letalin Napisano Piątek o 22:36 Share Napisano Piątek o 22:36 Były też modele robione pod wymiar pudełka. Dziwne skale niektórych amerykańskich zestawów wynikały z unifikacji kartonów. Dziś chyba cena opakowania jest mniejszą częścią kosztów produkcji, niż kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Sobota o 03:21 Share Napisano Sobota o 03:21 przed laty Revell zmienial rozmiar pudelek swoich modeli ( tych najmniejszych ) na troche wiekszy. Te "stare" byly wtedy przecenione i sprzedawane po 3DM.Juz nie pamietam,czy kupilem 10, czy 20..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Sobota o 09:22 Share Napisano Sobota o 09:22 Pod względem dopasowania pudełka do modelu, bezapelacyjnie króluje jak dla mnie Łoś od ZTS Nie wiem jak taki duży model się tam zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Sobota o 12:16 Share Napisano Sobota o 12:16 Są też takie zestawy, że po wypakowaniu nie sposób włożyć ramki z powrotem i zamknąć pudełko:) Black Box z IBG kosztował mnie dłuższą chwilę, zanim się uporałem. Poszli za rozporządzeniem EU zanim weszło w życie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Sobota o 15:42 Share Napisano Sobota o 15:42 Zapowiedź od KP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatos114 Napisano Sobota o 18:13 Share Napisano Sobota o 18:13 14 godzin temu, BRAVO112 napisał: przed laty Revell zmienial rozmiar pudelek swoich modeli ( tych najmniejszych ) na troche wiekszy. Te "stare" byly wtedy przecenione i sprzedawane po 3DM.Juz nie pamietam,czy kupilem 10, czy 20..... W nawiązaniu do "wątku". Trochę ale z przesadą wydaje mi się... Niestety szafa nie jest tak elastyczna Wiem, że skala "nieodpowiednia" ale chcę nawiązać do wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano Niedziela o 07:19 Share Napisano Niedziela o 07:19 (edytowane) 15 godzin temu, Xmen napisał: Zapowiedź od KP. Zapewne kopia starej Pavli.72007 i tak się dziwnie składa że będzie wypuszczony przed nowością RS. Edytowane Niedziela o 07:29 przez Marek K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano Niedziela o 15:16 Share Napisano Niedziela o 15:16 Muzikant jak zawsze, na zlosc innym robie model, byle jak ale bede pierwszy. Za to zapowiadane lata temu tematy jak Miles Master, gdzie nawet pudelka juz mial gotowe czy niedawno zapowiadany SAAB AWACS - ani widu aniu slychu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano Niedziela o 16:34 Share Napisano Niedziela o 16:34 Godzinę temu, hadzi napisał: Muzikant jak zawsze, na zlosc innym robie model, byle jak ale bede pierwszy. To nie jest złośliwość, tylko strategia marketingowa. Przeciętny zjadacz plastiku co najwyżej wie, że ma wyjść/wyszedł nowy model czegoś tam, natomiast niekoniecznie z jakiej konkretnie firmy czy nawet z jakiego kraju ona pochodzi - a w dobie zakupów głównie internetowych sprzedawca go nie ostrzeże, że to, co wstawił do koszyka, to jest ta gorsza opcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano wczoraj o 08:00 Share Napisano wczoraj o 08:00 Nowe wydanie F-111A Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 09:04 Share Napisano wczoraj o 09:04 Godzinę temu, Wymysl napisał: Nowe wydanie F-111A Italeri Teraz Italeri . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano wczoraj o 10:27 Share Napisano wczoraj o 10:27 (edytowane) W dniu 5.06.2026 o 17:05, Maxy napisał: E, to który zestaw Eduarda lub IBG zawiera Spitfire Mk IX powstalego z przeróbki Spita Mk V? Przy całej mojej sympatii do Mk. IX od KP wątpię, żeby odpowiednio zmienili plastik. W dniu 5.06.2026 o 21:34, Wingman napisał: A tak przy okazji. W malowaniu 3. powinien być PRU Blue, czy jakiś inny jaśniejszy? Jedyne zdjęcie jakie znam pokazuje go w dwubarwnym kamuflażu https://allspitfirepilots.org/aircraft/BS273 Edytowane wczoraj o 10:32 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano wczoraj o 10:55 Share Napisano wczoraj o 10:55 АНГАР 72 szykuje się do produkcji w 3D modelu samolotu Че-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi