wielce interesujące malowanie i kamuflaż. Ja bym tylko usunął te swastyki, bo pasują one tutaj jak wół do karety- po pierwszym uruchomieniu silników zostałyby wypalone gazami wylotowymi. Do tego wielkością bardziej pasują do skali 1/48 i po prostu szpecą świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 Co do swastyk , to faktycznie były inne .Zdjęcia https://airandspace.si.edu/collection-objects/horten-ho-229-v3 W modelu podobają mi się silniki i kokpit. Aż szkoda że go malowałeś. Zapewne wsadzę w kij w mrowisko , ale nie widzę za bardzo różnicy w malowaniu płyt lotniska i hortena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 A i tak, z tego co mi wiadomo, te swastyki zostały domalowane przez jankesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 1 Sierpnia 2019 Share Napisano 1 Sierpnia 2019 Widziałem go w Łasku, fajnie wyglądał, myślałem, że te wężyki to jakaś imitacja spływającego deszczu Jak już taką siatkę robiono to była ona znacznie wyraźniejsza, żeby jednak spełniała zadanie kamuflażowe ale tak czy inaczej miałeś pełne prawo zrobić po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Sierpnia 2019 Share Napisano 3 Sierpnia 2019 Kurde, ale to jest fajny samolocik. Musze sobie takiego zlepić. Model bardzo ciekawy. Taki komiksowy, ale zdecydowany i konsekwentny i przekonujący 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 21 Sierpnia 2019 Share Napisano 21 Sierpnia 2019 Dla Hortena zawsze okejka! Merytorycznie nie oceniam, bo 90% modeli tego samolotu to SF. Mój czeka w szafie na lepsze jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi