Juffre Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzięki za pomoc. Zrobię jakięś próby i wam pokażę co z tego wyszło. Sprawdzicie czy idę w dobrym kierynku @Marcin WitkowskiMożesz mi polecić jakieś szablony? Korzystał ktoś z szablonów od miga? Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez Juffre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Aha, jeszcze wyczytałem taka rzecz. Wszystkie Su 27 pierwszych wersji miały dokładnie taki sam układ plam kamuflażu. Nie wiem czy się przyda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 A widziałeś gdzieś może poprawny rozkład plam? W planie miałem odwzorwać układ przestawiony w instrukcji. Chciałem powiększyć te szablony do wielkości 1:1 modelu, wydrukować i ten sposób te plamy malować. Nie wiem tylko na ile kamuflaż jest prawidłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Poproszę kolegów z Rosji o jakieś foto. Mają dostęp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Z jakiej jednostki robisz samolot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Juffre napisał: Korzystał ktoś z szablonów od miga? Mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Godzinę temu, smialus napisał: Z jakiej jednostki robisz samolot? Z pudełkowej I szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za jednostka. W tym modelu nie za bardzo przejmuję się odwzorowaniem konkretnej maszyny. W pudełku dostępne są kalki na niebieską 14. 54 minuty temu, Dorotka napisał: 4 godziny temu, Juffre napisał: Korzystał ktoś z szablonów od miga? Mogą być A ewntualnie jakies inne? Szablony miga sa teraz ciężko dostępne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Skoro 14, numer seryjny 36911025001 a więc z korzeniami Polskimi, 582 IAP, od 28.12.2004 r. po modernizacji do wariantu SM lata z numerem czerwonym 80 w 23 IAP w Dzemgi. A więc jak robisz z numerem 14 schemat jeden jedyny: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Kalki mam na niebieską 14. Zgodnie z instrukcją on ma biały nos i końcówki sterów kierunku I skłaniam się ku samolotom z białym nosem, po prsotu te mi się bardziej podobają. Mogę poszukać jakichś kalek, byleby w polskim sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 37 minut temu, Juffre napisał: Z pudełkowej I szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to za jednostka. W tym modelu nie za bardzo przejmuję się odwzorowaniem konkretnej maszyny. W pudełku dostępne są kalki na niebieską 14. A ewntualnie jakies inne? Szablony miga sa teraz ciężko dostępne.. Hm.... Mam jeszcze kilka takich od Propellera, ale ich w Polsce chyba nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Z czego to jest wykonane? Można to czyścić acetonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) 7 minut temu, Juffre napisał: Kalki mam na niebieską 14. Zgodnie z instrukcją on ma biały nos i końcówki sterów kierunku I skłaniam się ku samolotom z białym nosem, po prsotu te mi się bardziej podobają. Mogę poszukać jakichś kalek, byleby w polskim sklepie Nie sugeruj się moim zdjęciem, że 14 czerwona, dielektryki zielone, chodziło mi o sam układ plam. Taki jak ja Tobie wysłałem taki powinien być, a przy kabinie nie ma numeru?? W Chojnie było sporo z białymi elementami dielektrycznymi, więc biały jak najbardziej może być. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez smialus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 No właśnie nie ma numeru przy kabinie... Takie kalki są: Dziękuję @smialus za te schematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Dobra to dużo wyjaśnia, numer seryjny 36911027105, przeniesiony z Kluczewa, stąd tylko ma numer na stateczniku, ale krój cyfr trochę mi nie pasuje (te cyfry były naniesione w Kubince w 1996 r.). Ale to będzie ta maszyna. Więc schemat taki jak Tobie wstawiłem. Dielektryki białe. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez smialus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) 11 minut temu, Juffre napisał: Z czego to jest wykonane? Można to czyścić acetonem? Z czego to robią nie wiem, jest w każdym bądź razie miękkie. Czyszczę uniwersalnym rozpuszczalnikiem benzynowym. Tu zobacz: https://77propeller.com/sk/ Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Wygląda na to, że ten samolot już nie lata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 To są plusy modelarstwa. Nie wiedziałem o katastrofie nad Kubinka. Teraz robiłbym z niego Vitiazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 No tak. Su 27 14 Niebieski rozbił się w 2009 roku pod Moskwą podczas treningu pilotażu. Też mam ten samolot.. chyba trzeba będzie go robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 5 godzin temu, Juffre napisał: Wygląda na to, że ten samolot już nie lata Co to za strona ze mozna sprawdzac poszczegolne maszyny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Ja patrzę na Airforce.ru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 I pod Moskwą rozbił się nie ten samolot z pudełka. Numer 14 Niebieski dostał jak się pojawił u Vitiazej dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Apek napisał: To z pudełka skąd jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Jeśli jest to seria 25001, to historia jest taka jak mówi kolega Smialus, swoją drogą, podziwiam wiedzę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 14 minut temu, smialus napisał: Godzinę temu, Apek napisał: To z pudełka skąd jest??? Nie rozumiem pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi