abtb Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Dziś do obiadu dwa Hellcaty w herbacianym malunku 1) Hellcat Mk.I FN 427, Zatoka Bengalska, 17 październik 1944, HMS Indomitable i się kręci 2) Hellcat Mk.I JV 105, Morze Egejskie, wrzesień 1944, HMS Emperor Można sobie "poszczelać" 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Ten z zatoki bengalskiej kozak w sumie oba piękne w sumie jak zawsze hmmm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 No proszę Pana.Bardzo ładnie.Jedynie co mi nie pasuje to podwieszenia."Czysta" sylwetka była by jeszcze ładniejsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Oba bardzo ładne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Oba bardzo ładne, ale przydałoby się trochę washa na felgi. Strasznie się świecą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 (edytowane) 6 godzin temu, Xmen napisał: Jedynie co mi nie pasuje to podwieszenia."Czysta" sylwetka była by jeszcze ładniejsza. Taka jest moja koncepcja nr 1 3 godziny temu, lesio-69 napisał: przydałoby się trochę washa na felgi. Strasznie się świecą. Zrobione dzięki za komentarze Edytowane 14 Grudnia 2019 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Jakimi kolorami malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 22 minuty temu, sebastain napisał: Jakimi kolorami malowałeś? Dół H74, boki i góra H52 i H305, paski H12 i XF69 oraz H11, czerwień Pactra A7 + rozjaśnienia na wszystkich kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 25 minut temu, abtb napisał: Dół H74, boki i góra H52 i H305, paski H12 i XF69 oraz H11, czerwień Pactra A7 + rozjaśnienia na wszystkich kolorach. Bardzo uprzejmie dziękuję za odpowiedź. Domyślałem się, że pomalowane są według brytyjskiego schematu amerykańskimi kolorami, chociaż czy dół nie powinien być wtedy bardziej szary, coś w typie light gull gray? Modele oczywiście zacne, będą punktem odniesienia dla mojego hellcata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2019 3 minuty temu, sebastain napisał: Domyślałem się, że pomalowane są według brytyjskiego schematu amerykańskimi kolorami, chociaż czy dół nie powinien być wtedy bardziej szary, coś w typie light gull gray? Malowałem wg kwitów Eduarda, w poprawność kolorów nie wnikałem - to temat dla "liczynitów", Ja zakon "braci liczących nity" już dawno opuściłem i sobie chwalę, Można spokojnie cieszyć się modelarstwem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Grudnia 2019 Share Napisano 15 Grudnia 2019 W dniu 14.12.2019 o 12:07, abtb napisał: Można sobie "poszczelać" Jedynie na wiwat! Piękne piekielniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Świetne te wiedźmy ogromny plusik za oryginalne malowania. Modeliki ładnie się prezentują i bardzo przemawia do mnie weathering. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Oj to chyba zdejmę tego Hellcata z giełdy, na Brytola go przemaluję... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Czapa z głowy!! Szacun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Grudnia 2019 Share Napisano 20 Grudnia 2019 Lufy do kaemów karbowane, czy gładkie? bo słabo widać na zdjęciach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2019 (edytowane) 57 minut temu, WujekAlice napisał: Lufy do kaemów karbowane, czy gładkie? bo słabo widać na zdjęciach. Takie podchwytliwe pytanko przed łykendem Gładkie, bo to są blast tuby a nie lufy. Coś jak w P-47 (w tym to chyba bywały nawet w kolorze kamo ) W dniu 14.12.2019 o 17:20, lesio-69 napisał: Oba bardzo ładne, ale przydałoby się trochę washa na felgi. Strasznie się świecą. powtórzę zdjęcie i rzuci Kolega lipo na felgi oraz opony Czyli jednak jakiś gumoklej na pokładzie był, opony czyścił i felgi jakimś środkiem do alu polerował Edytowane 20 Grudnia 2019 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Grudnia 2019 Share Napisano 20 Grudnia 2019 Świecą się ja dupa anioła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi