Grzes Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 7 godzin temu, Cypis napisał: przecież nie będe przeglądał 20 ston w tył . Ja mniej więcej pamiętałem, więc miałem łatwiej 7 godzin temu, Cypis napisał: i sam sobie odpowiem wpis z 26 lutego "Nowe MiGi z Edka za pasem." . Ułatwieniem w wyszukiwaniu byłoby, gdyby każda nowość była opisana nazwą modelu i kto go wydał. Tymczasem jako nowość masz często tylko fotkę pudełka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 3 godziny temu, Grzes napisał: Ja mniej więcej pamiętałem, więc miałem łatwiej w moim wieku , jak już pamietam żeby się rano obudzić to już jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 3 godziny temu, Grzes napisał: Ułatwieniem w wyszukiwaniu byłoby, gdyby każda nowość była opisana nazwą modelu i kto go wydał. nikt nie zabrania pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia za miesiac bedzie wlaśnie taka zapowiedz: PZL-104 Wilga 35 Arma Hobby skala 1:72 i wtedy bedzie latwiej szukac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 8 minut temu, BRAVO112 napisał: za miesiac bedzie wlaśnie taka zapowiedz: PZL-104 Wilga 35 Arma Hobby skala 1:72 Wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia jakby wyszla na poziomie Jaka1, to piec sztuk byloby malo..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia (edytowane) 10 godzin temu, BRAVO112 napisał: za miesiac bedzie wlaśnie taka zapowiedz: PZL-104 Wilga 35 Arma Hobby skala 1:72 i wtedy bedzie latwiej szukac... Masz rację, Twin Otter jak nic. I to ze swastykami! Edytowane 19 Kwietnia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 10 godzin temu, BRAVO112 napisał: jakby wyszla na poziomie Jaka1, to piec sztuk byloby malo..... O rany ! To aż tyle potrzeba aby skleić model ??? Muszę dokupić Jaka, mam tylko jednego ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 5 godzin temu, kopernik napisał: O rany ! To aż tyle potrzeba aby skleić model ??? I to tylko z schowanym podwoziem.By stała na kołach pięć następnych trzeba kupić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia nie zartujcie, bo Jak jest , wedlug mnie, bardzo dobry bardzo przyjemny w budowie *. Zbudowalem dwa i choc moze nie wszystkim sie spodobaly, jestem zadowolony. . *. Bylo troche zamieszania z Jakiem 1 gdzie walczylem z oszkleniem vacu a 5 Wilg dlatego, bo dwie z aeroklubu , jedna ZHP i dwie laciate 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 14 godzin temu, BRAVO112 napisał: nie zartujcie, bo Jak jest , wedlug mnie, bardzo dobry bardzo przyjemny w budowie *. Zbudowalem dwa i choc moze nie wszystkim sie spodobaly, jestem zadowolony. . *. Bylo troche zamieszania z Jakiem 1 gdzie walczylem z oszkleniem vacu a 5 Wilg dlatego, bo dwie z aeroklubu , jedna ZHP i dwie laciate Szacun ! Warto dodać do tego jeszcze Wilgę z Łasku, sanitarną , na nartach i może coś zagranicznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Wilga w 1/72 niewątpliwie była by pożądanym modelem , ale dla mnie radością byłby Curtiss Wright CW-21 Demon. W 1/48 robi go Dora Wings , ale żeby chcieli go przeskalować do 1/72 jakoś nie słychać , a i nie ma gdzie nawet takich błagalnych próśb kierować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 50 minut temu, zatras napisał: Wilga w 1/72 niewątpliwie była by pożądanym modelem , ale dla mnie radością byłby Curtiss Wright CW-21 Demon. W 1/48 robi go Dora Wings , ale żeby chcieli go przeskalować do 1/72 jakoś nie słychać , a i nie ma gdzie nawet takich błagalnych próśb kierować . Z ciekawości zapytam, Czym zasłużył sobie ów samolot, że tak zależy Ci na jego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 7 godzin temu, zatras napisał: ... ale dla mnie radością byłby Curtiss Wright CW-21 Demon. W 1/48 robi go Dora Wings , ale żeby chcieli go przeskalować do 1/72 jakoś nie słychać , a i nie ma gdzie nawet takich błagalnych próśb kierować . Google podpowiadają że w 72 już był, nawet 2 razy: - MPM (S-H zapowiadało wznowienie na 2022, czy wyszło nie wiem) - Rareplane Vacuforms Zostaje nie tracić wiary przy polowaniach (a prawo Murphy'ego zapewni że jak już upolujesz to akurat np DoraWings wyda w 72 ) Pozdr ww Edytowane 21 Kwietnia przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, kopernik napisał: Szacun ! Warto dodać do tego jeszcze Wilgę z Łasku, sanitarną , na nartach i może coś zagranicznego Firmowa Wilga PZL z Continentalem z 1979r Edytowane 21 Kwietnia przez DobreMzimu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, zatras napisał: Wilga w 1/72 niewątpliwie była by pożądanym modelem , ale dla mnie radością byłby Curtiss Wright CW-21 Demon. W 1/48 robi go Dora Wings , ale żeby chcieli go przeskalować do 1/72 jakoś nie słychać , a i nie ma gdzie nawet takich błagalnych próśb kierować . Dora Wings pokazała sklejony testowy model Demona w 1/72 już prawie dwa lata temu (bo jak rozumiem chodzi Ci o wersję B): https://www.facebook.com/story.php?id=100067979693570&story_fbid=815442914065024 Fun fact - początkowo nie chcieli tej wersji robić nawet w 1/48, zasłaniając się brakiem dokumentacji do niektórych obszarów. Ale po tym jak im ją dostarczyłem, to już nie mieli wymówek W dniu 20.04.2026 o 08:03, BRAVO112 napisał: a 5 Wilg dlatego, bo dwie z aeroklubu , jedna ZHP i dwie laciate Skoro Bravo, najbardziej lobbujący na tym forum za Wilgą, chce jedynie 5 sztuk, to jest to chyba najlepszy dowód na to, że tego modelu nie ma sensu robić w wielkoseryjnym nakładzie MS Edytowane 21 Kwietnia przez Skawinski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, Skawinski napisał: Skoro Bravo, najbardziej lobbujący na tym forum za Wilgą, chce jedynie 5 sztuk, to jest to chyba najlepszy dowód na to, że tego modelu nie ma sensu robić w wielkoseryjnym nakładzie MS Przecież Bravo by chciał tak naprawdę Twin Ottera, tylko wstydzi się powiedzieć. A jest to wszak zasłuzony samolot z szachownicą - patrz Wsiewołod Jakimiuk. I tak Was tu teraz z tym zostawiam: Edytowane 21 Kwietnia przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Ex-Matchbox Twin Otter jest u Revella. Lepszego AH nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, letalin napisał: Ex-Matchbox Twin Otter jest u Revella. Lepszego AH nie zrobi. Jak to nie zrobi! Trzeba tylko bardzo chcieć i dużo pisać o tym, to na pewno zrobi. Edytowane 21 Kwietnia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 16 minut temu, socjo1 napisał: Trzeba tylko bardzo chcieć i dużo pisać o tym, to na pewno zrobi. Niech puentą będą tutaj słowa Andrzeja Poniedzielskiego... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 16 godzin temu, kopernik napisał: Czym zasłużył sobie ów samolot, że tak zależy Ci na jego modelu Tym ,,żywiły "się Zera (oprócz Hawka H-75A7 i Buffalo) w Holenderskich Indiach Wschodnich. W sumie to fajny samolocik ( szczególnie w holenderskim malowaniu ,z pacyficznego/dalekowschodniego teatru działań ) o niezłych parametrach i piorunującym wznoszeniu. Przy lepszej taktyce i pilotach ,mógłby nie być daniem głównym , a konsumentem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia W dniu 25.01.2025 o 17:45, mig napisał: Italeri na ten rok zapowiada Cant Z.1007 I już niedługo będzie , tylko , jest to model firmy Supermodel z 1973 roku z nowymi kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Sword natomiast wydaje swoje modele z 2011 roku Ki-44 Shoki i J2M Raiden z nowymi kalkami , żywicznymi silnikami i drobnymi elementami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 22 godziny temu, Cypis napisał: I już niedługo będzie , tylko , jest to model firmy Supermodel z 1973 roku z nowymi kalkami Już nawet pojawił się w niektórych sklepach. W Martoli już był dostępny jakiś czas temu. Teraz tylko na zamówienie. Wiem, że to jest stary model. Na nowy nie ma co liczyć, chyba za mało znany włoski bombowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 7 godzin temu, mig napisał: Już nawet pojawił się w niektórych sklepach. W Martoli już był dostępny jakiś czas temu. Teraz tylko na zamówienie. Wiem, że to jest stary model. Na nowy nie ma co liczyć, chyba za mało znany włoski bombowiec. pewnie najszybciej ktoś go wyda w 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi