Wymysl Napisano Czwartek o 19:01 Share Napisano Czwartek o 19:01 29 minut temu, abtb napisał: Nie tykaj, nawet kijem! Aż tak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Czwartek o 19:16 Share Napisano Czwartek o 19:16 22 godziny temu, em napisał: Jakiś czas temu rozgryzałem tego MiGa i nie jestem pewny, czy spód tego zbiornika jest niebieski, czy jest to odcień szarego. Niestety, zacienione miejsce nie ułatwia oględzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano Czwartek o 19:39 Share Napisano Czwartek o 19:39 (edytowane) Niebieski, najbliżej Sky Blue X-14 Tamiyi Edytowane Czwartek o 19:42 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano Czwartek o 20:00 Share Napisano Czwartek o 20:00 23 godziny temu, Wymysl napisał: Jednak dwukolorowy 8 godzin temu, Cypis napisał: jednorodny to był w czechosłowackim modelu KP Przeca wrzuta od @mirage3 była o KP i o KP pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Czwartek o 20:03 Share Napisano Czwartek o 20:03 23 minuty temu, em napisał: ooo, dzięki. Takiego zbliżenia nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Czwartek o 20:07 Share Napisano Czwartek o 20:07 6 minut temu, Baas ArK napisał: Przeca wrzuta od @mirage3 była o KP i o KP pisałem. Ale nowy KP nie wydał oryginalnego KP, tylko Froga, więc Twoją intencję źle zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano wczoraj o 09:05 Share Napisano wczoraj o 09:05 13 godzin temu, Wymysl napisał: Aż tak? Napiszę co w tym modelu pasuje - nic. I napiszę co w tym modelu nie pasuje - wszystko. Skleiłem dwie 21-nki i 23-kę, tego mi się nie udało. Mam oryginał z RV i jedyne co w nim jest godne polecenia to arkusz kalkomanii. Biorąc pod uwagę przewidywaną cenę (ok 70-80zeta) to zdecydowanie lepiej wziąć SH, które można złożyć bez problemu między poranną kawą a wieczorną bułeczką do herbatki. No chyba że chcesz się sprawdzić i potrzebujesz: - żeby cię model powalił na kolana, - żeby się przekonać że masz dwie lewe ręce - żeby poczuć że twoje modelarskie ego jest rozsypane niczym piach na chodniku to wtedy zdecydowanie polecam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano wczoraj o 09:51 Share Napisano wczoraj o 09:51 44 minuty temu, abtb napisał: Napiszę co w tym modelu pasuje - nic. I napiszę co w tym modelu nie pasuje - wszystko. Skleiłem dwie 21-nki i 23-kę, tego mi się nie udało. Mam oryginał z RV i jedyne co w nim jest godne polecenia to arkusz kalkomanii. Biorąc pod uwagę przewidywaną cenę (ok 70-80zeta) to zdecydowanie lepiej wziąć SH, które można złożyć bez problemu między poranną kawą a wieczorną bułeczką do herbatki. No chyba że chcesz się sprawdzić i potrzebujesz: - żeby cię model powalił na kolana, - żeby się przekonać że masz dwie lewe ręce - żeby poczuć że twoje modelarskie ego jest rozsypane niczym piach na chodniku to wtedy zdecydowanie polecam Hmm mam tego RV w edycji z argentyńskimi kalkami , już miałem pisać że w pudle ładny detal, przenitowany itd, ale wobec takiej opinii chyba go dziś wezmę wieczorem na warsztat na pierwsze ciachy zobaczyć jak toto się składa w praktyce Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano wczoraj o 10:20 Share Napisano wczoraj o 10:20 20 minut temu, wuwumaster napisał: jak toto się składa w praktyce W praktyce to połączenie części kabinowej z wlotami i tyłem kadłuba jest takie sobie. Wnęka podwozia przedniego pasuje do tylnej części ale do przedniej to już słabo. Skrzydła góra - dół to problem z połączeniem wzdłuż krawędzi natarcia ( a raczej równolegle, jakiś 1cm od niej), słabo się schodzą z kadłubem w okolicy wnęki przedniego podwozia. Przejście kadłub skrzydło jako tako, ale dobrze posmyrać papierścieruchem. Ogólnie to tak jak piszesz - nitowanie powala ale spasowanie też. Ja walczyłem dzielnie, ale odpuściłem. Zdecydowanie wolę przerobić SH do odpowiedniej wersji niż rzeźbić RV 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano wczoraj o 12:18 Share Napisano wczoraj o 12:18 Nie wiem czy było, ale to dla mnie model sentymentalny; fajne malowania w tym czeskie i polski huzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 12:34 Share Napisano wczoraj o 12:34 13 minut temu, bart207skw napisał: Pudełko i kalkomanie nówki, ale wypraski, o ile się nie mylę, jak za dawnych lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano wczoraj o 14:19 Share Napisano wczoraj o 14:19 1 godzinę temu, Grzes napisał: Pudełko i kalkomanie nówki, ale wypraski, o ile się nie mylę, jak za dawnych lat... Dokładnie. Sentyment jest. Ma kalki do Polaka i to dobre, i pewnie będzie tańszy od Mistercrafta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano wczoraj o 17:13 Share Napisano wczoraj o 17:13 W to ostatnie wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 17:36 Share Napisano wczoraj o 17:36 Jeszcze kilka wrześniowych nowości od konsorcjum AZ/KP. Są i nasze malunki, no i Arma ma konkurencję : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziu Napisano wczoraj o 19:05 Share Napisano wczoraj o 19:05 Walczyłem kiedyś z tym curtissem od AZ ale to była męka, dla AH nie jest to konkurencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Czy ktoś wie co oznaczają te Litery B, C, E w kółkach na okładkach modeli KP. Wiem że cenę ale w jakim uzależnieniu? Wysoka, niska, a może odpowiednia do zawartości pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu po modelach widac, ze cena E jest najwyzsza ( jak widac po zawartosci pudelka ) Przy cenie A dostaniesz pewnie samo pudelko... A domyslam sie, ze jest to troche poroniony pomysl, zeby pomoc sprzedawcy przed 30 laty byl nadruk z cena np. na ksiazce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, Maxy napisał: Czy ktoś wie co oznaczają te Litery B, C, E w kółkach na okładkach modeli KP. Wiem że cenę ale w jakim uzależnieniu? Wysoka, niska, a może odpowiednia do zawartości pudełka to jest chyba oznaczenie dla marketów , wrzucasz w jeden kosz piszesz info np. Cena A - 1200 ckr , itd. i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu https://www.aviationmegastore.com/en/modelling/rwd-15-broplan-ms-222-214461.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu 3 godziny temu, BRAVO112 napisał: Przy cenie A dostaniesz pewnie samo pudelko... Nie samo. W środku jest kostka mydła i gwóźdź . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Tytułem uzupełnienie postu @Soris Materiał dla rzeźbiarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu (edytowane) W dniu 22.08.2025 o 12:20, abtb napisał: Zdecydowanie wolę przerobić SH do odpowiedniej wersji niż rzeźbić RV W zapowiedziach SH miał chyba też inne wersje niż C, więc może warto poczekać. Nowość od Fly Edytowane 2 godziny temu przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi