Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, kret69 napisał:

Nie wiem czy to nowosc ale wiem ze potrzebuje: HeliResin robi (ma robic?) zestawy wnetrz do UH-60 roznej masci, np. Hasegawy:

72122hs-600x600.png

Niestety na stronie na razie niedostepne.

TC72122 HS Sikorsky UH-60 Black Hawk Cargo Compartment Set 1/72

A udało Ci się cokolwiek od nich kupić bezpośrednio? Ja pisałem maile bez odpowiedzi, na Britmodellerze też mieli podobne doświadczenia. Na stronie chyba wszystko ma status albo out of stock, albo pre-order, wskutek czego nie da się tego zamówić 'po bożemu'.

8 minut temu, caughtinthemiddle napisał:

A udało Ci się cokolwiek od nich kupić bezpośrednio? Ja pisałem maile bez odpowiedzi, na Britmodellerze też mieli podobne doświadczenia. Na stronie chyba wszystko ma status albo out of stock, albo pre-order, wskutek czego nie da się tego zamówić 'po bożemu'.

Niestety nie probowalem jeszcze. Ale widze ze np. to (wyglada w miare jak taki indyjski Mi-17 uzywany w MEDEVAC) jest In Stock:

TC 72050 Mil Mi-8 MTV-5/Mi-17V-5 Conversion Detail Set 1/72 (Open Ramp)

Edytowane przez kret69

Akurat wczoraj przeglądałem ebaya za italerkową Impalą. Dobrze, że jednak nie kupiłem :) 

Chociaż właśnie kończę MB.339, a pewno ten też jest w planach u LF bo to jednak podobna konstrukcja.

Edytowane przez Matys

4 godziny temu, Matys napisał:

Akurat wczoraj przeglądałem ebaya za italerkową Impalą. Dobrze, że jednak nie kupiłem :) 

Chociaż właśnie kończę MB.339, a pewno ten też jest w planach u LF bo to jednak podobna konstrukcja.

To są dwa różne samoloty... Zresztą nowego MB.339 zapowiedzi i dłubią koledzy z Litaki (to Ci od J-22 Orao) więc powinien być niezły model. Kolejny Supermodel pójdzie w odstawkę.

7 godzin temu, Artek82 napisał:

Muzyczna zajawka i ciekawe co to będzie :kopara:

KPM0503_box.jpg

Taka typowa już zagrywka pana Muzikanta, "podpięcie" się ze swoim modelem pod "szum medialny" związany z wydaniem zestawu przez  inną firmę... 😉

Malowania do Mosquita z SH

1989410521_SH72452bokoweb.thumb.jpg.6a330fa8766c34b81090ebd5d63b760e.jpg

Edytowane przez Soris
  • Like 2

7 minut temu, mirage3 napisał:

To było do przewidzenia :haha:

image.jpeg.fe6a22c250e24863d554b4f0258a00ac.jpeg

J-7 to chyba samolot, który jest najwyżej na mojej liście życzeń jeśli chodzi o nowe modele w 72, ale to na pewno nie jest rozwiązanie. Już po boxarcie widać, że nawet się nie pofatygowali zrobić poprawny kształt skrzydła.

Skrzydło o którym myślisz zabudowali później, chyba przy okazji wariantu szkolnego czyli FT.

Pierwsze FT-7  miały normalne skrzydło.

Na pewno zrobią to skrzydło, bo czemu nie...  😉

Edytowane przez em

No fakt, mi zależy raczej na późnym J-7G i jego pochodnych w barwach Afrykańskich. Jeszcze osłona kabiny też by musiała być inna, ale nadal bym miał duży opór przed zakupem. Model samolotu, który chciałbym najbardziej, za to od firmy, której nie znoszę (chyba tylko Valom może z nimi konkurować jeśli chodzi o podłość wykonania i spasowanie).

32 minuty temu, barszczo napisał:

Miejmy nadzieję że gwoździe były świeżo zaostrzone, a mydło odpowiednio twarde.

Ja to jednak podziwiam twoją wiarę w ludzi :mrgreen:

• Haha 2