x_bandit Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 22 minuty temu, gajur napisał: No nie, ja jednak korzystam z kupionego z 15 lat temu proxxona. Przy takiej ilości igieł do obrobienia mógłbym dostać fixum dyrdum. Piszę o stalowych igłach lekarskich, bo do miedzianych rureczek np. z voyager-a w pełni wystarcza ostry skalpel. Ale jak ktoś ma narzędzia robione na zamówienie...... Fiu, fiu, nie ta półka za mało mam miejsca w mojej "jaskini "na takie sprzęty a gdzie indziej bałaganu nie chcę robić. 7 minut temu, bulik58 napisał: Futeral to chyba byl gratis przy te cenie Zgadza się jak zwykle do takiego sprzętu meatbag dorzucili za darmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Powoli zbliżam się do zakończenia najistotniejszych prac z wanną. To co zostanie mi do zrobienia to tylko położenie kostek pancerza. Te mam zamiar sobie zamówić z Microdesign, tak jak wcześniej w BVce. Edytowane 12 Grudnia 2021 przez x_bandit 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 8 minut temu, bulik58 napisał: dzindzibołow zanznacz, o które Ci chodzi to dorzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 20 minut temu, bulik58 napisał: te dzindzibołow Taką opaskę zaciskową robię mniej wiecej tak jak na zdjęciach. Na każdy taki łącznik trzeba ich 4. To żółte pod opaskami to tasiemka tamki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 Osłony lamp wyszły poprostu doskonale! A te zaciski dzindzibołowe to jest naprawdę świetny detal. Takie drobne a nie przeskalowane. Będzie pięknie to wyglądać już po pomalowaniu. Swoją drogą to są jakieś filtry czy osłony połączeń bo nigdy mi się nie udało tego wydedukować ze zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 23 minuty temu, TAW napisał: Osłony lamp wyszły poprostu doskonale! A te zaciski dzindzibołowe to jest naprawdę świetny detal. Takie drobne a nie przeskalowane. Będzie pięknie to wyglądać już po pomalowaniu. Swoją drogą to są jakieś filtry czy osłony połączeń bo nigdy mi się nie udało tego wydedukować ze zdjęć? Tak jak napisałeś to są miejsca łączenia przewodów paliwowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Lampy super, a opaski.... Ja bym nawet nie pomyślał żeby je odtwarzać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 kiedyś pewnie też bym nie pomyślał ale za każdym modelem coś tam nowego podłubię po swojemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 żeby nie było nie zatrzymuję się i tak wyglądają osłony lamp z okablowaniem i zapinkami. Przeobiłem też klakson 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 13 Grudnia 2021 Share Napisano 13 Grudnia 2021 Świetne to po prostu jest, chylę czoła i podziwiam dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 12 godzin temu, bulik58 napisał: Byl chlop i go nima , zniknol jak gumowce z spod drzwi w hotelu. Trza to zglosic do programu ,, Czy ktos widzial, czy ktos wie ,, Nie wiem co z gumowcami, ale ja się odnalazłem. W sumie to nawet się nie zgubiłem. Wiesz jak to przed świętami trzeba sąsiadowi choinke sprzed domu wyciąć, robiąc uniki w miejskim stawie karpia złapać czy pierniki (może nie toruńskie) ulepić- krótko mówiąc nudno nie jest 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 1 godzinę temu, x_bandit napisał: pierniki (może nie toruńskie) ulepić Koniecznie z kapustą i grzybami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Bzdura napisał: Koniecznie z kapustą i grzybami hmm nigdy nie pomyślałem, że zamiast pierogów można robić takie pierniki ... może i warto zaszaleć Godzinę temu, bulik58 napisał: Dobrze iz istnieja ludzie ktorzy sie na zartach znaja , a co drugiego tematu to wiem co masz na mysli , ja przechodze 3 kurs nauki jazdy, po dwoch na auto , trzeci to wozek na zakupy. Ostatnimi czasy tak wiele sie dzieje iz wolalem zapytac. Czyli wszystko ok, wracam do dalszej nauki. " nas powinien cechować spokój i rozwaga " ... powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 Teraz czas na kończenie czapki. Scraczing kontynuacja i kolejne miniprojekciki. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Jak zawsze wymiatacz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 2 minuty temu, bulik58 napisał: Czy ty spisz spokojnie w nocy ? Bo ja mam wrazenie ze zamiast spac , obmyslasz w jaki sposob zdolowac obserwujacych twoje zmagania z materia. Zona pyta mnie nie raz ,, dzis nic nie kleisz ,, i co ma odpowiedziec ? Ze mam dola ? ostatnio trochę gorzej sypiam a tak na poważnie to niestety wszystko to kwestia bardzo marnego trumpka, np. zasobniki amunicyjne nie miały żadnych klamr a podstawka pod nie była po prostu prostokątem z polistyrenu bez detali, puszki na kombinezony załogi do brodzenia też klamry miały słabe. No i tak wydumałem sobie, że w sumie to mogę je dorobić... Jak mi wzrok siądzie i będą mi się łapki trzęsły to pewnie przestanę nie wiem czy Cię to uspokoiło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, bulik58 napisał: Mam na to lekarstwo , po zazyciu 100 gram tego napoju to rece sie uspokajaja a wzrok jak u 18 latka tak pierwsze 100gram może pomóc a później może być różnie jaki dzień taki performance Edytowane 2 Stycznia 2022 przez x_bandit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 Niezłe wkroczenie w Nowy Rok. Naprawdę super zdetalizowane, jest moc. Ja za to po pierwszych 5x100 nabieram wigoru, ale do jakiegokolwiek modelarstwa już się nie nadaję Tak przy okazji dla wszystkich - wszystkiego dobrego w 2022. Oby nas ten ład/srad nie rozłożył. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2022 Godzinę temu, gajur napisał: Niezłe wkroczenie w Nowy Rok. Naprawdę super zdetalizowane, jest moc. Ja za to po pierwszych 5x100 nabieram wigoru, ale do jakiegokolwiek modelarstwa już się nie nadaję Tak przy okazji dla wszystkich - wszystkiego dobrego w 2022. Oby nas ten ład/srad nie rozłożył. Pozdrawiam ....tu też "Oby nas ten ład/srad nie rozłożył" 100gram na ukojenie nerwów i odkażenie się przyda... choć 100g na 100% będzie za mało. Najlepszego również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 Co niektórzy skończą jak Elena i Nicolae w 1989r. i można powiedzieć w pełni zasłużenie i czego im życzę z całego serca. Przepraszam za wpis nie na temat T-80 i jego rodziny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 Kostki na wannie położone, tak się to prezentuje. Pierwszy raz i ostatni robiłem to na igłach. Moim zdaniem przerost formy nad treścią- tylko dla zatwardziałych purystów. W zupełności wystarczy to zrobić jak to robiłem wcześniej w BV. Czyli na drucikach 0,4mm. Jeśli nawet trzeba skorygować miejsce osadzenia drucika to zawsze jest łatwiej, bo wystarczy rozwiercić dziurę w płycie przedniej gdzie miała być montowana kostka. natomiast w miejscu gdzie widać, że pancerz jest zdjęty zawsze można wstawić igłę. To takie moje luźne przemyślenia Same kostki z Mikrodisign polecam. Dobrze się z nimi pracuje. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 A po co te kostki są w ogóle na igłach. Przecież nic nie widać ich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 5 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2022 8 minut temu, patrykd napisał: A po co te kostki są w ogóle na igłach. Przecież nic nie widać ich? głównie po to, że myślałem, że łatwiej mi się to będzie montowało przy wykorzystaniu śrub mastercluba 0.5 na 0,4mm.... no i wiem, że teraz sposób jaki miałem w BVce był szybszy i dawał porównywalne efekty. Wieżę będę robił po staremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 11 godzin temu, x_bandit napisał: tylko dla zatwardziałych purystów Czyli dla kolegi, he, he Ale efekt jest, Po za tym jak zrobiłeś super zapinki, klamry i inne duperszwance, to nawet dla swojego "JA" warto było, a przy okazji pokazać innym jak można (zdanie15-krotenie złożone) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 kostki świetne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi