Fszczemton Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Piękna robota Pamiętaj tylko, że do HARMów potrzebny jest HTS (https://en.wikipedia.org/wiki/AN/ASQ-213) do ich naprowadzania. Tak więc nie są automatycznie podmienialne z JDAMami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 12 godzin temu, Pires napisał: Miodzio robota a zbiorniki i uzbrojenie wyglądają jak realne, oglądane z wysokości. Dzięki. 3 godziny temu, Fszczemton napisał: Piękna robota Pamiętaj tylko, że do HARMów potrzebny jest HTS (https://en.wikipedia.org/wiki/AN/ASQ-213) do ich naprowadzania. Tak więc nie są automatycznie podmienialne z JDAMami. Dziękuję. Zasobnik nie załapał się do zdjęcia ale jest już też gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2020 Kokpit prawie gotowy, Tamiya daje dwie owiewki, zwykłą i złotą. Zdecydowałem sie na standard. Wnęka na Vulcana: I złożony na sucho: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Czerwca 2020 Share Napisano 22 Czerwca 2020 takie latadła to zupełnie nie moja bajka, ale Twoje warsztaty bardzo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2020 Po przyklejeniu owiewki została mała szczelina, zakleiłem ją miliputem. Mam nadzieję, że nie wpłynie to na owiewkę i jej nie zmatowi. Po przeszlifowaniu i przeryciu kilku linii, dokończyłem preshading linii: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Dwa warsztaty w tym samym czasie? Trzymam kciuki i bacznie obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Lipca 2020 Autor Share Napisano 12 Lipca 2020 W dniu 26.06.2020 o 18:42, Apek napisał: Dwa warsztaty w tym samym czasie? Trzymam kciuki i bacznie obserwuje 3 bo jeszcze Mirage Anyway, doczekałem się rozszerzeń do pylonów w postaci BRU-57 od Reskit i ogólnie nie polecam. Określił bym to jako słabo rozwiązany i niepasujące do siebie części z drukarki 3d. Żeby wpasować, to trzeba szlifować i traci się detale. Widoczne ślady warstw. Drobne części tak zamocowane, że nie da się odciąć bez pokruszenia. Absolutnie nie warte 55zł. A na BRU idą albo JDAMy 1000lb Wolfpacka: Albo wydrukowane GBU-38 500lb: I skończyłem preshading: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 13 Lipca 2020 Share Napisano 13 Lipca 2020 Trzymam kciuki za wszystkie trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Lipca 2020 Autor Share Napisano 15 Lipca 2020 Pierwsze dwa kolorki: . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermeet Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 Szacun, piekna robota! Jeden z lepszych i ciekawszych pre-shadingow jaki widzialem... To od reki malowane czy szablon jakis? Tasma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Jako że potrafię podróżować w czasie: tutaj jest zdjęcie gotowego kamuflażu, który zostanie zrobiony za jakiś czas. Ładnie wyszło, malowałeś tylko preshadingiem czy po pomalowaniu kamo coś tam jeszcze brudziłeś? Edytowane 16 Lipca 2020 przez Solo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Lipca 2020 Autor Share Napisano 16 Lipca 2020 11 minut temu, kermeet napisał: Szacun, piekna robota! Jeden z lepszych i ciekawszych pre-shadingow jaki widzialem... To od reki malowane czy szablon jakis? Tasma? Dzięki. Preshading malowany część z ręki, część z szablonów, póżniej znowu poprawki z ręki i tak aż efekt będzie ok. Kamuflaż malowany rzadką farbą AK RC, przy użyciu blutacka - nie maskuję całego samolotu, bo maluję z bliska. Małe powierzchnie, panel po panelu po kilka razy. Po zdjęciu maskowania i tak zazwyczaj jest coś do poprawy, to wtedy już z ręki, bez maskowania. Teraz jeszcze wnęki: 11 minut temu, Solo napisał: Jako że potrafię podróżować w czasie: tutaj jest zdjęcie gotowego kamuflażu, który zostanie zrobiony za jakiś czas. Ładnie wyszło, malowałeś tylko preshadingiem czy po pomalowaniu kamo coś tam jeszcze brudziłeś? Mamy szpiona Tak, na Scalemates wrzucałem wczoraj, miałem wrzucić tu wieczorem, ale już mi sie nie chciało. Po pomalowaniu, dodawałem miejscami rozjaśnienia, albo cały panel albo liniowe przejścia pomiędzy panelami, głównie klapy i lotki na ciemnym niebieskim. Generalnie, chciałem zróżnicować jeszcze bardziej malowanie szczególnie na różnych powierzchniach Nie ukrywam, że lubię te kolory, jak malowałem MiGa-23 to używałem Tamiyi i sam mieszałem, tam wyszło ok. Tu skorzystałem z farb Real Colors - odpowiedników FS dla malowania Blue Flanker i jestem bardziej niż zadowolony z farb i usatysfakcjonowany efektem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 A jakie szablony używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Lipca 2020 Autor Share Napisano 16 Lipca 2020 1 minutę temu, Solo napisał: A jakie szablony używasz? Od Rydza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 Bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermeet Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 1 godzinę temu, Przemek Przybulewski napisał: 1 godzinę temu, Solo napisał: A jakie szablony używasz? Od Rydza. A mozna cos wiecej? Gdzie to kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Lipca 2020 Autor Share Napisano 16 Lipca 2020 6 godzin temu, kermeet napisał: A mozna cos wiecej? Gdzie to kupic? Ja kupowałem na giełdzie na FB na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 Rewelacyjnie to wszystko wygląda !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Jakaś aktualizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Będzie niedługo. czekałem na koła ale wychodzi na to że się skończyły. Albo zaryzykuję Reskit niwy wypust albo zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2020 Coś tam dłubie powoli. Ostatnio zrobiłem dodatkowe uzbrojenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oksis40 Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Cześć. Wiem że to może głupie pytanie, ale czy mógłbyś mi podrzucić jakieś linki do elementów których użyłeś i powiedzieć jakich farb użyłeś? Bo podoba mi się to malowanie a o barwach lotnictwa wiem nie wiele (budowniczy pancerki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 W dniu 4.01.2021 o 20:00, Oksis40 napisał: Cześć. Wiem że to może głupie pytanie, ale czy mógłbyś mi podrzucić jakieś linki do elementów których użyłeś i powiedzieć jakich farb użyłeś? Bo podoba mi się to malowanie a o barwach lotnictwa wiem nie wiele (budowniczy pancerki) Co do elementów to sprawdz pierwszy post i niestety musisz wygooglować bo kuowane były s różnych sklepach. farby na kamo to Real Colors: RC239 - jasno niebieski RC234 - ciemno niebieski RC239 - szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Marca 2022 Autor Share Napisano 18 Marca 2022 Czas odgrzać kotleta. W końcu zmęczyłem dysze i silnik na wózku: I przykleiłek kalki Teraz wash i podwozie a później montaż 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 Prześlicznie Ci to wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi