Tap-chan Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Nowe wydanie Miga-31, z interesującymi dodatkami drukowanymi w 3D: Ten MiG na boxarcie wygląda jak w NMF i przyznam szczerze, że teraz nosi mnie na takie sajensfikszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 Jeśli to się gdzieś pojawi w sprzedaży w końcu (coraz trudniej kupić dziś modele AMK) to pewnie wezmę, pozbywając się pierwszego zestawu BM/BSM. Szkoda że nie pokusili się o Kindżała w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Ostatnio chyba Plastmodel jakieś tam zamówienia robił na AMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 No tak, był u nich F-14D AMK, ale to chyba import indywidualny. Dziś najłatwiej kupić modele tej firmy chyba na eBaju. Tylko tam widzę że są ich MiG-31. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Tak, to prawda. W zeszłym roku tego MiGa też z eBaya zamawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2020 Autor Share Napisano 22 Lipca 2020 Konkrety o Su-27 GWH: http://tiebapic.baidu.com/forum/pic/item/3dade587e950352a1f659a5c4443fbf2b2118b39.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Lipca 2020 Share Napisano 22 Lipca 2020 Rendery 3D. Żeby chociaż w połowie tak dobry jak KH był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2020 Autor Share Napisano 22 Lipca 2020 No rendery, ale dużo mówią. Porównując z wypraskami ich Su-35 widać że będzie coś na podobnym o ile nie wyższym poziomie. Wiele rozwiązań wręcz skopiowanych, co nie dziwi, w końcu to podobne maszyny. Mnóstwo detali i do tego kilka nowych rozwiązań. Szczególnie ciekawie to wygląda w kabinie i wnękach podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Lipca 2020 Share Napisano 22 Lipca 2020 Mnie ciekawi cena. Ciekawi a jednocześnie niepokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2020 Autor Share Napisano 22 Lipca 2020 Tutaj nie spodziewałbym się niespodzianki. Model topowy to i cena adekwatna. Zdziwiłbym się jakby wyniosła znacząco mniej niż 400 zł. Jeśli za drogo jest tańszy choć gorszy model KH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Lipca 2020 Share Napisano 22 Lipca 2020 поживем увидим KH ma u mnie minusa, nie chce mi się rzeźbić w tej wnęce podwozia, a i nie wiadomo jakie jeszcze kwiatki wyjdą. Najbardziej chyba wkurza mnie owiewka, która najprawdopodobniej jest tak kijowa jak w Su-35 i ma potężne zniekształcenia ze względu na przekrój omega z zewnątrz a U od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2020 Autor Share Napisano 22 Lipca 2020 4 godziny temu, Tap-chan napisał: KH ma u mnie minusa, nie chce mi się rzeźbić w tej wnęce podwozia, a i nie wiadomo jakie jeszcze kwiatki wyjdą. To po co kupowałeś. GWH do wnętrza wnęk podwozia dał osobną wypraskę z detalami. 4 godziny temu, Tap-chan napisał: Najbardziej chyba wkurza mnie owiewka, która najprawdopodobniej jest tak kijowa jak w Su-35 i ma potężne zniekształcenia ze względu na przekrój omega z zewnątrz a U od wewnątrz. W Su-35 GWH też zniekształcenia są solidne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Lipca 2020 Share Napisano 22 Lipca 2020 Jeżeli masz jeszcze KH to może porównaj, z GWH nie jest tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Lipca 2020 Autor Share Napisano 22 Lipca 2020 Dawno temu się pozbyłem i nie planuję wracać do tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lipca 2020 Autor Share Napisano 24 Lipca 2020 Dobre wyjaśnienie po co robi się owiewki w częściach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 I takiego zdjęcia brakuje mi z owiewkami KH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 Napisałem, że mi brakuje "takiego" zdjęcia, nie "tego" zdjęcia. Nie mam tego modelu i nie zamierzam wydawać €75 w ciemno. Są już pierwsze inboxy, ale taki rodzaj zdjęcia owiewki powinien się tam znaleźć, a nie zdjęcie, na którym widać tylko, że w pudełku jest ramka z owiewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lipca 2020 Autor Share Napisano 24 Lipca 2020 To raczej pewne że KH ma zniekształcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 Owiewka w Su-35 KH faktycznie jest słaba. Raz, że mocno soczewkuje, dwa że że jest za mała w przekroju poprzecznym w porównaniu do GWH i Kinetic. Od lewej Kinetic, w środku KH, dalej GWH Porównanie przekrojów poprzecznych - od lewej Kinetic Su-33, KH i GWH: Kinetic - idealnie jednakowa grubość ścianek na całym obwodzie, KH - za mała, za gruba i z dużymi płaskimi powierzchniami w podstawy, GWH podobna do Kinetic, ale też płaska u podstawy. Te płaskości powodują tak mocno widoczne soczewkowania u KH i GWH W mojej opinii najlepiej zrobił to Kinetic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lipca 2020 Autor Share Napisano 25 Lipca 2020 3 minuty temu, KP.Taurus napisał: Te płaskości powodują tak mocno widoczne soczewkowania u KH i GWH Raczej różnica w grubości plastiku powoduje te dystorsje optyczne. Na zdjęciu widać wyraźnie że boki owiewki GWH są dużo grubsze od jej góry. A w ogóle to owiewka w Su-33 jest identyczna jak w Su-35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 KH zniekształca tragicznie, pilot nie przypomina pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 Owiewka GWH ma minimalnie szerszą podstawę, ale w części wypukłej przekroje są identyczne. Długość też jest identyczna. Aby zastosować owiewkę Kinetic w modelu GWH należałoby tylko podkleić paski polistyrenu poszerzające ją w części w której umieszczone są zamki. Natomiast w Modelu KH owiewka Kinetic jest za szeroka z przodu przy wiatrochronie i idealnie pasuje pasuje z tyłu przy zawiasie. Ale przy takiej wymianie wiatrochron też wymagałby zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 Dla KH najlepiej szukać chyba jakiegoś dedykowanego zamiennika. Albo zrobić własną z kopyta Kinetica lub GWH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lipca 2020 Autor Share Napisano 25 Lipca 2020 Chyba nie ma żadnego vacu do tego modelu więc tutaj nie ma co kręcić nosem na owiewkę zestawową. Skoro soczewkuje to robić model z otwartą kabiną i po problemie. A zrobienie samemu zamiennika, no to bądźmy poważni, niewiele osób w ogóle potrafi takie rzeczy, a już żeby zrobić owiewkę na poziomie zestawowej, to ho-ho panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2020 Pojawiły się zdjęcia wyprasek nowego Su-33 od Aviation Art, czy jak się ta firma w końcu nazywa: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi