jmx62 Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia Farciarzzazdraszczam. Gdzie i kiedy taki bazarek jest? Zaraz chyba tam jadę. Nie. Nie zaraz bo muszę gdzieś zorganizować jakąś kasę bo chyba to co mam to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia 10 godzin temu, kopernik napisał: Tylko żony trzeba się pozbyć ... Jeszcze większym wyzwaniem jest ukrycie zakupów Niekoniecznie, moja to już chyba stwierdziła że skoro ona może sobie coś tam kupić i ja nie gęgam to ona na moje gęgać też nie wypada. Z ukrywaniem to różnie, jak małe, albo 1 duże to przechodzi na legalu, ale jak kilka i duże to czasami przemycam z bagażnika do piwnicy jak się idzie śmieci wywalić Np. taką Mriję czy Rusłana musiałem lądować w konspiracji Gorzej z miejscem magazynowym... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia 13 godzin temu, kopernik napisał: U mnie jest w czym wybierać. No piękne rzeczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Kwietnia Super Moderator Share Napisano 18 Kwietnia Jako że pamięć ułomna, kto chciał Jak 1 z Plastyka? Proszę się przypomnieć na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia 27 minut temu, Greif napisał: Jako że pamięć ułomna, kto chciał Jak 1 z Plastyka? Proszę się przypomnieć na pw coś mi świta, że to mogłem być ja, jak potwierdzę zeznania to się odezwę po pracy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia W dniu 12.04.2024 o 23:50, kopernik napisał: Tylko skąd wziąć tego Aifixa ??? Akurat niedawno wyszło wznowienie: https://www.mojehobby.pl/products/Westland-Whirlwind-Helicopter.html Ja go ustrzeliłem za ok 3dyszki Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia W styczniu pisaliśmy o modelach z papieru drukowanych w Skrzydlatej Polsce. Kolejny, który odnalazłem. 1983/14 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Godzinę temu, kopernik napisał: Kolejny, który odnalazłem. Takie proste, a ile radości dawało... Swoją drogą @kopernik dobry z Ciebie poszukiwacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 17 godzin temu, Grzes napisał: @kopernik dobry z Ciebie poszukiwacz Już mu to kiedyś pisałem. Lepszy jest od IndianyDżonsa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia Hmm... Kopernik Indiana... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 21 godzin temu, kopernik napisał: W styczniu pisaliśmy o modelach z papieru drukowanych w Skrzydlatej Polsce. Kolejny, który odnalazłem. 1983/14 Chyba sobie wydrukuje i skleję takiego. Kiedyś w Małym Modelarzu było kilka takich sylwetkowców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia A ja znalazłem w starym pudełku resztki Pipera L-4 Cub ze Smeru, czyli stary Heller. Mój pierwszy model z blachami Eduarda, budowa to pierwsza połowa lat dziewięćdziesiątych. Wrzucam tutaj, bo do galerii się nie nadaje: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia 16 minut temu, barszczo napisał: A ja znalazłem w starym pudełku resztki Pipera L-4 Cub ze Smeru, czyli stary Heller. Mój pierwszy model z blachami Eduarda, budowa to pierwsza połowa lat dziewięćdziesiątych. Wrzucam tutaj, bo do galerii się nie nadaje: Pytanie, co on robił w pudle, a nie w gablocie ? Oj, będzie chyba żółta kartka za takie traktowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 6 minut temu, kopernik napisał: Pytanie, co on robił w pudle, a nie w gablocie ? Oj, będzie chyba żółta kartka za takie traktowanie Brak śmigła i kilku drobnych elementów, zabytek klasy dwu zerowej . Oprócz Pipera są jeszcze Fiat CR32 i Tiger Moth, ale te się nie kwalifikują do pokazania. Maziane jeszcze pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 35 minut temu, barszczo napisał: Wrzucam tutaj, bo do galerii się nie nadaje: ja swoja Wilge tez tylko tutaj pokazalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia 38 minut temu, barszczo napisał: Brak śmigła i kilku drobnych elementów, zabytek klasy dwu zerowej . Oprócz Pipera są jeszcze Fiat CR32 i Tiger Moth, ale te się nie kwalifikują do pokazania. Maziane jeszcze pędzlem. Podobno Leonardo da Vinci zaczynał PALCYMA Był taki czas ( przełom lat 70/80 ) że i pędzelek był rarytasem. Autentycznie, tata pomagał mi robić takowe z moich włosów Takie to były wspaniałe czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Jak było ? Rok 1983 i wywiad ( fragment ) z dyrektorem CSH. Autorem artykułu z SP 1983/ 29-30 jest Paweł Elsztein. W sumie to na podstawie info z tego wątku, zastanawiam się, czy taki jegomość istniał ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia (edytowane) Novo w Harcerzu? To się raczej nie zdarzyło, przynajmniej te typy o których wspomniano w artykule. W 1984 pojawiły się za to ponownie Matchboxy. Edytowane 23 Kwietnia przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Ja to w ogóle nie kojarzę Novo w SH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, kopernik napisał: Jak było ? Rok 1983 i wywiad ( fragment ) z dyrektorem CSH. Autorem artykułu z SP 1983/ 29-30 jest Paweł Elsztein. W sumie to na podstawie info z tego wątku, zastanawiam się, czy taki jegomość istniał ? Istniał ale już nie żyje. https://pl.wikipedia.org/wiki/Paweł_Elsztein Edytowane 23 Kwietnia przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Ja to w ogóle nie kojarzę Novo w SH. Osobiście pamiętam tylko model Bristola 138 bez kalek oczywiście. Tak druga połowa lat osiemdziesiątych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Nigdy nie widziałem NOVO w bydgoskich CSH. Tylko legendy słyszałem. Przed 1989 miałem je tylko z wymiany. Za TBiU głównie. Długa lista form przejętych przez sowieckich była w "SP". Robiło to wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia No była taka lista. Z podzialem na różne zakłady wytwórcze bo były produkowane w kilkunastu różnych miastach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia a Avii B-536 Czesi nam gamonie nie dowiezli....:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 37 minut temu, BRAVO112 napisał: a Avii B-536 Czesi nam gamonie nie dowiezli....:-( L 10 też nie dojechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi