barszczo Napisano Środa o 14:58 Share Napisano Środa o 14:58 39 minut temu, em napisał: A gdzieś ty widział takie cuś? Na zdjęciach powyżej, przyjrzyj się dokładnie linii nitów na skrzydle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano Środa o 15:27 Share Napisano Środa o 15:27 27 minut temu, barszczo napisał: Na zdjęciach powyżej, przyjrzyj się dokładnie linii nitów na skrzydle . Dobra, są tylko pokryciowe że wpuszczanymi łbem...okragle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Środa o 15:47 Share Napisano Środa o 15:47 19 minut temu, em napisał: Dobra, są tylko pokryciowe że wpuszczanymi łbem...okragle Domyślam się że na skrzydle na modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano Środa o 16:02 Share Napisano Środa o 16:02 (edytowane) Te czarne, a są czarne bo wkręcane na dużą ilość smaru, to śruby a jakby pokryciowe pod końcówki krzyżowe dlatego wystają. Edek daje takie imitacje na swoich 21 na owiewkach skrzydlo-kadlub Jakby co, pytajcie kolegi Wojtek59 posiada we tym temacie niebywale kompetencje Edytowane Środa o 16:03 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano Środa o 17:01 Share Napisano Środa o 17:01 Znajdę gdzieś w internetach zdjęcia wyprasek tego ,,cuda" To jakieś autorskie opracowanie ,czy kopia lub przepak ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Środa o 17:08 Share Napisano Środa o 17:08 (edytowane) 4 godziny temu, TM48 napisał: Przecież to nitował pijany niewidomy. Nitował Muzikant upojony własnym sukcesem, szło tak dobrze że nie musiał patrzeć... I cyk kolejny modelik do katalogu, przetrzeć gwoździa o kant stołu i można "rzeźbić" kolejne cudo... Edytowane Środa o 17:09 przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Środa o 17:28 Share Napisano Środa o 17:28 3 godziny temu, em napisał: A gdzieś ty widział takie cuś? Akurat platowce w ich projektowaniu i wykonaniu , choć mówili że to ruski RR czyli ruczna robota, mieli dobre... Stara dobra szkoła budowy zaczerpnięta od USA, D,F i GB Chyba nie zrozumiałeś żartu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano Środa o 19:03 Share Napisano Środa o 19:03 Oryginalny cokolwiek to znaczy , RV. W nowym KP ucioł po środku klapy osłonę wciagnika, dodał prowadnice przy kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Środa o 19:31 Share Napisano Środa o 19:31 26 minut temu, em napisał: Oryginalny cokolwiek to znaczy , RV. W nowym KP ucioł po środku klapy osłonę wciagnika, dodał prowadnice przy kadłubie. Wychodzi na to, że nie są to wypraski RV, tylko klon na czeskim tuningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Czwartek o 14:39 Share Napisano Czwartek o 14:39 Jeśli mnie pamięć nie myli to RV nie miał w swojej ofercie wersji F-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano Czwartek o 16:56 Share Napisano Czwartek o 16:56 Nie żebym marudził, bo tak jest,..45 ojro za 19 z CP to dużo, nawet jak na samolot wielosilnikowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flins Napisano Czwartek o 19:25 Share Napisano Czwartek o 19:25 45 ojro ?? Oni byli drodzy, ale to już jest przesada. Nie wiem, czy dożyję tego z trąbki,ale zaryzykuje. Może za 10 lat pojawi się w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano Czwartek o 19:53 Share Napisano Czwartek o 19:53 W dniu 30.04.2025 o 19:01, zatras napisał: Znajdę gdzieś w internetach zdjęcia wyprasek tego ,,cuda" To jakieś autorskie opracowanie ,czy kopia lub przepak ??? jeśli Ciebie to nie zraziło, to tutaj więcej: https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=155295&start=17010 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano Czwartek o 20:43 Share Napisano Czwartek o 20:43 W dniu 30.04.2025 o 13:55, abtb napisał: Porównując wypraski Bilka i Kp to raczej można stwierdzić, że nie bardzo wiedzą co piszą Potrzebujący wersji F-13 ma do wyboru: - nieosiągalnego Revella, którego trzeba skorygować dodatkami - nieosiągalnego/ być może osiągalnego gdzieś z siódmej ręki kasztana z Bilka - nowe Kp - trudno orzec jeszcze jakiej jakości - Modelsvita za cenę o 100% wyższą niż Kp (co prawda już z maskami i blaszką) (...) Zadam głupie pytanie ale której wersji jest model Academy, bo myślałem że właśnie F-13? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 07:22 Share Napisano wczoraj o 07:22 Boxart na nowego Mossiego od Special Hobby: I jeszcze taka zabytkowa ciekawostka powraca: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano wczoraj o 08:41 Share Napisano wczoraj o 08:41 (edytowane) 13 godzin temu, kret69 napisał: Zadam głupie pytanie ale której wersji jest model Academy, bo myślałem że właśnie F-13? Aca to je gniot... Raz się nadziałem i czym prędzej opyliłem. Pamiętam że wnęka w skrzydle na goleń nie miała łączności z wnęką na koło w kadłubie, 2 osobne dziury... I wiele innych kwiatków, do planów nawet nie przykładałem Ale skladalnosc dobra, model dla juniora w sam raz Pozdr ww Edytowane wczoraj o 09:45 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 09:19 Share Napisano wczoraj o 09:19 37 minut temu, wuwumaster napisał: Raz się nadziałem i czym prędzej opyliłem. U mnie ten sam scenariusz. Raczej model do nauki niż do kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano wczoraj o 14:53 Share Napisano wczoraj o 14:53 18 godzin temu, kret69 napisał: Academy, bo myślałem że właśnie F-13? Ten model jest ......, no właśnie nie wiadomo w jakiej skali, ale na pewno nie w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano wczoraj o 15:00 Share Napisano wczoraj o 15:00 A to na mnie mówią maruda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano wczoraj o 17:43 Share Napisano wczoraj o 17:43 Koledzy, pierwsze modele academy to Hasegawa , przeważnie przekryta. I ten f-13 to była hasegawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano wczoraj o 17:48 Share Napisano wczoraj o 17:48 2 godziny temu, abtb napisał: Ten model jest ......, no właśnie nie wiadomo w jakiej skali, ale na pewno nie w 1/72. https://www.scalemates.com/kits/academy-12442-mig-21-fishbed--1316560 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu W dniu 30.04.2025 o 13:55, abtb napisał: nieosiągalnego Revella, Delikatnie sprostuję - JEST! Nówka funkel sztuka, w folii i pachnący fabryką. Cena - 16 Euro w sklepie Poligonas w Kownie (to takie miasto na Litwie ) Macałem dziś, ale pan (doskonale mówiący po polsku, stwierdził że zdecydowanie lepszy jest Modelsvit, więc nie poleca. I chyba słusznie) Nabyłem za to kilka innych modeli, min. Aichi Nanzan z Tamki, którego w Polsce nie widziałem już od kilku lat. A sam sklep - jak się nie ma listy konkretnych zakupów to lepiej nie wchodzić - ogrom towaru i wyboru przygniata. I to dosłownie. Można zgłupieć i dostać oczopląsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu 39 minut temu, abtb napisał: na Litwie aaa, znów Cię tam wywiało... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Grzes napisał: znów Cię tam wywiało... Tam to zazwyczaj jestem "przejazdem" - docelowo jeżdżę na Łotwę, do Rygi. I tam też mam sklep w którym robię modelarskie zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, abtb napisał: docelowo jeżdżę na Łotwę toż wiem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi