reggy Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Chłopie, Ty sobie jaja robisz? Przeszło rok temu zadałeś takie pytanie i dostałeś odpowiedź - to za mało żeby ją przeanalizować? viewtopic.php?t=7382&highlight=klej+szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Ja używam CLEARFIX firmy humbrol i jestem bardzo zadowolony. Nie powoduje efektu że tak powiem zaparowanej szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Chłopie, Ty sobie jaja robisz? Przeszło rok temu zadałeś takie pytanie i dostałeś odpowiedź - to za mało żeby ją przeanalizować? viewtopic.php?t=7382&highlight=klej+szyb Spokojnie może to taka rocznica Ja się przyznam, że też mam tyle na głowie, że czasem obawiam się czy drugi raz nie zadaję tego samego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Witam! Czy jak do malowania przedziału desantu użyje humbrola 128 a do kabiny kolorek jak na zdjęciach Mi-24W 728 i 734 viewtopic.php?t=4312&postdays=0&postorder=asc&start=15 http://i15.photobucket.com/albums/a384/litwin9/hind17.jpg to będzie dobrze? bo śmigłowiec ma mieć nr 740 jak na zdjęciu inny kształt cyfr nowszy i nie wiem czy obecnie nie zmieniła sie kolorystyka wnetrz. ma ktoś z forumowiczów wiedzę tajemna na ten temat? http://lotnictwo.net/foto.php?id=140925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrkow Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Cześć jestem tu nowy i mam takie pytanie.Cz jako taśma maskójąca może być wykorzystany plaster polopor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 (edytowane) Piotrkow jako taśmę maskującą z powodzeniem stosuję taśmę malarską taką żółta papierową za 2 PLN za 25metrów szerokości sa różne polecam. http://www.twenga.pl/oferta/50146/3566853366533088845.html Edytowane 13 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Focus tak naklej ja na farbę i płacz rzewnymi łzami jak odchodzi razem z farba przy ściąganiu Tylko tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 TomaszDudek zgadzam się sam stosuje taśmę tamki jako luksus ale kiedyś nie wiedziałem o jej istnieniu. Po umyciu modelu przed malowaniem w " Ludwiku" i dokładnym wypłukaniu i wysuszeniu taśma malarską nie zrywa farby . W modelarstie taśma malarska to może prowizorka ale czasem nie ma lepszej alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrkow Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Wracając do mojego pytania, co polecicie zielonemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Piotrkow w kwestji taśmy tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Jak obchodzić się z filmami z przyrządami w kokpitach? Mam film z zegarami, blaszkę z otworami i plastikową część panelu. Do tego panel jest wygięty z dwóch stron. Jakie sa kolejne etapy składania tego do kupy i jakich środków użyć co by tego nie spartolić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Ostach odezwij się na gg to ci wytłumaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrkow Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Cześć wczoraj wpadłem na pomysł żeby wazelinę kosmetyczną pomieszcać z pigmentem i wyszła mi taka mokra papka czy to zda egzamin np na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 A wyschnie Ci taka mokra papka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 No właśnie wcale nie wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 No to sam sobie odpowiedziałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 No ale w jakiś miejscach których modelu się nie dotyka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Wazelina ma parę lepszych zastosowań* Nie ma co kombinować, działaj z wikolem, gipesem i pigmentami jeśli chcesz robić błotko/syf domowym sposobem. ----------------------------- *np. można wazeliną zawór powietrzny w aerografie nasmarować - a co myśleliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 *Wiem wczoraj tak właśnie uczyniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Drodzy ludzie biegli w chemicznych matactwach i alchemii! mam pytanie- czy siarczan miedzi , w takich fajnych niebieskich kryształkach, może byc użyty w towarzystwie drutu mosiężnego, drewna, kleju wikol, cyjanoakrylowego oraz szpachli tamiya i akrylowej [firmy Konmas], a przede wszystkim - czy można go nakleic na zwykły plastik z modeli? Z jednej strony- boję się zniekształcenia plastiku, z drugiej- chodzi mi o zachowanie fajnej struktury i koloru siarczanu. Pomóżcie! Przyszłośc SF byc może właśnie wisi na włosku! ;) Dłuższego i bardziej szczegółowego pytania to chyba nigdy nie napisałem ... ale naprawdę bardzo liczę na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 jako człowiek mający jako- taki związek z chemią (kiedyś...) polecam... eksperyment Nie mam zielonego pojęcia jak to będzie się zachowywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 CZy można użyć sidoluxu do mycia glazury terakoty i PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Użyć można, ale raczej nic z tego nie będzie. Nie ma być sidolux do mycia, tylko "ochrona i nabłyszczanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 aha dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi