Baas ArK Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Jakby nie było wygląda hm... inaczej . Ni to Mustang, ni to... No właśnie co? Ale jak sam napisałeś: rzecz gustu, a cały tamten wątek jest dla zabawy, więc luz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Brzydal który nawiedził mnie w dzieciństwie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Dostałem w spadku od szwagra. Był sklejony, ale klej puścił i można jeszcze raz ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Dokładnie ten model DIXI był moim w ogóle pierwszym modelem do składania. Jeszcze nie do końca samodzielnie składany, bo były tam kłopoty ze spasowaniem. Poszedłem spać, a rano się okazało, że moja matka sobie zrobiła zabawę i posklejała go do końca sama:) Miała z tego sporą radochę i chyba dlatego kupowała mi potem modele i siedziała na początku ze mną gdy kleiłem. Widać było u niej fascynację tymi zabawkami. Cóż, nie miała odwagi, albo kasy, żeby kupić model dla siebie i bawić się w swoje modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 w " Wilgowej przerwie " 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Lutego 2022 Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2022 118 i 119 dobija do kompletu jeszcze jeden i będzie okrągłe 120 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 No piękna kolekcja rośnie. A jak się ta seria Airfixa skończy, to co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Lutego 2022 Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2022 tadam jest 120 hmm no nie przewiduję następnej kilka staroci które już mam wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Godzinę temu, Greif napisał: 118 i 119 dobija do kompletu jeszcze jeden i będzie okrągłe 120 Przy odrobinie samozaparcia i szpachli z tego Hudsona można wyczarować polską Electrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Lutego 2022 Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2022 u mnie nigdy sklejane nie będą tylko dla dekoracji , pewnie kilka jeszcz się trafi więc ... wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 15 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Przy odrobinie samozaparcia i szpachli z tego Hudsona można wyczarować polską Electrę Łatwiej będzie z MPM. https://modelwork.pl/topic/40265-lockheed-l-14h-ex-sp-bpm-mpm-172/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 21 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Przy odrobinie samozaparcia i szpachli ... można wyczarować ... Przy odrobinie samozaparcia i szpachli ... próbowałem z Flyera I braci Wright wyczarować SR-71. Pomysł był dobry, szpachli by starczyło, zabrakło samozaparcia. A tak na poważnie to chyba jednak kopernik ma rację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 (edytowane) 14 godzin temu, jmx62 napisał: Przy odrobinie samozaparcia i szpachli ... próbowałem z Flyera I braci Wright wyczarować SR-71. Pomysł był dobry, szpachli by starczyło, zabrakło samozaparcia. To Ci się udało Edytowane 19 Lutego 2022 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 A ja przypomnę "Łunochod", byli szczęśliwcy którzy trafiali na to w Składnicy Harcerskiej. Ja nie miałem nigdy szczęścia, kolega z bliku miał i bawiliśmy się tym cudem, to znaczy on sterował, a reszta patrzyła z wybałuszonymi gałami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Miałem takiego,ale produkcji CCCP ,sterowanego kablem-to było coś!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Płaskiej baterii 4,5V powinni pomnik postawić... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 Smak prądu z tej baterii to jeden ze smaków dzieciństwa 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Płaska to dla przedszkolaków! Dziewiątka - to był hardkor! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 40 minut temu, Baas ArK napisał: Dziewiątka - to był hardkor! Był, ale dla specjalsów. Płaska to był prąd dla ludu, w wojsku jako kapral miałem ,,na stanie" ze szkiełkami czerwone/ zielone. Czasem jeszcze 3x r20 ( metalowe latarki) i r14 w radiach ,,tranzystorowych"... Wiecznie wylane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 W dniu 20.02.2022 o 23:21, piotrkur napisał: Miałem takiego,ale produkcji CCCP ,sterowanego kablem-to było coś!! Tak mi przypomniałeś moje niespełnione marzenie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 To może ja uzupełnię...: Ten egzemplarz kupiłem jakieś trzy lata temu na ostatnich pokazach lotniczych w Poznaniu - Agencja mienia wojskowego sprzedawała je po 5 złotych czy coś takiego - nie mogłem się powstrzymać. Jak byłem mały (w połowie lat 80-tych) moja babcie miała w szufladzie dwie takie latarki, były bardzo potrzebne jak się chciało iść do piwnicy. Co ciekawe jedna miała aż trzy suwaki i filtry w trzech kolorach. Dziadek nas zawsze gonił z bratem, żebyśmy się nie bawili latarką, bo co będzie jak trzeba będzie iść do piwnicy? To nas oczywiście mocno motywowało do zabawy, chociaż wydawać by się mogło - co tu robić z taką latarką? Teraz moja czteroletnia córka też się bawi tą latarką, którą widzicie na zdjęciu - mamy tu takie doświadczenie międzypokoleniowe... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 To jest to!!!! I trzeba było minus podwinąć by stykało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 (edytowane) No to jak o bateriach to wspominajcie, na początek klasyczne płaskie 3R12: funkel nówka, nie śmigana, z kiosku Ruchu oczywiście: klasyczny paluszek R6: Wiecznie nie do zdobycia R20: Jeszcze raz R20 i hardkorowa 6F22: Edytowane 22 Lutego 2022 przez barszczo 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 jeszcze troche a bedziecie elektrycznymi samochodami jezdzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Nie chwaląc się trochę się znam na elektrykach... Pomagałem uruchamiać produkcję elektrycznego Craftera we Wrześni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi