Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
22 godziny temu, em napisał:

IMG_20250820_224647.jpg

Jakiś czas temu rozgryzałem tego MiGa i nie jestem pewny, czy spód tego zbiornika jest niebieski, czy jest to odcień szarego. 

Niestety, zacienione miejsce nie ułatwia oględzin.

Napisano
23 godziny temu, Wymysl napisał:

Jednak dwukolorowy

1587003-147952-20-1080.jpg

8 godzin temu, Cypis napisał:

jednorodny to był w czechosłowackim modelu KP

131796-42417-79-1080.jpg

Przeca wrzuta od @mirage3 była o KP i o KP pisałem.

Napisano
23 minuty temu, em napisał:

IMG_20250821_213746.jpg

ooo, dzięki. Takiego zbliżenia nie miałem :piwo:

Napisano
13 godzin temu, Wymysl napisał:

Aż tak?

Napiszę co w tym modelu pasuje - nic.

I napiszę co w tym modelu nie pasuje - wszystko.

Skleiłem dwie 21-nki i 23-kę, tego mi się nie udało. Mam oryginał z RV i jedyne co w nim jest godne polecenia to arkusz kalkomanii. Biorąc pod uwagę przewidywaną cenę (ok 70-80zeta) to zdecydowanie lepiej wziąć SH, które można złożyć bez problemu między poranną kawą a wieczorną bułeczką do herbatki. 

No chyba że chcesz się sprawdzić i potrzebujesz:

- żeby cię model powalił na kolana, 

- żeby się przekonać że masz dwie lewe ręce

- żeby poczuć że twoje modelarskie ego jest rozsypane niczym piach na chodniku

to wtedy zdecydowanie polecam :haha:

• Like 1
  • Thanks 1
Napisano
44 minuty temu, abtb napisał:

Napiszę co w tym modelu pasuje - nic.

I napiszę co w tym modelu nie pasuje - wszystko.

Skleiłem dwie 21-nki i 23-kę, tego mi się nie udało. Mam oryginał z RV i jedyne co w nim jest godne polecenia to arkusz kalkomanii. Biorąc pod uwagę przewidywaną cenę (ok 70-80zeta) to zdecydowanie lepiej wziąć SH, które można złożyć bez problemu między poranną kawą a wieczorną bułeczką do herbatki. 

No chyba że chcesz się sprawdzić i potrzebujesz:

- żeby cię model powalił na kolana, 

- żeby się przekonać że masz dwie lewe ręce

- żeby poczuć że twoje modelarskie ego jest rozsypane niczym piach na chodniku

to wtedy zdecydowanie polecam :haha:

Hmm mam tego RV w edycji z argentyńskimi kalkami , już miałem pisać że w pudle ładny detal, przenitowany itd, ale wobec takiej opinii chyba go dziś wezmę wieczorem na warsztat na pierwsze ciachy zobaczyć jak toto się składa w praktyce

Pozdr ww 

• Like 1
Napisano
20 minut temu, wuwumaster napisał:

jak toto się składa w praktyce

W praktyce to połączenie części kabinowej z wlotami i tyłem kadłuba jest takie sobie. Wnęka podwozia przedniego pasuje do tylnej części ale do przedniej to już słabo. Skrzydła góra - dół to problem z połączeniem wzdłuż krawędzi natarcia ( a raczej równolegle, jakiś 1cm od niej), słabo się schodzą z kadłubem w okolicy wnęki przedniego podwozia. Przejście kadłub skrzydło jako tako, ale dobrze posmyrać papierścieruchem.  Ogólnie to tak jak piszesz - nitowanie powala ale spasowanie też. Ja walczyłem dzielnie, ale odpuściłem.  Zdecydowanie wolę przerobić SH do odpowiedniej wersji niż rzeźbić RV

• Thanks 1
Napisano
13 minut temu, bart207skw napisał:

1Pv4kfsFr0vp0oDjS4JWwXEymV0rRP7J2WwYC2sq.jpg

Pudełko i kalkomanie nówki, ale wypraski, o ile się nie mylę, jak za dawnych lat... 

Napisano
1 godzinę temu, Grzes napisał:

Pudełko i kalkomanie nówki, ale wypraski, o ile się nie mylę, jak za dawnych lat... 

Dokładnie. Sentyment jest. Ma kalki do Polaka  i to dobre, i pewnie będzie tańszy od Mistercrafta.

Napisano

W to ostatnie wątpię 

Napisano

Walczyłem kiedyś z tym curtissem od AZ ale to była męka, dla AH nie jest to konkurencja 

Messenger_creation_785A331D-53B6-4677-98A4-3FEA86040C54.jpeg

• Like 1
Napisano

Czy ktoś wie co oznaczają te Litery B, C, E w kółkach na okładkach modeli KP. Wiem że cenę ale w jakim uzależnieniu? Wysoka, niska, a może odpowiednia do zawartości pudełka :)  

Napisano

po modelach widac, ze cena E jest najwyzsza ( jak widac po zawartosci pudelka )

Przy cenie A dostaniesz pewnie samo pudelko...

A domyslam sie, ze jest to troche poroniony pomysl, zeby pomoc sprzedawcy

przed 30 laty byl nadruk z cena np. na ksiazce 

Napisano
2 godziny temu, Maxy napisał:

Czy ktoś wie co oznaczają te Litery B, C, E w kółkach na okładkach modeli KP. Wiem że cenę ale w jakim uzależnieniu? Wysoka, niska, a może odpowiednia do zawartości pudełka :)  

to jest chyba oznaczenie dla marketów , wrzucasz w jeden kosz piszesz info np. Cena A - 1200 ckr , itd. i już 

Napisano (edytowane)
W dniu 22.08.2025 o 12:20, abtb napisał:

Zdecydowanie wolę przerobić SH do odpowiedniej wersji niż rzeźbić RV

W zapowiedziach SH miał chyba też inne wersje niż C, więc może warto poczekać.

Nowość od Fly

1755970700609.jpg

1755970720700.jpg

1755970711334.jpg

1755970715729.jpg

Edytowane przez Wymysl
  • Like 1
Napisano (edytowane)

22 godziny temu, BRAVO112 napisał:

po modelach widac, ze cena E jest najwyzsza ( jak widac po zawartosci pudelka )

Przy cenie A dostaniesz pewnie samo pudelko...

A domyslam sie, ze jest to troche poroniony pomysl, zeby pomoc sprzedawcy

przed 30 laty byl nadruk z cena np. na ksiazce 

mogli pójść w tym kierunku  lub jak Revell 

abcede.png

revell level images.jpg

Edytowane przez panmopsik
Napisano
34 minuty temu, panmopsik napisał:

mogli pójść w tym kierunku  lub jak Revell 

abcede.png

revell level images.jpg

a Revell nie oznacza tak skomplikowania modelu ?

Napisano

Fine Molds , nowy wariant kamuflażu modelu z 2020 , F-4F Luftwaffe, German Air Force, Jet Fighter JG71 "Richthofen"

-DKjLBNUWD7XXKw2Vzk-2hDgylOmnA6EmsmQGdCKerbKGBrqHQwEo-NNy7F4FWOdrp1hyAPNlZkT0KSlbwZKBk_E.jpg

hH06s0VPWLTL-9whhm2LzGYcaMyomUr1oXP0YnyjZoib_DEBxcRlS2xkEGWQFAhrDhAx4VFx1MElzZ7jW0rtILza.jpg

PF2t_bbk9DU4iP2Qbv5RD6y-KhmTWlHfiKiHGjCVCYOyznpRmiV24KDO4QF9liPa_LtvEuz0I-5F2qOTPtmqd-dT.jpg

bP-OlnC4pZK9a4xni6R-qLz8oHxPN-qfNqExE0crtaIP1LAqFxhlTGLhkxKvua8Ls482GCKKhIK-AMSicmPd_nwD.jpg

• Like 1