abtb Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 Czy ktoś może potwierdzić, że w zamierzchłych czasach można było nabyć dwupaka Łosia?. Niby była taka edycja w większym pudełku z dwoma kompletami. Ja osobiście z niczym takim się nie spotkałem ale ........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 W tym większym pudełku to były dwa woreczki z wypraskami ułożone obok siebie co mogło wydawać się na dwupak, ale nim nie było. Może o to chodziło. Bo później pudełko zmniejszyli, ale było trochę grubsze i mieściło wszystko "piętrowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 5 minut temu, Artek82 napisał: później pudełko zmniejszyli, ale było trochę grubsze i mieściło wszystko "piętrowo" Dzięki za info . Mam dwa Łosie: jednego tu pokazanego w "kwadratowym " pudełku i drugiego w pudełku odrobinę bardziej prostokątnym (rocznik bodajże 83) ale jest zbyt mało prostokątne by zmieścić ramki ułożone obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 (edytowane) 33 minuty temu, abtb napisał: ale jest zbyt mało prostokątne by zmieścić ramki ułożone obok siebie. Na 100% się zmieściły. Pamiętam jak tato przyniósł pierwszego z CSH w takim pudełku i po otwarciu była taka konfiguracja. Kilka dobrych lat temu kupiłem sobie takiego samego i identyczne ułożenie było w środku, także ten... jak uda mi się dostać do moich żelaznych zapasów to pstryknę foto aby nie było że tylko gadam Edytowane 12 Stycznia 2022 przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Rozfoliowane i ramki trochę pocięte, ale mniej więcej widać. Wchodzą obok siebie z lekką zakładką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2022 Airfix 2022 - wspomnienia. Kto chce, kupi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Pudełka Łosia ....Były czasy kryzysu u niedoboru towarów więc zamiana pudełka to były oszczędności ........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Tak też rozumiałem zmianę pudełka. Jako działanie ekonomicznie uzasadnione. Nie tak dużo wcześniej pojawiły się modele z Siedlec w opakowaniach zastępczych: Szarych kartonikach z pieczątkami. Żadnej grafiki. Pruszków tak źle nie stał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 z pewnością jeszcze ktoś za projekt racjonalizatorski odnośnie zmniejszenia zużycia kartonu dostał nagrodę albo nawet medal ,, zasłużony dla pracy, Całe szczęście, że nie wpadli na pomysł oszczędności plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia 2022 u mnie bez zmian 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 W dniu 16.01.2022 o 17:38, cdarek napisał: z pewnością jeszcze ktoś za projekt racjonalizatorski odnośnie zmniejszenia zużycia kartonu dostał nagrodę albo nawet medal ,, zasłużony dla pracy, Całe szczęście, że nie wpadli na pomysł oszczędności plastiku. Takie oszczędności na kartonie mają sens. Matchbox wycofał się z pakowania w dwuczęściowe pudełka właśnie z powodów dbania o wydatki. Każdy grosz oszczędzony na opakowaniach, których produkowano setki tysięcy, dawał wymierne zyski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 P-61 ten samolot zawsze wzbudzał mój podziw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia 2022 mogę wymienić się na cokolwiek w "czarnym pudełku" czego nie mam w kolekcji wieczorem zapodam nadstany na wymianę Edit w dziale giełda lista nadwyżek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Taka wariacja Caudrona CR714 od Reflexa. Przyznam szczerze że nie pamiętam tego wydania, zdjęcia z sieci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Dziwne, też nigdy takiego nie widziałem. Może to jakaś wersja exportowa ( ale chyba nie, bo instrukcja jest po polsku)? albo krótkoseryjny pakowacz? Edytowane 19 Stycznia 2022 przez hamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2022 nadciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 13 minut temu, Greif napisał: nadciąga To będzie eksponat numer... Liczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Tysioncpińcetstodziewińcet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2022 coś koło 80 szt policze jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Do Greifa-> Na alle... jest dostępny czarny Beau TF.X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 22 Stycznia 2022 @jmx62mam dwa ale dzięki za info ok policzyłem ... yy łącznie z dubletami mam 110 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Gratki za taką kolekcję A mógłby Kolega napisać w kilku słowach jak to się zaczęło? I co napędza taki "odchył" od normy, no bo raczej wątpię żeby chociaż jeden z tych modeli doczekał się wyciecia z ramek, kleju, spachli i trochę farby. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 Już po PRL, rok 1991 i relacja z SP z Norymbergi. Czuć klimat tamtych lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 1989 SP informuje : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Stycznia 2022 Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2022 @jmx62 pierwszy jaki nabyłem za dzieciaka to był Ju87, a obecnie kupuje to co było po za moim zasięgiem ot fanaberia - bo mogę i z racji posiadanie swojej jaskini stwierdziłem że dlaczego nie? można sobie zrobić z takiej kolekcji dekorację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi