jmx62 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Najwięksiejsze to były Tupolewy. Pasażerski Tu-114 i bombowy Tu-20. A jeszcze Ił-62, An-12 no i ruski koñkord Tu-144, tylko ten ostatni to był kolos ale nie w tą stronę tzn na długość był duży bo rozpiętość skrzydeł to taka średnia. No ale to były te największe. Natomiast co do urody boxartów to najbardziej nie podobał mi się wyżej wspomniany Tu-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Godzinę temu, jmx62 napisał: Quś...jak ja wam zazdraszczam Tylko Turboleta nigdy nie miałem, reszta przeszła przez moje ręce. A ja miałem Turboleta i Cometa, pozostałych nie trafiłem, jedynie jeszcze kiedyś Drakena w CSH widziałem, ale brakło (tylko teraz nie pamiętam czy modeli, czy kasy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca 10 minut temu, Slawek_26869 napisał: kiedyś Drakena w CSH widziałem, ale brakło (tylko teraz nie pamiętam czy modeli, czy kasy ) Pewnie jedno i drugie, tak bywało najczęściej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Marca Super Moderator Share Napisano 25 Marca No był ból d... miałem składnice koło domu ale czesto bywało że jak zobaczyłem co jest, wrócilem do domu po kase i ponownie do składnicy to tam już mało co zostało... takie czasy mieliśmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca 2 godziny temu, jmx62 napisał: Tylko Turboleta nigdy nie miałem to teraz mozesz w 1:72 kupic z KP ogladalem " z grubsza " wypraski przez folie - OK a cena 23 Eu tez chyba nie az taka straszna, ale... nie kupilem acha, co sadzicie o tym Su-22 z Bilka, pakowanym teraz przez KP? Wygladal tez niezle i za 17 Eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca To ja się przypomnę z moim skarbem : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca (edytowane) Na styku PRLu i RP powstało sporo jednostkowych projektów w tematyce modelarskiej. Jednym z nich były te oszklenia vacu. Ciekawostką jest, że pomimo upływu lat, nie zżółkły ! Jak np oszklenia wykonane przez Broplan. Edytowane 27 Marca przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Modelland był prowadzony przez zdolnych ludzi. Defiant, P.24, Re 2005, czy Roc vacu były bardzo dobrymi miniaturami. Defiantów z 10 wymieniłem w Czechach. Bardzo poszukiwany był. Pojazdy w 1/35 też były świetnie zrobione. Szkoda, że nie wyszli na szersze wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Marca Super Moderator Share Napisano 27 Marca Przyszła 11 , stan igła, klej na bank wysechł ale jest 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca 17 godzin temu, Greif napisał: Przyszła 11 , stan igła, klej na bank wysechł ale jest Również posiadam to "cudeńko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Kawał historii. Zdjęcie z netu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca Co na tym plakacie? PZL.38 Wilk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca No przecież że Wilk. Silników Foka nie da się pomylić chyba z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca 46 minut temu, jmx62 napisał: No przecież że Wilk. Silników Foka nie da się pomylić chyba z innymi. Się pytam grzecznie. Bo się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Okładka z Małego Modelarza 1974/04 Cosik tak to wyglada podobnie tylko jakby lustrzanka lekko podretuszowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Małe Modelarze były wspaniałe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca No ten Wilk był superaśny Zresztą nie tylko on. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca Mam wrażenie, że autor plakatu sugerował się przedwojennymi reklamami PZL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca No chyba jest coś na rzeczy. A swoją drogą miały swój urok te grafiki. I nie były komputerowo robione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca To źle, czy dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Jak dla mnie dobrze. Bo takie lubię. A przecież nie każdy może zgadzać się z moją opinią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia W dniu 28.03.2024 o 18:20, kopernik napisał: Kawał historii. Zdjęcie z netu. a to pamiątki z Wrocławia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi