Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

To jak, brać tego A-6 od Trumpka czy żadna rewolucja/acja w porównaniu z Fujimi? 

ps. Z racji braku na rynku to takim EA-6B w nowym wydaniu nie pogardze.

pps. Mam kilka modeli Trumpetera (samoloty USA) i mają one złe wymiary uzbrojenia.

Czy u Trampka to typowe tylko dla konstrukcji USA czy też samoloty radzieckie też mają taki feler?

ppps. im bardziej obcuje z modelami Trumpka tym bardziej czar pryska więc pozostaje pocieszanie się -> "z braku laku dobry kit":)

Pzdr.

Jaro

Edytowane przez pepociufakers

Hmmm. Na pewno jest swierzszy niż fujimi i italeri.  A plus idzie rozbudowana mechanizacja skrzydeł. Chyba mimo wszystkich minusów, brałbym ale w momencie kiedy pojawią się artermakety do niego,.

Wnęki podwozia to im się chyba trochę pomyliły. Nie wiem skąd w tej firmie biorą dokumentacje 🤔 w 1/32 i 1/48 zrobili te wnęki jak trzeba, a w 72 odwalili jakieś SF.

PS

Jak się tak bliżej temu przyglądam to jednak te wnęki są ok, tylko komora koła jest na stałe zamknięta.

Na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że trumpek trochę przebudował konstrukcyjnie tego Intrudera 😁

Edytowane przez arhtus

Mam kalkomanie CAM Pro dla A-7E produkcji Microscale i mogę o nich powiedzieć tylko dobrze: cienki film, ładne kolory, brak rastra itp. Może nie jest to Cartograf ale jest git...

Fajny ten opis A-6A - uwielbiam tłumaczenia Googla, teraz są już całkiem niezłe mimo kilku "kwiatków"

Fujimi jednak zatrzymam 😁

2 godziny temu, paziu napisał:

To to samo co zapowiada AH?

P-51D od AH jest w ostatnim etapie produkcji. Miał być już pod koniec ub. roku. To różne projekty, nie to samo. 

Edytowane przez letalin

2 minutes ago, arhtus said:

AH będzie dwa razy droższy od Edka. Ciekawe, czy "dwa razy lepszy" 😁 

Odpowiedź jest oczywista, nie będzie, nie jest to możliwe.  To będzie bardzo interesujący pojedynek, bardzo jestem ciekawy jego długofalowych skutków. Jedno jest pewne, dla klientów jest to doskonała wiadomość, nic tak dobrze nie racjonalizuje cenowych ekstrawagancji jak dobra konkurencja. Świetnie :) .

Z tego co widać to rynek już weryfikuje cenę Hurasia w 1/48 więc ten pojedynek będzie niezmiernie ciekawy 😁

Najlepiej jeszcze jakby obydwie premiery były w zbliżonym okresie.

Ciekawe, czy AH się ugnie i realnie wyceni ten model, czy to będzie znowu ambitne około 130zł za "małego golasa" w 1/72

No ale trzeba oddać AH, że mają dość fajne te pakiety w preorderach, bo regularne ceny to mają wesołe 😁

Edytowane przez arhtus

2 godziny temu, Luljan napisał:

Odpowiedź jest oczywista, nie będzie, nie jest to możliwe.  

Gdyż? Kednak AH pokazuje ze i w Polsca mozna zrobic model na światowym poziomie, wiec nie wiem czemu  twierdzisz ze nie jest to mozliwe

Teraz, Moses napisał:

Gdyż? Kednak AH pokazuje ze i w Polsca mozna zrobic model na światowym poziomie, wiec nie wiem czemu  twierdzisz ze nie jest to mozliwe

Nie wywołuj Julka z lasu...

Nikogo nie wywoluje. Ciekaw jestem opinii.

10 minutes ago, Moses said:

Ciekaw jestem opinii.

Oto ona. Nie może być „ dwa razy lepszy”, z podkreśleniem na „dwa”. Obie firmy prezentują podobny/zbliżony/wysoki poziom. To wynika z tego i tyle. Zatem, jeśli dwa modele będą w podobnej wysokiej lub bardzo wysokiej jakości to mnie niezmiernie ciekawi wist cenowy  rodaków :) i odpowiedź sąsiadów z południa.  Tak jak Arthus powiedział, za co ja z kolei mam tutaj jakieś akceptacje wpisów, już są ruchy w cenie AH, bardzo dobrze. Byłem tutaj „ opluwany”, że miałem czelność domagać się 35€ za hurka. No i co? Za tyle właśnie kupiłem. I gra muzyka. 72 mnie ……..li, 48 po 35 „ biere” 45 i w górę, adios amigos!  :) .

• Like 1

19 godzin temu, Luljan napisał:

Odpowiedź jest oczywista, nie będzie, nie jest to możliwe.  To będzie bardzo interesujący pojedynek, bardzo jestem ciekawy jego długofalowych skutków. Jedno jest pewne, dla klientów jest to doskonała wiadomość, nic tak dobrze nie racjonalizuje cenowych ekstrawagancji jak dobra konkurencja. Świetnie :) .

Eduard wypuści modele różnych wersji, Arma jedynie okrasi te same wypraski różnymi kalkami oraz walnie cenę o połowę wyższą.
Ten pojedynek już się rozstrzygnął, Armie zostało rzucić ręcznik.

SabreKits? Skąd oni są?

8 minut temu, Sjmport napisał:

SabreKits? Skąd oni są?

To jest bardzo dobre pytanie. Chyba w zeszłym roku albo ze dwa lata temu szukałem informacji o nich i nic nie znalazłem.

O ja Cię!

Byłoby super gdyby faktycznie to wyszło

37 minut temu, mig napisał:

Tupolev Tu-2S post war service (1:72)

A może to po prostu np. ICM, tylko z dodanymi śmigłami 4-łopatowymi.

Edytowane przez Grzes

Godzinę temu, Jostein napisał:

Eduard wypuści modele różnych wersji, Arma jedynie okrasi te same wypraski różnymi kalkami oraz walnie cenę o połowę wyższą.
Ten pojedynek już się rozstrzygnął, Armie zostało rzucić ręcznik.

Rozumiem, że już widziałeś obydwa produkty? Poczekamy  to się przekonamy co który producent zaproponuje.

13 minut temu, wprzybylak napisał:

Rozumiem, że już widziałeś obydwa produkty? Poczekamy  to się przekonamy co który producent zaproponuje.

A skąd niby tu miejsce na jakieś wątpliwości?