FAHR Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 11 godzin temu, Stojkovic napisał: Oto i on! Pierwszy model kartonowy (papierowy) w plastiku! I wtedy wjeżdża ON, cały na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 (edytowane) 7 godzin temu, FAHR napisał: I wtedy wjeżdża ON, cały na biało i mówi "Dobry wieczór Państwu!! Edytowane 11 Października 2019 przez piotrkur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 Zgodnie z obietnicą mały in-box. W oczy rzuca się brak lin holowniczych Gąsienice też pozostawiają sporo do życzenie patrząc na ślady po wypychaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 Widac z gaskami bedzie troche roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Października 2019 Autor Share Napisano 11 Października 2019 Nie ma róży bez kolców... S[asowanie kadłuba wydaje się wzorowe, za to gęsi słabszym punktem. Zacząłem prace przy zawieszeniu i jestem zszokowany precyzją i jakością elementów. Każdy Takom tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Października 2019 Share Napisano 11 Października 2019 Ja składałem aż dwa i każdy był elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 A nie łatwiej dobrać gąski od CV-90 czy względnie innego sprzętu typu Bradley? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Nie przesadzajmy też z hardkorowością tych wypychaczy. W końcu gęsi i tak są mocno zakryte i przy dobrej obróbce nie będzie to jakiś wielki problem. W porównaniu do Italeri to jest ultra dobra jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Przecież wystarczy zeszlifować ! Nic nie trzeba szpachlować więc jest duzo prościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Prace tak jak pisałem już rozpoczęte. Pierwszy etap czyli montaż zawieszenia super - wielki plus za możliwość stabilizacji całości za pomocą dwóch elementów pomocniczych - które potem pomogą złożyć gęsi w odpowiedni kształt. Dzięki temu mamy pięknie ułożone - równiutko zawieszenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Mam nadzieję, że założenie przez ciebie odwrotnie tych elementów nie ma wpływu na wysokość wahaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Nie, wszystko zgodnie z instrukcją i standardami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Łukaszu, naprawdę to czarne „coś” jest prawidłowo założone? Nie odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 (edytowane) 30 minut temu, Stojkovic napisał: Nie, wszystko zgodnie z instrukcją i standardami. Chyba strzeliłeś sobie w kolano. Jak znam modele takoma i ich "prowadnice" do gąsek, to nie należało wklejać osi kół napędowych (i chyba napinających) do wanny. Teraz po prostu nie ułożysz gąsienic tak jak to wymyslił producent... Edytowane 12 Października 2019 przez martinello aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Wycofuję się z powyższego stwierdzenia - oglądnąłem sobie instrukcję. Powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 Tak na marginesie dodam, że bolce kół napinających nie są wklejone na stałe. Jedynie wahacze są zamontowane na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Października 2019 Autor Share Napisano 19 Października 2019 Jak na razie pomysł z profilem gąsienic zdaje egzamin. Zobaczymy jak to będzie wyglądać po nałożeniu na koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 Działaj, bo coraz bardziej interesuje mnie ten model. Może nawet się skuszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 Prawda taka, że rozwlekam budowę, bo model złożyć można w jakieś 6 h bez problemu - czyli trzy wieczory. Tych śladów po wypychaczach w sumie nie trzeba łatać na górnych partiach gąsienic bo i tak boczne ekrany zakryją je w całości - ja wyszlifowałem dla wprawy wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Października 2019 Autor Share Napisano 23 Października 2019 Dół sklejony. Została korekta kilku miejsc gdzie są minimalne szpary. Spasowanie sztos jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Października 2019 Share Napisano 23 Października 2019 Dobrze, że ten kadłub jest praktycznie w całości bo znowu by Cię zameczyli z tymi szparami! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 23 Października 2019 Share Napisano 23 Października 2019 Informuję, ze pojawiły się blaszki do modelu -> http://www.voyagermodel.com/productdetails.asp?itemid=PE351021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Października 2019 Autor Share Napisano 23 Października 2019 1 godzinę temu, enten napisał: Dobrze, że ten kadłub jest praktycznie w całości bo znowu by Cię zameczyli z tymi szparami! Zrobiłbym to dobrze,n awet jak by nie był odlewany. 18 minut temu, martinello napisał: Informuję, ze pojawiły się blaszki do modelu -> http://www.voyagermodel.com/productdetails.asp?itemid=PE351021 Dla mnie przerost formy nad treścią. Detalowanie czegoś co nie istnieje to dość dziwne jak dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 24 Października 2019 Share Napisano 24 Października 2019 Przynajmniej pełna dowolność co do malowania. Wymyśliłbym jakieś całkiem SF ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 24 Października 2019 Share Napisano 24 Października 2019 A ja bym zaproponował "MAPA A" albo jakiś dwukolorowy metalik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi