barszczo Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Przedstawiam wam Sea Hurricane Mk.Ib w malowaniu 880 Naval Air Squadron z lotniskowca HMS Indomitable podczas operacji Ironclad czyli kampanii o przejęcie Madagaskaru z rąk francuskiej Vichy. Na samolocie tym latał Richard John Cork. Model składał się dobrze choć było kilka cięższych momentów. Całość przenitowana. Do malowania użułem farb Gunze C i H, specyfików AK, kredek i pigmentów. Jak to wyszło widać na zdjęciach, na pewno następne Hurricany nie będą już miały tych baboli które tutaj dają po oczach: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Bardzo ładny, bardzo starannie sklejony i subtelnie ubrudzony gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Fajny. Mój tak ładnie nie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Świetna praca szczere gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Fajny model, ładnie ubrudzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Ładniutki.Warto było czekać na galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Ładnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Pawle, jak już pisałem w warsztacie, bardzo mi się podoba. Fajne cieniowanie, weathering w sam raz. Aż mam ochotę znów się wziąć za kolejnego Hurricane'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Śledziłem warsztat, a finalny efekt bardzo ładny - samolot cieszy oko . Czekam na kolejne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol J. Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Witam wszystkich i pozdrawiam autora Hurrego. Ładniutki model, mam go z Italeri i mam zamiar zbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi