raptorf22 Napisano Sobota o 09:53 Share Napisano Sobota o 09:53 Jasne, jak dla mnie, piszę o sobie to poprawki jakie muszę dodać nie są duże.Modyfilacja pokrywy podwozia, podstawy lamp, blachy na nosie czy antenki zrobię bez problemu. Tak jest też z innymi modelami np Hobby Boss.. wszyscy piali zachwyty nad Superhornetem, jaki to detal, jakość.....a model jest prostacki i bez sensu pocięty. Będę robił niebawem to się zobaczy. Nie chcę się uprzedzać na zapas, ale też już buorę poprawkę że nie wszystko idealnie zrobili. Również podniosłem poprzeczkę co do jakości kupowanych zestawów po zrobieniu F-35 Tamki.... lepiej wydać więcej na dobry zestaw ale nie wszyscy projektują w takiej jakości. Budowa zestawu K48156 pokaże co można z tym zrobić,na ten moment daje mu szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Sobota o 11:05 Share Napisano Sobota o 11:05 11 godzin temu, raptorf22 napisał: A więc tak, widziałem ten uskok na przejściiu skrzydło- kadłub. Jest to błąd formy, zgadza się ale mamy 2 opcje: wyrównujemy + naprawa nitów na 4 panelach lub zbiorniki CFT które to maskują. Wypatrzyłem ten uskok i ten feler sprawił, że mój entuzjazm do Kinetica troszkę zmalał. Takie uskoki są bardzo wredne do korekty. Przerabiałem to w Hasegawie, bo często robiła takie wstawki w wypraskach pod różne wersje. Mam pomysł jak można by to spróbować zniwelować, ale czy się sprawdzi. Najprościej by było faktycznie przykleić CFT, ale akurat w wersji jednomiejscowej nie podoba mi się taka konfiguracja, choć chciałbym spróbować je zrobić jako zdejmowane na magnesy, tak z ciekawości. Te zbiorniki jak dla mnie to świetnie pasują do wersji dwumiejscowej, taki garbus pełną gębą, znaczy garbem No i nie wiem, czy kupować tego Kinetica, ale Tamki to ja nie chcę póki co, bo wiem, że jak ją kupię to nie będę się mógł powstrzymać od kolejnych dodatków i mnie zrujnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Sobota o 11:30 Share Napisano Sobota o 11:30 Zapowiedź MH Models Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Sobota o 12:37 Share Napisano Sobota o 12:37 Godzinę temu, Wymysl napisał: Zapowiedź MH Models Należy nadmienić, że to będzie druk 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Sobota o 13:26 Share Napisano Sobota o 13:26 Za jakies 300euro prawdopodobnie z przesylka do Polski ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano Sobota o 13:54 Share Napisano Sobota o 13:54 14 godzin temu, arhtus napisał: Nie bardzo rozumiem pomysł pchania się w Tamkę po najniższej (najtańszej) linii oporu. Dokupić tylko konwersję, żeby mieć najbardziej poprawną bryłę, ale pozostawić zestawową dyszę, kokpit i wnęki podwozia? Wolałbym już chyba patrzeć na te "oklapnięte" klapy za 200zł, niż wydać 300zł i patrzeć na Tamkową dyszę i wnęki. Nie twierdzę też, że Kinetic to te detale ma takie deklasujące Tamkę (choć ze zdjęć wnioskuję, że jednak troszkę lepsze), ale po prostu jak już wchodzić w Tamkę to moim zdaniem trzeba iść na grubo z dodatkami i wtedy ma to sens, a tak na półkę, to ten Kinetic z pudełka wydaje się fajną opcją, ciekawe tylko jak się toto składa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Sobota o 15:52 Share Napisano Sobota o 15:52 Edwardowe dwumiejscowe Zero w drodze. Ma być w kwietniu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 21:45 Share Napisano Poniedziałek o 21:45 (edytowane) W odniesieniu do powyższych zdjęć, nowość Edwarda na kwiecień. Będą dwa kamikaze, jedno i dwumiejscowy: Oprócz nowych japońców, wraca Spitfire Mk.IIa w edycji Weekend: Edytowane Poniedziałek o 21:45 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarGraj Napisano wczoraj o 12:45 Share Napisano wczoraj o 12:45 W dniu 14.02.2025 o 18:35, Qz9 napisał: To weź sobie te wypraski, popatrz na zdjęcia Block 52 i popatrz na linie podzialu ile jest do poprawienia, popatrz na przednie klapy na skrzydłach i ich przejście skrzydło kadłub, fajnie sp……lili prawda? Popatrz na przekroje wlotu powietrza, ciekawe skąd go wzięli? Złóż sobie górną część kadłuba i zobacz jak trudno wyprowadzić bez uskoku i jak ci znikają linie już po delikatnym szlifowaniu na połączeniu- są bardzo płytkie. Do tego kształt podstawy statecznika z czapy a dalej to już naprawdę nie chce mi się doktoryzować. Świetny model, jeśli nie wiesz o co chodzi. BTW to charakterystyczne panele na kadłubie są inne niż w tamce, takze jak ktoś ma zestaw AH z blaszką do korekcji paneli to uprzejmie informuje, ze nic nie pasuje, bo są prawie o 3/4 mm węższe. Jedynym NOWYM elementem w tym modelu są CFT i odpowiadając Arthusowi, dokładnie na to jak się okazało wszyscy czekali. Co do blaszki ze wzmocnieniami to tu się zaczyna kabaret bo w wersjach do Block 40 jest potrzebna i w pudełkach Kinetica jej nie ma a z kolei w Block 50+ wzmocnienia są wewnętrzne i widać to na panelach na grzbiecie które są niższe na wysokość ale nie w tym modelu. Chociaż akurat panel “L” z przodu po prawej jest w takiej pozycji jak w Block 50 i do wszystkich starszych wersji trzeba go odbić w pionie. Takie tam zabawy Dzień dobry. Tak sobie przeglądam wątek i faktycznie, Kinetic jest szałowy. Kupiłem swego czasu Kinetic 72002 F-16D Block 52+. Instrukcja to ksero z błędną numeracją części. Części których kilka brakowało. Przednie koło, jeden z pylonów. Po prostu odpadły gdzieś. I hit - kalkomanie. W 72 miałem zestaw do 48. Więc firma krzak jak dla mnie. A jakby ktoś te kalki chciał to podeślę za koszty wysyłki inpost. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano wczoraj o 12:56 Share Napisano wczoraj o 12:56 9 minut temu, MarGraj napisał: Dzień dobry. Tak sobie przeglądam wątek i faktycznie, Kinetic jest szałowy. Kupiłem swego czasu Kinetic 72002 F-16D Block 52+. Instrukcja to ksero z błędną numeracją części. Części których kilka brakowało. Przednie koło, jeden z pylonów. Po prostu odpadły gdzieś. I hit - kalkomanie. W 72 miałem zestaw do 48. Więc firma krzak jak dla mnie. A jakby ktoś te kalki chciał to podeślę za koszty wysyłki inpost. Nie buduj swojej opinii na jednym modelu. Obecnie sklejam F-104 z Kinetica i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano wczoraj o 12:57 Share Napisano wczoraj o 12:57 Teraz, Psar77 napisał: Nie buduj swojej opinii na jednym modelu. Obecnie sklejam F-104 z Kinetica i jest super O to będzie mandacik, brak zgłoszenia budowy Zipera... Płatność kartą czy przelewem ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano wczoraj o 16:20 Share Napisano wczoraj o 16:20 3 godziny temu, mirage3 napisał: O to będzie mandacik, brak zgłoszenia budowy Zipera... Kto wiedział ten wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano wczoraj o 16:22 Share Napisano wczoraj o 16:22 1 minutę temu, rudy0007 napisał: Kto wiedział ten wiedział Zgodnie z art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego, każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym... 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu Wysoki sądzie ja z cztery 8kami mam tyle wspólnego co z mercedesami... czyli nic! A tak serio to staram się skończyć na Bytom i nie mam czasu relacjonować- 3maj kciuki i już EOT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Kovozavody w marcu puszczają Strikemastera. Formy pochodzą z Fly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi