macotra21 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Potrzebuje pomocy ze znalezieniem ich dostepnych gdzies w internecie. Podobno sa dosc dobre, ale niestety niedostepne w jadarze i martoli. Czy wiecie moze gdzie je mozna dostac? I czy na prawde sa dobre? Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 A jaka skala? Bo właśnie widziałem je do 1/35 w Martoli w zeszłym tyg. za 17 PLN chyba ( wisiały sobie na haczyku ) i zastanawiam się, czy wziąć. Chyba lepsze niż te paski gumowe z zestawu, bo one w żaden sposób gąsienic nie przypominają. Natomiast nie wiem gdzie lufę metalową kupić, bo zestawowa też do lufy niepodobna. Edit: Lufa jest w Jadarze za 28. A miał być tani projekt Model 28 + lufa 28 + gąsienice 17 + blachy 56. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 oto chodzi ze martola na swojej stronie internetowej ich nie pokazuje (albo nie potrafie ich wyszukac) a do odwiedzenia sklepu mam troche daleko (jakies 7000 km). A co do jakosci to slyszalem ze sa najlepsze za takie pieniadze. Korekta, wlasnie znalazlem je na martoli. sa rzeczewiszcie po 17PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymcio Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Witam wszystkich: Czy mogę kupić taki lakier do modelu plastikowego (dokładniej italeri): http://allegro.pl/item735719515_motip_lakier_gotowy_spray_200ml_mnostwo_kolorow.html i czy podkład musi być najlepiej motipa czy może być inny??? Czy ta farba żre plastik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Może być. Mówimy o modelach cywilnych? Wielu modelarzy używa tych sprejów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Witam... Mam takie malutkie pytanie. Jakie kupić jak na razie pędzle (chodzi o nr Italeri). Do małych jak i dużych powierzchni. Za jakiś czas dokupię parę innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Witam... Mam takie malutkie pytanie. Jakie kupić jak na razie pędzle (chodzi o nr Italeri). Do małych jak i dużych powierzchni Spróbuj w google.pl wpisać "+italeri +pędzle +sklep". Powinno Ci się pojawić całe mnóstwo wyników. Czy o to Ci chodziło, czy też o wymiary pędzli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Spróbuj w google.pl wpisać "+italeri +pędzle +sklep". Powinno Ci się pojawić całe mnóstwo wyników. Czy o to Ci chodziło, czy też o wymiary pędzli? Wiem jakie mają Italeri nr. Chodziło mi o nr tych pędzli. Do dużych i małych powierzchni. Czy wystarczą płaski nr 6 i okrągłe nr 000, 1 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Czy wystarczą płaski nr 6 i okrągłe nr 000, 1 ?? Do samego pomalowania wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 co to wlasciwie za detal... co to jest? To wlew paliwa do dwu wewnętrznych zbiorników ulokowanych za silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 Dzieki rzelu Zostawiłem jak było, ale do tej pory nie wiedziałem co to takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Witam. Mam takie pytanie. Czy firma modelarska Master Box (MB) jest dobra dla modelarzy początkujących?? Bo spodobał mi się czołg: -- T-1A BREDA - Lekki czołg niemiecki i - Niemiecki transporter amunicyjny T-1A http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=548367 http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=548371 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Nie jest. Bez tony szpachli nie skleisz, nic do siebie nie pasuje, części trzeba przycinać, a filigranowe gąski bez wprawy nie wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 To dzięki za opinie tej firmy. A reggy jaki model byś mi polecał w skali 1:35 do 45zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Może uda Ci się upolować za tą ceną Universal/Bren Carriera od Tamiyi - stary ale jary. Może nawet panzer IV D tamki stary za mniej niż 50 się znajdzie. Stara Tamiya jest dobra i tania. No, na obecne standardy głównie tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Stara Tamiya jest dobra i tania. No, na obecne standardy głównie tania. Bardzo to jest ładnie napisane , Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Bardzo podoba mi się Panzerkampfwagen IV H4. Wiem, że kosztuje 53zł.49gr ale możliwe, że uzbieram to parę złotych. I zrobił bym malowanie Pactrą A104 Panzer Dunkelgelb http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=103758&kateg=288859[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymcio Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 Mam pytanie co do lakierów. Zamierzam kupić model italeri ciężarówki (prawdopodobnie daf 95 xf super space cab) i chciałbym kupić lakier motipa (taki jak się samochód maluje) w sprayu bo są dobre. Jeżeli chcę czerwony i pójdę do sklepu to skąd mam wziąć dokładne oznaczenie lakieru?? Jak dobieracie lakier?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 lepiej kupić klej Revella Contacta Professional, czy dołożyć kilka złotych i kupić Tamiya Extra Thin Cement ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Witam serdecznie. Mam problem, a mianowicie kupilem figurke trumpetera sowieckiego oficera. Powiedzcie co on nosił ta tym pasku na ramieniu, bo instrukcja nic nie pokazuje, a w zestawie jest tylko kabura skórzana x 2, z czego jedną ma przy prawym boku, i jest pepesza... Co on tam miał, bo nie mam pojęcia ? (zdjęcie pożyczone ze strony missionmodels.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 lepiej kupić klej Revella Contacta Professional, czy dołożyć kilka złotych i kupić Tamiya Extra Thin Cement ??? Najlepiej by było, gdybyś kupił oba kleje. Revell do sklejania wszystkich większych części a Tamiya do małych detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Witam Gunze ma dwa plyny do kalkomanii Niebieski Mark Setter Zielony Mark Softer Rozumiem ,ze zielony jest do zmiekczania , czyli kupic niebieski zeby mi kalki nie swiecily jak psu jaja ? I smaruje przed nalozeniem kalki na model czy po nalezniu kalki smaruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 czyli kupic niebieski zeby mi kalki nie swiecily jak psu jaja ? A od tego to jest lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Czyli plynu nie stosowac tylko caly model siknac matowym lakierem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 co on nosił ta tym pasku na ramieniu, Nic nie nosił, to jest tzw. koalicyjka, czyli ukośna szelka podtrzymująca pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi