kopernik Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca (edytowane) Kto nie chciał być jednym z załogi Rudego ? Edytowane 18 Marca przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca 56 minut temu, Grzes napisał: Żartujesz? 200 stron to dopiero rozgrzewka! No właśnie czekam na tą dwusetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 11 godzin temu, kopernik napisał: Kto nie chciał być jednym z załogi Rudego ? Większość to wiadomo - chciała być Jankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Ja też Jankiem. Mało który z nas chciałby być Marusią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 5 minut temu, jmx62 napisał: Mało który z nas chciałby być Marusią Ale była dla wielu z nas ideałem piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Honoratka też była fest kobitka A jak handgranatem ciepała fiufiufiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 13 minut temu, jmx62 napisał: Honoratka też była fest kobitka A jak handgranatem ciepała fiufiufiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Marca Super Moderator Share Napisano 19 Marca no to wracamy na właściwe tory proszę bardzo i kolejna porcja Revell 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca @Greif jaki jest stan ilościowy Twoich zbiorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 53 minuty temu, Greif napisał: no to wracamy na właściwe tory Piękne, a Kittyhawka pamiętam w tym pudle, kolega miał. Pożyczał czasem, a ja mu Jaka-3 od Hellera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Marca Super Moderator Share Napisano 19 Marca @Grzes pytasz o vintage? czy całkowity ? Pierwszy- nigdy nie liczłem osobno , drugi... po 1500 przestałem liczyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 8 minut temu, Greif napisał: po 1500 przestałem liczyć Nie mam więcej pytań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 1 godzinę temu, Grzes napisał: Nie mam więcej pytań... A ja mam. 1500 w szafie niesklejonych a sklejonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Marca Super Moderator Share Napisano 19 Marca @jmx62 było kilkadziesiąt, obecnie tyle samo w różnych stadiach budowy, po przeprowadzce sporo uległo uszkodzeniu i poszło na złom, jak to u mnie jakoś klejenie idzie lepiej jak malowanie, często projekty lądują w poczekalni bo mało czasu na malunki ... wtedy ( coś tam z doskoku szybciej się klei jak maluje )zaczynam kolejny projekt (niestety jeszcze ze 3 lata - dzieciaki) potem może będę bardziej wydolny malarsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Marca Super Moderator Share Napisano 19 Marca no to jeszcze grupowe tych co nie zostały "zipowane" Kilka jest podwójnych jak ktoś coś pw widać też zmiane pudełek w poszególnych edycjach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 47 minut temu, Greif napisał: ...(niestety jeszcze ze 3 lata - dzieciaki) potem może będę bardziej wydolny malarsko No ja bym na to tak nie liczył. Od 12 lat jestem na emeryturze. Jak odchodziłem z pracy łoll rety jakie ja miałem plany...ryby, grzyba, spacery, zwiedzanie świata a przede wszystkim ... modelarstwo. Na rybach byłem ze 4 razy, na grzybach podobnie, spacery owszem ... do sklepu po zakupy. Zwiedzanie świata ok najdalej byłem w Zamościu w szpitalu. A modelarstwo? Przez ten czas skleiłem chyba 5 modeli masakra 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca 3 godziny temu, Greif napisał: @jmx62 było kilkadziesiąt, obecnie tyle samo w różnych stadiach budowy, po przeprowadzce sporo uległo uszkodzeniu i poszło na złom, jak to u mnie jakoś klejenie idzie lepiej jak malowanie, często projekty lądują w poczekalni bo mało czasu na malunki ... wtedy ( coś tam z doskoku szybciej się klei jak maluje )zaczynam kolejny projekt (niestety jeszcze ze 3 lata - dzieciaki) potem może będę bardziej wydolny malarsko Przeprowadzki to moja specjalność ! po każdej w zasadzie zaczynam od nowa ( mowa o sklejonych modelach ). Malarsko to jeszcze ogarniam i tu zaczynają się schody. Oklajanie, to moja pięta achillesowa. Nie lubię tego robić, kalki często nie siadają jak bym chciał. Ostatnio nawet kupiłem magiczne płyny od Billmodel, ale jeszcze nie próbowałem ich używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Marca Super Moderator Share Napisano 19 Marca No na szczęście już się nie będę przeprowadzał, a jak już to na "M1 z ogródkiem na dachu" ... no jest jak jest zawsze łatwiej kupić i gębe pocieszyć niż skleić 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 18 godzin temu, Greif napisał: @Grzes pytasz o vintage? czy całkowity ? Pierwszy- nigdy nie liczłem osobno , drugi... po 1500 przestałem liczyć To tak jak ze mną Kiedyś zacząłem sobie spisywać co mam i ogólnie stanęło przy 650 a jeszcze do połowy nie dojechałem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 18 godzin temu, Greif napisał: po 1500 przestałem liczyć 15 minut temu, Artek82 napisał: przy 650 a jeszcze do połowy nie dojechałem I teraz tak się zastanawiam - czy ja z moimi ponad 200 modelami jestem w miarę normalny, czy wręcz przeciwnie i do normalności mi jeszcze sporo brakuje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 9 minut temu, Grzes napisał: I teraz tak się zastanawiam - czy ja z moimi ponad 200 modelami jestem w miarę normalny, czy wręcz przeciwnie i do normalności mi jeszcze sporo brakuje Myślę że każdy już powyżej setki modeli wchodzi do grona "armii pozytywnie zakręconych inaczej", tylko Ty jeszcze jesteś powiedzmy "plutonowym", a my coś pomiędzy "majorem", a "pułkownikiem" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 1 minutę temu, Artek82 napisał: Ty jeszcze jesteś powiedzmy "plutonowym", a my coś pomiędzy "majorem", a "pułkownikiem" Zatem, biję w dach i lecę zamawiać kolejny model 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 1 godzinę temu, Artek82 napisał: Myślę że każdy już powyżej setki modeli wchodzi do grona "armii pozytywnie zakręconych inaczej", tylko Ty jeszcze jesteś powiedzmy "plutonowym", a my coś pomiędzy "majorem", a "pułkownikiem" Scalemates pomaga policzyc i skatalogowac. U mnie na razie na liczniku 2312, ale aktualizuje co jakis czas. Katalog pomaga zarzadzac kolekcja. Unikasz kupowania drugi raz tego samego, bo na pamieci w tym wieku juz nie mozna polegac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 1 hour ago, letalin said: U mnie na razie na liczniku 2312 A ja mam trzy na polce i dwa rozgrzebane... Gdzie wy to wogole trzymacie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca (edytowane) Półtorej szafy, półka nad biurkiem i szafka pod zestawem do grania (na zdjęciu - inspekcja zawartości jej lewej części) a to oznacza, że jeszcz pół szafy jest do zajęcia Edytowane 20 Marca przez slamacek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi