kopernik Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 W dniu 24.03.2023 o 22:26, BRAVO112 napisał: Takiego Brigadyra to trzeba by kiedys zbudowac.... Tego w 1:100 ? Czy od KP w 1:72 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 Sobotni przegląd bazarkowych stoisk czyścicieli piwnic, strychów i mieszkań zaowocował takim artefaktem. Short Sunderland z Airfix. Fajne pudełko, z czasów, gdy jeszcze była moda na zamieszczanie miniaturek innych oferowanych modeli. Model kompletny, kilka części luzem. Popatrzcie na nitowanie kadłuba ! Kalki wyglądają na ok. W środku była jeszcze ciekawa karteczka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 26 Marca 2023 Share Napisano 26 Marca 2023 33 minuty temu, kopernik napisał: Tego w 1:100 ? Czy od KP w 1:72 ? mam 2x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 18 minut temu, BRAVO112 napisał: mam 2x2 Zatem przystąp Pan do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 15 godzin temu, kopernik napisał: Sobotni przegląd bazarkowych stoisk czyścicieli piwnic, strychów i mieszkań zaowocował takim artefaktem. Short Sunderland z Airfix. Fajne pudełko, z czasów, gdy jeszcze była moda na zamieszczanie miniaturek innych oferowanych modeli. Model kompletny, kilka części luzem. Popatrzcie na nitowanie kadłuba ! Kalki wyglądają na ok. W środku była jeszcze ciekawa karteczka. W jakim mieście ludzie takie rzeczy z piwnic wymiatają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 5 godzin temu, Wymysl napisał: W jakim mieście ludzie takie rzeczy z piwnic wymiatają? Myślę że w każdym, tylko trzeba mieć farta... A Sunderland super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Marca 2023 Autor Share Napisano 27 Marca 2023 5 godzin temu, Wymysl napisał: W jakim mieście ludzie takie rzeczy z piwnic wymiatają? Warszawa. Wierz mi, nie takie rzeczy się trafiają. Jak oczyszczą mieszkanie po byłym wojskowym, to dopiero mam w czym grzebać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 27 Marca 2023 Share Napisano 27 Marca 2023 28 minut temu, kopernik napisał: Warszawa. Wierz mi, nie takie rzeczy się trafiają. Jak oczyszczą mieszkanie po byłym wojskowym, to dopiero mam w czym grzebać. To jakiś konkretny bazarek? Może bym Ci konkurencję zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Marca 2023 Autor Share Napisano 27 Marca 2023 Mój jest na Namysłowskiej ( sobota ) w niedzielę jest na Olimpii, ale tam nie chce mi się jechać. Z rozmów ze sprzedawcami dowiedziałem się, że jak ktoś gustuje w "odzysku", to warto pojechać w niedzielę do Słomczyna ( nie byłem ). Tam podobno samochodów już prawie nie ma, za to kwitnie właśnie taki handel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 A na Śląsku można spotkać tylko budy z chińszczyzną...jak jeszcze jest handel, oj @kopernikjak ja ci zazdroszczę...lubię kopać w takich zbiorach. Jest w Bytomiu giełda staroci ale to nie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Marca 2023 Autor Share Napisano 28 Marca 2023 9 godzin temu, myszaty napisał: A na Śląsku można spotkać tylko budy z chińszczyzną...jak jeszcze jest handel, oj @kopernikjak ja ci zazdroszczę...lubię kopać w takich zbiorach. Jest w Bytomiu giełda staroci ale to nie to... Giełda staroci jest i w Warszawie, na Kole. 80% to naciągacze na podrabiane starocia. Giełda dla naiwnych i turystów. Nawet żonę Erdogana tam zawieźli i zrobiła zakupy Fragment relacji z zakupów "...Emine Erdogan wybierała antyki na najsłynniejszym warszawskim bazarze na Kole. Podobno zrobiła tam gigantyczne zakupy, handlarze z bazaru twierdzą, że wydała co najmniej 200 tys zł!..." Zdjęcie z Super Expressu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 no to zapytam tutaj: jest jeszcze gdzies cos takiego jak kalkotext? ( lata 70/80) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 (edytowane) W dniu 27.03.2023 o 18:04, kopernik napisał: O, "Czarne okręty" Joe Alexa. Pamiętam to czterotomowe wydanie. Zaczytywałem się tym w dzieciństwie. Edytowane 29 Marca 2023 przez djack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, BRAVO112 napisał: jest jeszcze gdzies cos takiego jak kalkotext? ( lata 70/80) Posiadam takowy, sprawny z lat podanych A na dinozaurze poniżej rejestracja na kadłubie zrobiona z takowegoż Edytowane 29 Marca 2023 przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 57 minut temu, Artek82 napisał: Posiadam takowy no.... a ja nie posiadam i na F13 musialem kazda litere skalpelem wycinac, bo mnie te pola miedzy literami wkurzaly. Kilka lat temu bylo cos na alledrogo, ale teraz to juz resztki. Szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Marca 2023 Super Moderator Share Napisano 29 Marca 2023 Nadal są dostępne "suche kalkomanie" , nie wiem jak z czcionką ale szukać można pod - dry transfer decal leeter 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) Byłem w weekend 25-26 marca na festiwalu modelarskim w Bytomiu. Co prawda nie było kategorii vintage ale były stoiska handlowe na których można było kupić zabytkowe modele. Wrzucam kilka faktem. Ceny za Plasticarty kosmiczne 250-900 złotych. Zestaw 1/144 Plastyka 5 modeli 500 złotych Było tez stoisko z modelami Matchboxa inni ceny były bardziej normalne 60-90 zeta. Edytowane 30 Marca 2023 przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 @Staryfajter1954 coś fotki źle wkleiłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 1 minutę temu, Grzes napisał: @Staryfajter1954 coś fotki źle wkleiłeś... Coś to nie chce mi działać prawidłowo… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 Bytom c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) już jest ok! Ach, Boeing 727... mój pierwszy model samodzielnie zrobiony... Edytowane 30 Marca 2023 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 Oprócz Rotodyne i Tu-20 moalem wszystkie. Ech co to byly za modele. A już Benio 727 to bylo cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 Stoisko z modelami Matchboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) Nie było jak wspominałem oddzielnej kategorii vintage ale był model szybowca SZD Bocian wykonany z zestawu PZW Siedlce w skali 1/72. Świetna i pomysłowa ekspozycja modelu przykuwa oko. Edytowane 30 Marca 2023 przez Staryfajter1954 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Marca 2023 Share Napisano 30 Marca 2023 cholera, jak ja mam daleko do Bytomia.. Plasticardow mam duzo, ale ten zestaw 144 ze Schreckiem.. Ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi