Ostach Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Ah zemsta jest słodkaNo może przesadziłem ale się po prostu zbulwersowałem Obiecał, że już przystopuje ;)Tiaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Słuchajcie , drogą podarunku zostałem właścicielem jakiegoś taniego bezbarwnego lakieru do paznokci. Czy można tym pociągnąć model na końcu ? Trochę nie mam przekonania , boję się że mi rozwali kalki etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Czy można tym pociągnąć model na końcu ? Nie! Nie służy do werniksowania modeli, więc kij wie co się stanie, poza tym nie nałożysz go równo tym pędzelkiem... wywal ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Lucas HS , dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator Główny Administrator Napisano 21 Marca 2009 Administrator Główny Share Napisano 21 Marca 2009 Spytam tutaj bo w dziale pływającym albo nie chcą mi odpowiedzieć, albo nie potrafią.Edit... Nie ten dział, nie ten temat. Zadałeś już to pytanie w innym miejscu i powielenia go nie zastąpi cierpliwości. Mod. Oczywiście usunięcie tego pytania było konieczne i nie moło zostać w dziale "zadajemy pytania na każdy temat" ? Za pewne było konieczne żeby nauczyć Cię pokory i utrudnić Ci zdobycie odpowiedzi. Brawo dla administracji za takie działania! Dzięki nim możemy budować lepsze modele!!! viewtopic.php?t=2269 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Lucas HS dzieki ale i tak kupie orginalny rozcieczalnik i bedzie dobrze. Wielkie dzieki za przyblizenie temetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Witam. Chciałbym zacząć prace nad kompresorem. Ale jestem bardzo młody i nie mam prawie w niczym dużego doświadczenia, a szczególnie w elektryce.Dlatego do was prośba chce uruchomić kompresor lodówkowy ale nie wiem jak się do tego zabrać.Od kompresora odchodzi jeden kabel razem z wtyczką a drugi jest ucięty(kompresor z lodówki wyciągał tato mojego kolegi).Oto pare fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Takie drobne pytanko: http://www.allegro.pl/item576593451_avia_b_71_icm_1_72_72163.html Czy w tym zestawie jest schemat malowania i kalki żeby zrobić sowiecki SB-2? Jak by ktoś mógł przy okazji podrzucić link do inboxa również i tego zestawu: http://www.allegro.pl/item582760633_hawker_hurricane_mk_iib_revell_4138.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Na kalkach Avii nie widzę radzieckich gwiazd... http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=1038535 In-box hurricane'a: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=1300053 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Witajcie koledzy Mam pytanko... gdzie kupić ten specyfik mr hobby do klejenia części przeźroczystych w necie lub Warszawie? Zdjęcie zapożyczyłem z wątku chemia od Nexusa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 http://www.gunze.pl/go/_info/?user_id=MJ-198&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 igi napewno w jadarze mają.. ostatnio tam kupowałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Od kompresora odchodzi jeden kabel razem z wtyczką a drugi jest ucięty(kompresor z lodówki wyciągał tato mojego kolegi).Oto pare fotek: No wiec, ten kabel z wtyczka to bym zostawil, tak jak jest. W tym drugim probowalbym zewrzec kabelki czarny i bräzowy. Czarny najprawdopodobniej wraca od odcietego termostatu. Jesli kompresor zaskoczy, to dwa przewody z drugiego kabla, poza tym czarnym i brazowym (a wiec niebieski i zielono-zolty) mozesz wyrzucic. Jesli walna korki to..., musisz poczekac na porade speca, bp oznacza to, ze moje przypuszczenia byly do d...y. Jesli nic sie bedzie dzialo to...tez pozostaje poczekac na kolejnego "wujka dobra rada". Jak zwykle, przy eksperymentach z pradem, zalecam dystans i wzmozona ostroznosc. 220V to nie w kij dmuchal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Proszę o opinie na temat w/w produktów miga. Dla niekumatych: http://www.allegro.pl/item582138504_wet_effects_and_damp_mixture_p409_mig_production.html http://www.allegro.pl/item582136794_oil_and_grease_stain_mixture_p410_mig_production.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Warte swoich pieniędzy. Efekt wilgoci - bardziej przydatny przy stosowaniu pigmentów ale w zasadzie nadaje się do wszelakiego watheringu. Efekt oleju do zastosowania we wszystkich dziedzinach modelarstwa redukcyjnego. Ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 A ten efekt wilgoci, który opisujesz na czym polega(uzyskuje mokre powieszchnie wyglądające bardzo realistycznie czy poprostu jakby pokryć powierzchnie lakierem) I czy możesz dać fotke modelu gdzie został on wykorzystany A i zasadnicze pytanie: Czy ten specyfik tworzy mokrą czy wilgotną powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Dzięki Panowie W jadarze nie ma/nie moge znaleźć ale drogi ten shit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Potrzebuje opisu krok po kroku jak zrobić ruchomy układ jezdny, dla czołgów współczesnych, w skli 1:35, żeby nie śmiecić odpowiedzcie na GG lub Priwa. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 mroko94 W zalerzności jaki czołg robisz procebra bedzie inna ,przykładowo w modelach tigera i panthery oraz pz 4 dragona ruchomy układ zawieszenia masz zapewniony musisz tylko pokąbinować przy kołach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 mroko94, rzuć okiem do wątku Seba z budowy Tigera I. Akurat to pokazał. Współczesne pojazdy mają bardzo podobne rozwiązania jeśli idzie o zawieszenie, więc możesz spokojnie zaadaptować te rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosik Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Witam wszystkich, i chciałbym się dowiedzieć gdzie można w Polsce kupić fotele kubełkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Do modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosik Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 (edytowane) No tak w skali 1:24 Edytowane 29 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Zna ktoś może przelicznik farb gunzo RLM75 i RLM76 na humbrol. Moje miasto to wielka dzióra, nigdy nie ma tego co jest potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Zna ktoś może przelicznik farb gunzo RLM75 i RLM76 na humbrol. Moje miasto to wielka dzióra, nigdy nie ma tego co jest potrzebne... RLM75 - H106 RLM76 - H brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi