Xmen Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Jako były użytkownik AS 186 napiszę koledze tak.Używałem go przez cztery lata i zbiornik "umarł".Woda spuszczana regularnie co dwa tygodnie a i tak zrobiła się dziura w zbiorniku. Choć sam kompresor do końca pracował bez zarzutu. Kupiłem kompresor od kolegi Adamka i do tamtego bym nie wrócił. Przede wszystkim inny komfort pracy. Większy zbiornik i cichsza praca. Fakt swoje kosztuje ale warto. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 No z tymi 15-20 latami to przesadziłem Porozmyślam do 4 maja, bo wtedy "kieszonkowe" przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Noxet napisał: No z tymi 15-20 latami to przesadziłem Porozmyślam do 4 maja, bo wtedy "kieszonkowe" przychodzi. No to i tak zgłoś się do Adamka1003 po sprężarkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 4 minuty temu, push-up78 napisał: No to i tak zgłoś się do Adamka1003 po sprężarkę . Zgłoszę się za 5-10 lat jak mi "chińczyk" padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 3 minuty temu, Noxet napisał: Zgłoszę się za 5-10 lat jak mi "chińczyk" padnie Ale wtedy przepłacisz o koszt kupna AS.Kup raz a dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Panowie! Kolega dostał wystarczającą ilość informacji. Wygląda na to, że potrafi sam podjąć decyzję i jest gotowy „wziąć na klatę” jej konsekwencje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 1 minutę temu, kjp_a_man napisał: Panowie! Na pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze.Ja nie mam ani jednego ani drugiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 34 minuty temu, Noxet napisał: Zgłoszę się za 5-10 lat jak mi "chińczyk" padnie Padnie i to szybciej niż produkt lodówkowy spod ręki Adamka1003.Ten przedział czasu to mniej więcej jedna trzecia żywotności lodówkowców.Gdybym nie miał sprzętu od razu bym brał.Te chińskie nie dorastają w 1/3 tym sprężarkom jak na foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Ja bym nie przesadzał. Kilka lat malowałem na AS-186, potem przesiadłem się na olejowca i jakiejś rewolucji w jakości pracy nie było. Owszem, cicho jest, ciśnienie trochę stabilniejsze chyba, ale to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Ja też mam AS-186 czy coś podobnego już 8 lat i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 A zaczęło się to wczoraj od mojego jednego pytania, na które mi jeszcze nikt nie odpowiedział. 22 godziny temu, Noxet napisał: Dlatego zastanawiam się nad zakupem takiego kompresora Adlera. Jest jednak jeden problem - nie mogę nigdzie w internecie znaleźć jaki ma gwint przyłącza 1/8, czy 1/4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 No ale już ustaliliśmy że go nie kupujesz, to po co Ci ta wiedza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 W zestawie z kompresorem jest wężyk z szybkozłączką, której końcówkę nakręcisz na aerograf. Do tego Adlera co wybrałeś na początku będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Chopie jak już chcesz kupować chińczyka to kupuj jak najtaniej żeby tylko gwarancja była, ewentualnie ostatecznie można dołożyć do konstrukcji dwutłokowej, która da Ci jakieś wymierne korzyści. Płacenie dwóch stówek dodatkowo za niebieski kolor i pro napis Adler to po prostu głupota i tyle... A jak masz miejsce na kompresor i pięć stów na wydanie to konstrukcja od Adamka jest najlepszym rozwiązaniem i tyle w temacie Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 14 minut temu, Solo napisał: No ale już ustaliliśmy że go nie kupujesz, to po co Ci ta wiedza? Czy powiedziałem, że go nie kupuję? 6 minut temu, Fixer napisał: W zestawie z kompresorem jest wężyk z szybkozłączką, której końcówkę nakręcisz na aerograf. Do tego Adlera co wybrałeś na początku będzie pasować. Dzięki wielkie. 4 minuty temu, arhtus napisał: Płacenie dwóch stówek dodatkowo za niebieski kolor zbiorniczka i pro napis Adler to po prostu głupota i tyle... Dodatkowo jest tam dołączony wąż i szybkozłączka, czyli ok 80 zł mniej. Proszę, chłopaki (i dziewczyny jeśli takowe na tym forum są) nie róbmy tutaj "gównoburzy". Jak to powiedział kolega 43 minuty temu, kjp_a_man napisał: Panowie! Kolega dostał wystarczającą ilość informacji. Wygląda na to, że potrafi sam podjąć decyzję i jest gotowy „wziąć na klatę” jej konsekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Teraz, Noxet napisał: Czy powiedziałem, że go nie kupuję? Naturalnie, kupisz co będziesz chciał, chyba już sobie wyrobiłeś opinię czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 4 minuty temu, Noxet napisał: Dzięki wielkie. Dodatkowo jest tam dołączony wąż i szybkozłączka, czyli ok 80 zł mniej. Wężyk kupowany osobno to 20zł, szybkozłączka poniżej, choć za 20zł kupisz już taką z regulacją przepływu powietrza, która Ci się przyda bardziej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Jako pierwszy kompresor wolę kupić coś "firmowego". Na pewno, jak szlag trafi Adlerowski kompresor to zgłoszę się do kolegi Adamka. Dziękuję za wiele odpowiedzi i pomocnych rad, które przydadzą mi się w przyszłości. Jak kupię cały zestaw to ruszam z pierwszym warsztatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 11 minut temu, Noxet napisał: Jako pierwszy kompresor wolę kupić coś "firmowego". Na pewno, jak szlag trafi Adlerowski kompresor to zgłoszę się do kolegi Adamka. Ja zrobiłem dokładnie tak samo jak Ty chcesz zrobić. Powiem szczerze że żałuję.Gdybym miał prędzej namiary na kogoś kto robi takie kompresory to kupiłbym od razu a tak jestem 280 zeta w plecy.Zrobisz jednak jak uważasz.Czekam na pierwszy warsztat/ galerię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 29 minut temu, Noxet napisał: Jako pierwszy kompresor wolę kupić coś "firmowego". Na pewno, jak szlag trafi Adlerowski kompresor to zgłoszę się do kolegi Adamka. Dziękuję za wiele odpowiedzi i pomocnych rad, które przydadzą mi się w przyszłości. Jak kupię cały zestaw to ruszam z pierwszym warsztatem. Wszystko co nadciąga do nas z Chin to ten sam badziew, tylko niektórzy importerzy przyszywają mu jakaś "firmową" otoczkę i każą sobie za to płacić więcej, aż dziw, że się ludzie jeszcze na to nabierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Oczywiście, gdyby w jakimś sklepie internetowym był kompresor, który chciałem kupić na początku (nie allegro, ani olx, bo mam złe doświadczenia) nie byłoby mowy o Adlerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 No ale to jest dokładnie AS-186, tylko pod inną naklejką. Twój kompresor: AS-186 (który można kupić tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 6 minut temu, Solo napisał: No ale to jest dokładnie AS-186, tylko pod inną naklejką. Różnią się od siebie głowicą, więc pewnie także okablowaniem i budową wewnętrzną tłoka, więc podziękuję za taką "dokładność". Proszę chłopaki, zakończmy tą dyskusję. Poprosiłem wczoraj tylko o rozmiar gwinta, a rozwinęła się rozmowa o kompresorach olejowych i bezolejowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananasik Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 17 minut temu, Noxet napisał: Oczywiście, gdyby w jakimś sklepie internetowym był kompresor, który chciałem kupić na początku (nie allegro, ani olx, bo mam złe doświadczenia) nie byłoby mowy o Adlerze Identyczny a nawet lepszy znajdziesz TUTAJ. Gęstość i wysokość żeber jest identyczna, podobnie z tą lustrzaną pokrywką. Różni się tym, że jest czarny, ma ładnie zabudowany przewód i dodatkowe chłodzenie. Sam z takiego korzystam i jestem zadowolony ale gdybym znowu miał wybór to kupiłbym jednak lodówkowca. No i jest do kupienia na stronie internetowej a nie allegro czy olx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) @Ananasik to mi dałeś do myślenia na noc. Poczytam na temat tego kompresora i do 4 maja zastanowię się w mojej głowie co kupić. Dostałem więcej informacji niż się spodziewałem - dziękuję wszystkim. Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Noxet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi