abtb Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Dziś do obiadu dwa Hellcaty w herbacianym malunku 1) Hellcat Mk.I FN 427, Zatoka Bengalska, 17 październik 1944, HMS Indomitable i się kręci 2) Hellcat Mk.I JV 105, Morze Egejskie, wrzesień 1944, HMS Emperor Można sobie "poszczelać" 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Ten z zatoki bengalskiej kozak w sumie oba piękne w sumie jak zawsze hmmm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 No proszę Pana.Bardzo ładnie.Jedynie co mi nie pasuje to podwieszenia."Czysta" sylwetka była by jeszcze ładniejsza. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Oba bardzo ładne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Oba bardzo ładne, ale przydałoby się trochę washa na felgi. Strasznie się świecą. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 14, 2019 Author Share Posted December 14, 2019 (edited) 6 godzin temu, Xmen napisał: Jedynie co mi nie pasuje to podwieszenia."Czysta" sylwetka była by jeszcze ładniejsza. Taka jest moja koncepcja nr 1 3 godziny temu, lesio-69 napisał: przydałoby się trochę washa na felgi. Strasznie się świecą. Zrobione dzięki za komentarze Edited December 14, 2019 by abtb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastain Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Jakimi kolorami malowałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 14, 2019 Author Share Posted December 14, 2019 22 minuty temu, sebastain napisał: Jakimi kolorami malowałeś? Dół H74, boki i góra H52 i H305, paski H12 i XF69 oraz H11, czerwień Pactra A7 + rozjaśnienia na wszystkich kolorach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastain Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 25 minut temu, abtb napisał: Dół H74, boki i góra H52 i H305, paski H12 i XF69 oraz H11, czerwień Pactra A7 + rozjaśnienia na wszystkich kolorach. Bardzo uprzejmie dziękuję za odpowiedź. Domyślałem się, że pomalowane są według brytyjskiego schematu amerykańskimi kolorami, chociaż czy dół nie powinien być wtedy bardziej szary, coś w typie light gull gray? Modele oczywiście zacne, będą punktem odniesienia dla mojego hellcata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 14, 2019 Author Share Posted December 14, 2019 3 minuty temu, sebastain napisał: Domyślałem się, że pomalowane są według brytyjskiego schematu amerykańskimi kolorami, chociaż czy dół nie powinien być wtedy bardziej szary, coś w typie light gull gray? Malowałem wg kwitów Eduarda, w poprawność kolorów nie wnikałem - to temat dla "liczynitów", Ja zakon "braci liczących nity" już dawno opuściłem i sobie chwalę, Można spokojnie cieszyć się modelarstwem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted December 15, 2019 Share Posted December 15, 2019 W dniu 14.12.2019 o 12:07, abtb napisał: Można sobie "poszczelać" Jedynie na wiwat! Piękne piekielniki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Świetne te wiedźmy ogromny plusik za oryginalne malowania. Modeliki ładnie się prezentują i bardzo przemawia do mnie weathering. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Oj to chyba zdejmę tego Hellcata z giełdy, na Brytola go przemaluję... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rektor Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Czapa z głowy!! Szacun 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Lufy do kaemów karbowane, czy gładkie? bo słabo widać na zdjęciach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 20, 2019 Author Share Posted December 20, 2019 (edited) 57 minut temu, WujekAlice napisał: Lufy do kaemów karbowane, czy gładkie? bo słabo widać na zdjęciach. Takie podchwytliwe pytanko przed łykendem Gładkie, bo to są blast tuby a nie lufy. Coś jak w P-47 (w tym to chyba bywały nawet w kolorze kamo ) W dniu 14.12.2019 o 17:20, lesio-69 napisał: Oba bardzo ładne, ale przydałoby się trochę washa na felgi. Strasznie się świecą. powtórzę zdjęcie i rzuci Kolega lipo na felgi oraz opony Czyli jednak jakiś gumoklej na pokładzie był, opony czyścił i felgi jakimś środkiem do alu polerował Edited December 20, 2019 by abtb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Świecą się ja dupa anioła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts