jmx62 Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 (edytowane) 21 godzin temu, jmx62 napisał: Ponieważ ten temat jest "najgrubszy" w sensie ilości stron i najstarszy więc i chyba najczęściej odwiedzany. Koledzy pomóżcie, nie pamiętam gdzie ktoś ruszył temat poprawności Tu-20 z NRD-owskiego Plasticarda 1/100. Znalazłem jakiś materiał z czeskiego L+K na ten temat to mógłbym wrzucić tylko chciałbym już we właściwym miejscu. Może ktoś pamięta gdzie to było? Głupio tak jakoś cytować samego siebie ale szukałem, szukałem i ... znalazłem. Wrzuciłem materiał do inboxów w dziale vintage, Tu-20 Plastikard 1/100 Edytowane 6 Stycznia 2022 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2022 ruscy nadciągają 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 A ja se kupiłem za 23zł taki wehikuł czasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 I to jest klasyk .....i to rodzimej produkcji .. a oryginalny klej był ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 3 godziny temu, Grzes napisał: A ja se kupiłem za 23zł taki wehikuł czasu Będziesz kleił, czy do mania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 2 godziny temu, cdarek napisał: a oryginalny klej był ? Niestety bez kleju, ale reszta... cycuś. Rocznik 1981. 35 minut temu, Wymysl napisał: Będziesz kleił, czy do mania? W drodze jeszcze jedna, więc plan jest taki - jedna do zrobienia w ramach serii RWD, druga do archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Wiele lat temu do zdobycia tylko na giełdach modelarskich za horrendalną cenę. Na eBayu trafiony kilka lat temu jako vintage. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 cudeńko.... P11c......a u mnie chyba w pudle jest Karaś z tej samej serii Hellera.... aż sprawdzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 11 Stycznia 2022 @Jarekkmożesz pokazać górę skrzydeł? Ciekawe która lepsza Revell z 1965 czy Heller z 1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 4 godziny temu, Grzes napisał: A ja se kupiłem za 23zł taki wehikuł czasu Grzesiu gdzie żaś dopadł ten rarytas w tak atrakcyjnej cenie? Sam bym przytulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Z Allegro. Wziąłem po cenie wywoławczej. Sam się dziwiłem, że nie było więcej chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 No to miałeś farta, nie ma co; ja jakoś takiego fuksa nie miewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 5 godzin temu, Grzes napisał: A ja se kupiłem za 23zł taki wehikuł czasu Oj Grzesiu, Grzesiu, ty to zawsze wylecisz jak zając z pola kapusty First edyszyn: oraz wydania drugie (ale nie poprawione ) taka mała ciekawostka - instrukcja, z jednej strony" szara" matowa a z drugiej "kredówa" Wehikuł czasu w pełnej krasie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 4 minuty temu, abtb napisał: Wehikuł czasu w pełnej krasie: Z tego zestawu to mam: RWD-5bis (ale biały. Ten zielony piękny! Pierwszy raz widzę w tym kolorze) RWD-6 Jak-1M (też biały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 (edytowane) Pierwsze edycje mam w lakierowanych pudełkach - Czapla chyba 76r, nr kat. S-01, cena 48zł, Jak - 77r, nr kat. S-02, cena 48zł,, Ił 2m3, nr kat. S-03 , ceny już brak, roku wydania też ale to chyba pierwsze lub jedne z pierwszych. We wszystkich first edyszynach detal świetny, ostry jak brzytew. 25 minut temu, Grzes napisał: Ten zielony piękny! Pierwszy raz widzę w tym kolorze Istotnie, pięknie to wygląda. Linie podziałowe i wzór płótna perfekt. Nic nie zanika ani się nie rozmydla, szkło prawie jak w Eduardzie. Kolor plastiku może sugerować, że to też z jakichś pierwszych wydań, choć pudełko już trochę badziewiaste w swej fakturze. Pozostałe to już przełom - RWD-6 z 90r, kwiecień a Łoś z 89r, listopad Ale udało mi się zrobić wintydżowego Łosia z wydania z 1983roku Może nadeszła pora zrobić wersję "A" Edytowane 11 Stycznia 2022 przez abtb 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 2 minuty temu, abtb napisał: Może nadeszła pora zrobić wersję "A" O tak! Rób i mów, że to przeze mnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 2 minuty temu, Grzes napisał: Rób Aha, rób A wiesz że ja go przeryłem i przenitowałem wg planów zawartych w książce "Samoloty bombowe września 1939" - łatwo nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 5 minut temu, abtb napisał: łatwo nie było Znaczy się, nie mówisz "nie"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 4 minuty temu, Grzes napisał: Znaczy się, nie mówisz "nie" Zarobiony jestem, czasu nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 1 minutę temu, abtb napisał: Zarobiony jestem Zrób Łosia w śledziach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 4 minuty temu, Grzes napisał: Zrób Łosia w śledziach Chyba świętowałeś w " termnie wschodnim" i cię jeszcze "trzyma" po łykendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 2 godziny temu, Greif napisał: @Jarekkmożesz pokazać górę skrzydeł? Ciekawe która lepsza Revell z 1965 czy Heller z 1980 Proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 Jedenasta z Hellera nie miała szczęścia do wznowień i przepaków. Zupełnie inaczej miała się sprawa z ich Karasiem, ten jako przepak dostępny jest do dziś. Grafiki z scalemates. Ostatatnie wznowienie 11, to chyba jakiś Argentyński przepak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 11 Stycznia 2022 hmm Revell mimo że starszy jednak nie wypada najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 10 godzin temu, abtb napisał: taka mała ciekawostka - instrukcja, z jednej strony" szara" matowa 10 godzin temu, abtb napisał: a z drugiej "kredówa" Też mam takiego z taką instrukcją. 10 godzin temu, Grzes napisał: Z tego zestawu to mam: RWD-5bis (ale biały. Ten zielony piękny! Pierwszy raz widzę w tym kolorze) RWD-6 Jak-1M (też biały) RWD-5bis spotkałem w kolorach: biały, szary, 3 odcienie zieleni (soczysta trawa, mdły groszek i miętowy), różowy/pomarańcz, niebieski, żółty, kremowy. RWD-6; biały, kremowy i szary Jak-1M; biały, kremowy, 4 odcienie zieleni, melanżowy, szary jasny i ciemny, czarny, 2 odcienie niebieskiego, żółty Ił-2m3; biały, kremowy, szary jasny i ciemny, żółty, niebieski, 2 odcienie zieleni i różowy/pomarańcz Czapla; biała, kremowa, szara, niebieska, 3 odcienie zieleni Łoś; biały, kremowy, szary, turkusowy, niebieski jasny i ciemniejszy A tu mój wehikuł czasu na starszych fotkach, które trzeba będzie zaktualizować Tu edycje z lat 90+ i 95+ A tu już jakieś inszejsze starocie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi