Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i bez sensu. Trzeba kupować nie dość że żywicę, nie dość, że drogo to jeszcze z odsłoniętymi gębami. Oczywiście zostaje jeszcze Bluestuff + Milliput, tylko znajdź tu dobrą bazę do klonowania. Z Tamki, Hasy czy Academy można łoić amerykańskich, ale radzieckich nie za bardzo.

Napisano

Zaprojektować i wykonać dobrą figurkę człowieka to jednak sporo trudniej jest niż zrobić to samo z częściami samolotu.
A i tak większość modelarzy robi modele bez załogi, to pewnie dlatego tych pilotów nie robią zbyt często.

Napisano (edytowane)

Tamka daje radę, widzę, że pakuje do większości modeli pilotów. I to się chwali, tylko Tamka nie tłucze rosyjskich samolotów. Żeby z jednego jeta trzasnęli, jakieś Su-30SM na przykład, to byłoby coś.

Jedyne co sensowne to jest w specjalnym Su-35S od GWH, tyle, że też bez okularów na twarzy, a malowanie gęby nigdy mi nie idzie.

124214paoprfrp4flcffbf.thumb.jpg.eb13bd1a0dc4bcc70ca3c669d3fb7dfa.jpg

Edytowane przez Tap-chan
Napisano
4 godziny temu, Tap-chan napisał:

Jedyne co sensowne to jest w specjalnym Su-35S od GWH, tyle, że też bez okularów na twarzy,

W którym zestawie to dali? W moich nie było.

Napisano
8 godzin temu, Solo napisał:

W którym zestawie to dali? W moich nie było.

Na dole strony jest podane, S4820 czyli czerwone pudełko.

Godzinę temu, kowal76 napisał:

Kiedy ten Su 27 UB GWH ma być  w  naszych sklepach ?.

Ma wyjść w sierpniu, regularnie będzie więc pewnie we wrześniu (jak kontener przypłynie), ale czasem sklepy zamawiają też kilka pudełek airmailem i te są już w kilka dni po premierze.

• Thanks 1
Napisano
3 godziny temu, Tap-chan napisał:

Ma wyjść w sierpniu, regularnie będzie więc pewnie we wrześniu (jak kontener przypłynie), ale czasem sklepy zamawiają też kilka pudełek airmailem i te są już w kilka dni po premierze.

Super, dzięki za info. Chyba go kupię, ale kasy pewnie trochę trzeba  będzie przygotować  :).

Napisano

Oficjalne zapowiedzi to sierpień tego roku, ale do tej pory GWH nie pokazał plastikowych wyprasek, tylko rendery. Z reguły w przypadku GWH od momentu pokazania plastiku do pojawienia się zestawu w sklepach trochę czasu mijało, więc ja nie bardzo wierzę żeby gdziekolwiek poza Chinami te Su się pojawiły w tym miesiącu. U nas to pewnie będzie jesień, może październik jak dobrze pójdzie. A może i na Gwiazdkędopiero.

Napisano (edytowane)

No i są KittyHawki w plastmodelu. 280pln. Cena niby taka ostatecznie akceptowalna BY BYŁA ALE jak tak oglądam relację Benolkina na pejsbuku to co chwilę jakiś kwiatek wychodzi, sporo w instrukcji jest namieszane. Generalnie na razie żadnych ogromnych błędów za to od razu przypomniało mi się rozwinięcie nazwy Skody 1000MB - 1000 Małych Boleści.

Cena w Polsce zaskakuje na plus, 280zł to max 2/3 ceny GWH. Wychodzi około €65 czyli taki max pułap cenowy, jaki kiedyś zarzuciłem :D 

1317057211_OperaZrzutekranu_2020-08-03_161853_www.arcforums_com.thumb.png.b62556391fcbf84b0b22071886a49b69.png

Oczywiście GWH to tip-top jakość przy KH, no ale kto broni kupić i to i to? Ja mam co najmniej 2 malowania w planach, Ukraińca na bank zrobię z GWH, ale angolańskiego to może i z KH.

A jeszcze jedno - tak jak mówiłem, w plastmodelu zamawiają mikro ilość airmailem, po 4-5 sztuk a reszta idzie w kontenerze i będzie za 2-6 tygodni. To samo może być z Su-27 od GWH, przyjdzie mała partia na szybkości, reszta potem. Chociaż z KH to przynajmniej jakiś kontakt jest, zamawianie małych partii od GWH może nie przejść (ale zdaje się z Su-35AG dokładnie tak było).

Edytowane przez Tap-chan
Napisano (edytowane)

Niestety, zero jakichkolwiek informacji na razie.

Za to ponoć spasowanie jest znakomite.  A w ogóle to nie wiadomo pod jaką marką będzie to wydane, możliwe że nie pod swoją własną.

Edytowane przez Solo
Napisano

Z tego co tam pisali to poprzedni Su-33 Kinetica to był też projekt Aviation Art. Więc pewnie będzie powtórka.

Napisano

W temacie SU-27UB z GWH; czy ktoś się orientuje z jakiego zakresu czasowego to będzie wersja (lata 80te, współczesny?). 

Napisano

No toż masz krótkopyskich od zatrzęsienia, ZM tylko B i brytyjskich nie robi. Ale B to można Academy kupić a brytyjskie z Hasy/Revella.

Wczesnych F-4E używały tylko USAF, ANG i Australia. Raczej ciekawych malowań te formacje nie mają, chyba tylko w ANG z nudów robili jakieś ciekawsze okolicznościówki, wszystkie Phantomy australijskie miały takie samo malowanie, USAF jak zwykle w formie czyli mistrz flaków z olejem w tym temacie.

Wszelkie ciekawe F-4E to późny typ.

Napisano (edytowane)

Furda F-14D od AMK!

19495582b9014a90bf38ccebbe773912b21beec5

GWH się chyba rozpędziło, bo zazwyczaj to z jedno malowanie w pudełku, a tu proszę - 5. I to różne. Zielony nos, UAF, Kitaj... Nie ma co, takiego z zielonym poobdzieranym nosem zawsze chciałem mieć, więc chyba będą 2 pudła GWH (UAF digital i czerwony 63) i 1 KH (Angola). Tylko skąd tu narobić więcej czasu i hajsu, jak już 3 kity rozgrzebane :D 

Edytowane przez Tap-chan