Qz9 Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Te 50% było przecież z przymrużeniem oka. 3 godziny temu, marek d napisał: Kilka dni po przylocie do Krzesin. Moje foto nie wykręcone w programach graficznych. Było to widoczne nie uzbrojonym okiem. Fakt, te pierwsze dostawy w amerykanskim malowaniu miały taki efekt. Ale to było tak dawno, że najstarsi gorale nie pamiętają, w sumie już prawie 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia W dniu 29.12.2024 o 18:37, jachud3 napisał: Kokpit peczterdziechy z pudła: ........ a tu gotowa https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=155334&sid=7930765f8e96cf9d7675d0f37576ca36 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Piękny samolot, piękny model. Już się nie mogę doczekać swojego Royala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia (edytowane) Patrząc na nick, to chyba Twój https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=155355 Edytowane 12 Stycznia przez Soris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Niestety poziom nieosiągalny, ale Flossie będzie u mnie obowiązkowo w ogóle czeka mnie chyba Curtissowy wątek masowy, bo mam jeszcze E i N z Hasegawy i M Mauve/Eduarda i F i K w królewskiej skali od SH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia Nowosci od Airfix-a na 2025: Dlugo oczekiwany Jaguar : Spit: Spit x2: Nowa wersja Gannet-a: I dwa pojazdy w 48: Oraz ground crew: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia 49 minut temu, dante napisał: Nowosci od Airfix-a na 2025: I dwa pojazdy w 48: Oraz ground crew: to akurat wznowienia modeli/figurek sprzed 10 lat... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia Faktycznie, masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia Jaguar piękna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 18:27 Share Napisano Środa o 18:27 A tymczasem Junkers F-13 od MiniArt w nowej odsłonie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano Środa o 20:44 Share Napisano Środa o 20:44 A tu kilka renderów Jaguara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Środa o 22:25 Share Napisano Środa o 22:25 (edytowane) Te trzy 48ki patrząc na to co jest na zdjęciach to taki bardzo średni airfix. Na spitach widać pełne nitowanie ale w jakości szalonego chińczyka. Jaguar mydełko raczej. Chyba pechowo znowu jakaś indyjska narzędziownia. To raczej nie będzie jakość Ganneta, tylko Vampira. Może szlifowanie po całości coś da ale łatwe to nie będzie. Obym się mylił ale przygody z airfixami to niestety loteria od wielu lat. Absolutnie nie widać jakiejś spójnej ścieżki rozwoju czy jakości. Buldog w 48 vs np Hart w 48 od AMG to dwa różne światy. Przy czym ten drugi to partyzancka shortrunowa firma z kraju ogarniętego wojną a Airfix to perła Imperium a modele wyglądają dokładnie na odwrót Edytowane Środa o 22:26 przez Qz9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano Środa o 22:35 Share Napisano Środa o 22:35 9 minut temu, Qz9 napisał: Te trzy 48ki patrząc na to co jest na zdjęciach to taki bardzo średni airfix. Na spitach widać pełne nitowanie ale w jakości szalonego chińczyka. Jaguar mydełko raczej. Chyba pechowo znowu jakaś indyjska narzędziownia. To raczej nie będzie jakość Ganneta, tylko Vampira. Może szlifowanie po całości coś da ale łatwe to nie będzie. Obym się mylił ale przygody z airfixami to niestety loteria od wielu lat. Absolutnie nie widać jakiejś spójnej ścieżki rozwoju czy jakości. Buldog w 48 vs np Hart w 48 od AMG to dwa różne światy. Przy czym ten drugi to partyzancka shortrunowa firma z kraju ogarniętego wojną a Airfix to perła Imperium a modele wyglądają dokładnie na odwrót A ceną 48 to zaraz Tamiy-e do gonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano Czwartek o 07:45 Share Napisano Czwartek o 07:45 Wazne ze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Czwartek o 07:56 Share Napisano Czwartek o 07:56 Ja bym poczekał na fizyczny plastik i dopiero wtedy szukał wszelakich baboli. Ten model i tak będzie lepszy od starego wydania Airfix/Heller a o ESCI nie wspominam... Jednak jakość na porównywalnym poziomie co Gannet mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Piątek o 00:36 Share Napisano Piątek o 00:36 Jest artykulmz budowy w nowym airfix magazine ale zdjęcia sa takiej jakości, że nic nie da się powiedzieć poza tym, że na bogato we wnękach podwozia jest z detalem i w modelu są co najmniej dwa „jig” sy do montażu: jeden do obcinania nosa przy zmianie wersji okienka a drugi do sklejania wlotów powietrza z podcięciem, żeby tam się wlał nadmiar kleju i nie zniszczył części. Sam model wygląda, ze nie ma za dużo detali ale jak zwykle wykonany na płasko i krzywo, więc dopóki nie trafi na półkę, ciężko coś powiedzieć. Ja i tak czekam na pudełko z GR.3, kalka z tygrysem na pożegnanie wysezonowana leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Piątek o 09:18 Share Napisano Piątek o 09:18 W dniu 14.01.2025 o 17:30, dante napisał: Nowa wersja Gannet-a: Nie bali się w niszowe wersje pójść 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano Piątek o 12:22 Share Napisano Piątek o 12:22 Chyba nie takie niszowe, Gannet jest w miare popularny, wiele osob czekalo na TR.9 bo nikt tego nie robi i w preorderze sprzedaje sie lepiej niz jakakolwiek inna wersja w tej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Piątek o 13:02 Share Napisano Piątek o 13:02 Dla tych co czekali i nóżkami tupali Jaszczomp od Kinetica jest do zamówienia na KS-MODEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Piątek o 13:05 Share Napisano Piątek o 13:05 39 minut temu, dante napisał: Chyba nie takie niszowe Chyba jednak niszowe. Gannet w wersji wyprodukowanej w 6 egzemplarzach (może nie jestem dobrym przykładem, ale nie umiałem nawet desygnatu przeznaczenia się domyślić), Spitfire w 16. Zagrali va banque. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Piątek o 14:14 Share Napisano Piątek o 14:14 Boxart ganneta śliczny, przez chwilę myślałem, że to zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano Sobota o 09:00 Share Napisano Sobota o 09:00 Takie cos w sklepach sie pojawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano Sobota o 09:03 Share Napisano Sobota o 09:03 W dniu 8.01.2025 o 07:53, rudy0007 napisał: u mnie tez wylądował, teraz kuleczki sie uszykuje i na specjalsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano Sobota o 09:18 Share Napisano Sobota o 09:18 Niestety plotki się potwierdziły. Zamiast fajnego Eduarda będziemy mieć kluskowatą Italerkę . Stara Hasegawa może chyba spać spokojnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bARTZ Napisano Sobota o 11:23 Share Napisano Sobota o 11:23 (edytowane) 3 godziny temu, MIRO napisał: Niestety plotki się potwierdziły. Zamiast fajnego Eduarda będziemy mieć kluskowatą Italerkę . Stara Hasegawa może chyba spać spokojnie. Zobaczymy na ile będzie podobny do wersji 1:32, może chociaż zestaw kalkomanii będzie ciekawy Edytowane Sobota o 12:23 przez bARTZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi