Super Moderator Greif Napisano 5 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 5 Marca 2023 mnie się zawsze podobała strzałka do pokazywania ... ale szara rzeczywistość PRL dawała znać o sobie- z zwykłym klejem do drewna był problem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 21 godzin temu, barszczo napisał: Program 1 [...] 18.05 „Cosmos 1999" - nowy serial science fiction prod. amerykańskiej odc. 01 pt. „Oderwanie" [...] 20.45 Daleko od szosy - odc. I [...] 22.35 Właśnie leci kabarecik [...] Jako że "robię w ramówkach", to muszę przyznać, że stare TVP mi zaimponowało - nadziubane tam programów że hej! Jaki rozrzut tematyczny! I te powciskane dokumenty. Ułożenie tego wszystkiego musiało być niezłym wyzwaniem. Ale już widzę pierwszy błąd. Kosmos 1999 jest serialem brytyjskim. A Daleko od szosy wciąż lubię. Kabarecik chętnie bym obejrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Cosmos 1999 nie zawsze był nadawany o tak wczesnej porze. Pamiętam , ze potrafił być nadawany późno gdzieś około 22 - 23 a nawet później . Z punktu widzenia dzieciaka był to problem bo rodzice gonili spać . Kiedyś nocowałem u babci u musiałem się sporo naprosić by mi pozwoliła oglądać. . A telewizor jeszcze wtedy czarno - bialy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 1 godzinę temu, Pan_Cerny napisał: stare TVP mi zaimponowało - nadziubane tam programów że hej! Jaki rozrzut tematyczny! I te powciskane dokumenty. Teraz jest łatwiej, bo właściwie są 4 główne rodzaje programów: - (głupawe) teleturnieje - (jeszcze głupsze) seriale - talent szoły, gdzie główne role grają jurorzy - no i oczywiście trzon każdej ramówki: reklamy, reklamy, reklamy... 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 31 minut temu, Grzes napisał: - no i oczywiście trzon każdej ramówki: reklamy, reklamy, reklamy... Fakt, zdecydowanie wolałem oglądać nieruchome obrazy z jakimiś widokami z przyjemnym podkładem muzycznym, np. 4 pory roku często były. One działały na mnie uspokajająco, a reklamy denerwują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 W dniu 4.03.2023 o 23:24, kopernik napisał: Kto nie oglądał serialu "Kosmos 1999" może nadrobić braki: https://www.cda.pl/video/688833158 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 4 godziny temu, Pan_Cerny napisał: Kabarecik chętnie bym obejrzał jak juz jestesmy przy tym, niemodelarskim problemie: gdzie znalezc sztuke teatralna "Diabel Maciej???" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 2 godziny temu, giberes napisał: a reklamy denerwują. Acha. A ja nienawidzilem " Pegaza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 9 minut temu, BRAVO112 napisał: gdzie znalezc sztuke teatralna "Diabel Maciej???" A czy nie chodzi Ci czasem o sztukę "Zapomniany diabeł"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 w kazdym razie diabla macieja gral Janusz Gajos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 A ja wczoraj obejrzałem ,,Big Bang" Kondratiuka na TVP Historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) w kazdym razie diabla macieja gral Janusz Gajos A to może chodzi o "Igraszki z Diabłem", bo tam też Gajos gra diabła ? Edytowane 6 Marca 2023 przez marskan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 W dniu 4.03.2023 o 23:24, kopernik napisał: Kto nie oglądał serialu "Kosmos 1999" Ja. Nie wiem ale jakoś mi nie podchodził ten program. Za to np. uwielbiałem "Sondę" Kamińskiego i Kurka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 3 godziny temu, marskan napisał: "Igraszki z Diabłem", bo tam też Gajos gra diabła ? i chyba wlasnie masz racje. Najpierw musze ten pierwszy kawalek od Grzes-a obejrzec Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Ja. Nie wiem ale jakoś mi nie podchodził ten program. Za to np. uwielbiałem "Sondę" Kamińskiego i Kurka. To nie był program, tylko film fabularny SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Oj tam, oj. Lekkie przejęzyczenie(przepalczenie? jak to powinno się nazywać w przypadku pisania na klawiaturze?) Luuuuudzie, wróćmy do tematów modelarskich. Film to nie to forum. No może poza wątkiem "Latające rekwizyty filmowe. Te statyczne też." Edytowane 6 Marca 2023 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Telewizyjną Orbitę z Poznania już wspominaliśmy, tutaj w programie z soboty, 14 października 1978 roku. I ten Jesienny koncert Studia Gama chętnie bym sobie obejrzał... : Program 1 6.00 TTR RTŚŚ Matematyka, sem. I 6.30 TTR RTŚŚ Biologia, sem. I 9.00 Dla szkół: Nauka o człowieku, kl. VIII 11.45 TTR, RTŚŚ Hodowla zwierząt, sem. 3 13.35 TTR, RTŚŚ Hodowla zwierząt, sem. 3 14.30 Telewizja młodych kosmonautów - "Orbita" - w programie ppłk M. Hermaszewski mówić będzie o tym "co mu się najbardziej podobało w kosmosie" 15.00 Dziennik 15.10 Dzień dobry, tu telewizja 15.30 Obiektyw 15.50 "Latarnia Czarnoksiężnika" - "Remake" - wykład prof. Aleksandra Jackiewicza 16.25 Film "Latarni Czarnoksięskiej" - "Błękitny anioł" - prod. USA 18.10 Magazyn motoryzacyjny 18.30 Polsce i partii - program dokumentalny 19.00 Dobranoc 19.10 Siódemka 19.30 Wieczór z dziennikiem 20.30 "Prywatna wojna Murphy'ego" - film angielski 22.25 Dziennik 22.40 Jesienny koncert Studia Gama - czyli Henryk Debich zaprasza - reż. Ryszard Czubaczyński, prod. TVP Łódź. Udział biorą: Jerzy Połomski, Anna Jantar, Renata Danel, Klari Katona, Lidia Stanisławska, Eva Pilarova, Eleni, Andrzej Dąbrowski, Kazimierz Kowalski oraz zespoły Bajm, Wawele, Pro Contra, Prometheus. Miejsce rejestracji - Muszla Koncertowa w Wieluniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 O 20.30 siadam i oglądam ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) 52 minuty temu, barszczo napisał: [...] 20.30 "Prywatna wojna Murphy'ego" - film angielski [...] Ależ to jest świetny film! Peter O'Toole, U-boot (ale nie wiem czy makieta, czy coś przebranego współczesnego) i Grumman Duck. Aaaa, w Jesiennym koncercie Studia Gama, jest muzyczna świeżynka! Zespół Bajm. Wszak on powstał w 1978 roku. I ponad 40 lat później wciąż gra Edytowane 6 Marca 2023 przez Pan_Cerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 10 godzin temu, giberes napisał: Fakt, zdecydowanie wolałem oglądać nieruchome obrazy z jakimiś widokami z przyjemnym podkładem muzycznym, Czyli godło i hymn na zakończenie programu. 3 godziny temu, jmx62 napisał: Za to np. uwielbiałem "Sondę" Kamińskiego i Kurka. "Sonda" to zupełnie inna liga była! Wymiatało ulice. Kilka lat temu były powtórki i mimo, że się zdeaktualizowała oglądałem. 5 minut temu, Pan_Cerny napisał: Ależ to jest świetny film! Peter O'Toole, U-boot (ale nie wiem czy makieta, czy coś przebranego współczesnego) i Grumman Duck. I ta scena, gdy z torpedą na dźwigu czai się wpatrując w powierzchnię wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) "Prywatna wojna Murphy'ego" - recenzja filmu zamieszczona w SP 16/73. Nie mogłem się oprzeć i nie wkleić Edytowane 6 Marca 2023 przez kopernik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Godzinę temu, Baas ArK napisał: Czyli godło i hymn na zakończenie programu. Jako dziecko nie miałem uprawnień, żeby doczekać końca programu, więc nie wiem, czym się kończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 2 godziny temu, Pan_Cerny napisał: Aaaa, w Jesiennym koncercie Studia Gama, jest muzyczna świeżynka! Zespół Bajm. Wszak on powstał w 1978 roku. I ponad 40 lat później wciąż gra No wiesz, jeśli wokalistka ma zdrowie, by wydoić tyle gorzały, by osiągnąć wynik 2 promili i jeszcze jechać samochodem, to przy tym te kilka lat śpiewania to pikuś... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 15 godzin temu, Pan_Cerny napisał: Ależ to jest świetny film! jakby co, to mam go gdzies na VHS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Marca 2023 Share Napisano 7 Marca 2023 Widzę że się spodobało, no to program z soboty 08 grudnia 1979 roku. Zobaczcie co było po dzienniku, oglądałem wtedy ten film po raz pierwszy : Program 1 6.00 — TTR, RTSS — Matematyka 6.30 — TTR, RTSS — Biologia 9.30 — „Fascynacje kulturalne Szymona Kobylińskiego” 10.30 — „Brzuch” — film biograficzny o Tadeuszu Brzozowskim 11.05 — Dia szkół: Program dla kl. IV — Szlakiem orlich gniazd 12.00 — Dla szkół: Fizyka, kl. VI — W niewidzialnym świecie 12.30 — TTR, RTSS — Matematyka 13.00 — TTR, RTSS — Biologia 13.30 — Program dnia 13.35 — Radzimy rolnikom 13.45 — „Dąbrowszczacy” — wojskowy film dok. 14.30 — Obiektyw — program województw: gdańskiego, bydgoskiego, elbląskiego, olsztyńskiego, toruńskiego 14.50 — Dziennik 15.00 — Telewizja Młodych Kosmonautów 15.30 — „Tajemnicza wizyta” — radz. film fab. (science fiction) 16 30 — Studio Soort 17.30 — „Szanujmy wspomnienia" 18.10 — „Barbórka 79” — widowisko filmowo-poetyckie z okazji Dnia Górnika 19.00 — Dobranoc 19.10 — Siódemka 19.30 — Wieczór z dziennikiem 20.30 — „Miedzy wrześniem a majem” — „Bitwa o Anglię” — ang. film fab. 22.40 — Dziennik 23.05 — „Jestem szaloną dziewczyną” — recital węgierskiej piosenkarki Sarolty Zalatnay 23.35 — Kino Nocne — Sierżant Anderson — „Ostrzegamy wszystkie żony” — film TV USA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi