letalin Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu To był deal z Hellerem. W CCCP chcieli takich zaawansowanych zabawek politechnicznych, ale nie potrafili za bardzo zrobić ich u siebie. Dogadali się z Hellerem, że dostarczą dokumentację i Francuzi zrobią formy, które będą przez 5 lat eksploatować. Potem formy zostały przekazane do Moskwy. Mam katalog Hellera, gdzie jest Aurora, Potiomkin, Lenin i jakieś żaglowce, które później też trafiły na Wschód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu 13 minut temu, letalin napisał: Lenin Tego to kiedyś znalazłem pod choinką. Nie moja bajka, ale jednak radości było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu Lenina i Arktikę za dzieciaka z ojcem skleiłem, wyważyliśmy je by pływały w wannie. Ile było zabawy... A krę lodową symulowała piana powstająca przy kąpieli na powierzchni wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu 27 minut temu, Grzes napisał: Tego to kiedyś znalazłem pod choinką. Nie moja bajka, ale jednak radości było O ile ilustracja z francuskiego Lenina została powtórzona w sowieckim wydaniu, to niestety piękne boxarty Aurory i Potiomkina zamieniono na obrzydliwe bohomazy. Gospodarka socjalistyczna miała swoje tajemnice. Takiego oryginalnego Potiomkina bym chciał mieć dla samego malunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Dla mnie wtedy rysunki nie były ważne. Ważne, że było coś do sklejania, a jeszcze ważniejsze, że na pokładzie Lenina był mały śmigłowiec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu 5 godzin temu, Grzes napisał: a jeszcze ważniejsze, że na pokładzie Lenina był mały śmigłowiec Kamow, pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu 6 godzin temu, letalin napisał: zamieniono na obrzydliwe bohomazy tutaj zostaly:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi