Grzes Napisano 15 Grudnia 2024 Share Napisano 15 Grudnia 2024 Jak ktoś ma wolne dwie stówki przed świętami to są już nowe Fulcrumy od GWH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 15 Grudnia 2024 Share Napisano 15 Grudnia 2024 5 godzin temu, Grzes napisał: Jak ktoś ma wolne dwie stówki przed świętami to są już nowe Fulcrumy od GWH Najfajniejszego zapomniałeś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 ..a tutaj dżet już nie tak wysokomocny 1/72 L-39ZA Albatros - ProfiPACK - Eduard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 8 godzin temu, KFS-miniatures napisał: ..a tutaj dżet już nie tak wysokomocny 1/72 L-39ZA Albatros - ProfiPACK - Eduard Ja wiem, że czas szybko leci, ale 2002 to był tak raczej ćwierć wieku temu: "Sam model bowiem ma na karku już blisko pół wieku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 Racja, dziękuję za zwrócenie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 53 minuty temu, Fixer napisał: Ja wiem, że czas szybko leci, ale 2002 to był tak raczej ćwierć wieku temu: "Sam model bowiem ma na karku już blisko pół wieku" Zależy czyjego wieku Tak, model z tych starych ale jarych, kiedyś taki profipak robił mega wrażenie, dziś nadal przyjemny zestaw. "Nie taki wysokomocny" - podoba mi się to określenie Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 Ma ktoś jakieś informacje kiedy pojawi się u nas w sklepach model tego fajnego modelu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 (edytowane) 5 minut temu, zatras napisał: Ma ktoś jakieś informacje kiedy pojawi się u nas w sklepach model tego fajnego modelu? Ciekawe czy to przepak czy własne opracowanie? Szkoda że Arma nie kontynuowała tematu Jaków. Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 Wg Scalemates nowe formy Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Xmen napisał: Ciekawe czy to przepak czy własne opracowanie? Szkoda że Arma nie kontynuowała tematu Jaków. Paweł to nowy i chyba b.dobry model Jak 1 https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235132180-172-yakovlev-yak-1-by-zvezda-3d-rendersdecalsbox-arttest-build-release-in-2024/page/2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Xmen napisał: Ciekawe czy to przepak czy własne opracowanie? Szkoda że Arma nie kontynuowała tematu Jaków. To samolot ,,garbaty,, zupełnie inny od armowego Jak-1b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 W dniu 18.12.2024 o 21:48, em napisał: To samolot ,,garbaty,, zupełnie inny od armowego Jak-1b A co to za stwierdzenie , bo ma się nijak do pytania Xmena ??? On się zapytał czy to nie jest jakieś istniejące ,,barachło '' ( np A -model) sprzedawane pod szyldem Zwiezdy. A potem wyraził ,,żal " że Arma Hobby " wypuściwszy Jaka 1b nie pociągnęła dalej tematu Jaków i nie opracowała Jaka 1 ( garbatego ) Więc Twoje odkrywcze stwierdzenie jest ...... 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Zvezda wróciła do sklepów, kroi się g...burza i sprzątanie wątku jak w nowościach w pancerce... Tymczasem po tym co pokazują na bricie to zapowiada się ciekawie , sporo opcji jak na tego producenta, sam jestem ciekaw czy będzie dobrze czy znowu seria wtop jak w 3cim czy 9tym Pozdr ww Edytowane 19 Grudnia 2024 przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 18 minut temu, wuwumaster napisał: Tymczasem po tym co pokazują na bricie to zapowiada się ciekawie , sporo opcji jak na tego producenta, sam jestem ciekaw czy będzie dobrze czy znowu seria wtop jak w 3cim czy 9tym Pozdr ww Rozwinąłbyś myśl o serii wtop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 Godzinę temu, Andzin napisał: Rozwinąłbyś myśl o serii wtop? Oczywiście, po krotce - gdy pokazały się i 3ci i 9ty (na które i ja z zainteresowaniem czekałem) były na wspomnianym już bricie dość szczegółowe analizy , wyszło sporo błędów czy to w obrysie skrzydeł czy wymiarach czy detalach, jak dobrze poszukasz to i tu na forum były wstawiane linki do tych analiz. Mnie nie zniechęciły do zakupu, ale lubię wiedzieć, na pewno nie są to zestawy dokładnością podstawowych elementow bliskie np Jakowi Army. Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 4 godziny temu, wuwumaster napisał: sam jestem ciekaw czy będzie dobrze czy znowu seria wtop jak w 3cim czy 9tym Pozdr ww Oni chyba bazują na archaicznych planach z "Modelist konstruktor". Przy Hurricane wtopili też dość konkretnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 4 godziny temu, wuwumaster napisał: Oczywiście, po krotce - gdy pokazały się i 3ci i 9ty (na które i ja z zainteresowaniem czekałem) były na wspomnianym już bricie dość szczegółowe analizy , wyszło sporo błędów czy to w obrysie skrzydeł czy wymiarach czy detalach, jak dobrze poszukasz to i tu na forum były wstawiane linki do tych analiz. Mnie nie zniechęciły do zakupu, ale lubię wiedzieć, na pewno nie są to zestawy dokładnością podstawowych elementow bliskie np Jakowi Army. Pozdr ww A mółbys Piotrze podrzucić linka o Jaku 9 , szukam na Britmodellerze i nie umiem znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 2 godziny temu, mysiek13 napisał: A mółbys Piotrze podrzucić linka o Jaku 9 , szukam na Britmodellerze i nie umiem znaleźć a znalazłem nawet, to już było chwilę temu i faktycznie problemy z geometią Jaka-3 jakoś mi się przelały na Jaka-9 a wygląda że niesłusznie, natomiast zarzuty są pod adresem wydechów, podwozia, i ogólny feler - fatalny podział dołu płata (linia łączenia górnej połówki z dolnąprzebiega po skosie przez klapy, zupełnie nie po liniach podziału). Ale nic nie do naprawienia. Nna 3ciej str w połowie sięzaczyna (piszącym udzieliły się po drodze problemy Jaka-3): https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235099642-yakovlev-yak-9-172-from-zvezda-in-2022/ pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Grudnia 2024 Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2024 Ostatni raz upomnę, bo jak widzę Święta za pasem a co niektórych ponosi nie w tą stronę ... Kolejne wpisy nie związane z modelami i modelarstwem odpowiednio nagrodzę!!! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Panowie ,wiecie jak mało jest dobrych modeli sowieckich samolotów na rynku , a przecież był to największy i najważniejszy front II wojny św . Każdy porządny model podstawowych myśliwców sowieckich jest pożądany ( może nie przez wszystkich , ale pewnie przez większość) Ten Jak 1 na taki się zanosi . To co ,że zrobiła go rosyjska firma ?- no a kto miał go zrobić Japończycy ( choć Iła zrobili porządnego , ale z pomocą zewnętrzną -zgadnijcie jaką?) Sam model Jak 1 jaki będzie to się okaże jak ...... będzie. Sklejony z wyprasek testowych , i to bez zbytniego przykładania się,( nawet dobrze śladów po wlewkach nie oszlifowali) wygląda całkiem fajnie . Model nie jest jakąś ,,bombą" która wyskoczyła nagle z kapelusza pod koniec roku . Zapowiedzi i prace trwały nad nim od dawna ( w sumie to ma obsuwę) ,,Czuwali'' nad nią rosyjscy modelarze ( identycznie jak zadymy u nas z AH) rozczarowani poprzednimi modelami z rodziny Jaków . Na ruskich forach jest dużo pytań i odpowiedzi projektujących ten model . Wynika z nich, że został on zrobiony z tych samych planów ,z których korzystała Arma Hobby przy projektowaniu swojego Jaka 1b- więc może będzie dobrze . Pewnie nie osiągnie takiej ,,finezji'' jak nasz , ale nie sądzę by odstawał tak daleko jak Brengun Edytowane 19 Grudnia 2024 przez zatras 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Edytowane 19 Grudnia 2024 przez zatras 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 (edytowane) Prawie jak Arma Hobby Edytowane 20 Grudnia 2024 przez zatras 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 9 godzin temu, zatras napisał: Prawie jak Arma Hobby Dwa usterzenia pionowe? Czym się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 2 minuty temu, Wymysl napisał: Dwa usterzenia pionowe? Czym się różnią? To o numerze bodaj 16 ma światło pozycyjne bez osłony wprowadzone w 77. serii, wcześniejsze miały światło z osłoną, tyle że w takim układzie el.15 powinien mieć wycięcie na el. przeźroczysty albo w ogóle być w całości z przeźroczystego tworzywa odlany. A jest zrobiony tak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 Już są blaszki do IAR-ów 80/81 IAR-81C 1/72 IAR-80 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi