barszczo Napisano 8 Maja 2020 Napisano 8 Maja 2020 Przedstawiam wam Sea Hurricane Mk.Ib w malowaniu 880 Naval Air Squadron z lotniskowca HMS Indomitable podczas operacji Ironclad czyli kampanii o przejęcie Madagaskaru z rąk francuskiej Vichy. Na samolocie tym latał Richard John Cork. Model składał się dobrze choć było kilka cięższych momentów. Całość przenitowana. Do malowania użułem farb Gunze C i H, specyfików AK, kredek i pigmentów. Jak to wyszło widać na zdjęciach, na pewno następne Hurricany nie będą już miały tych baboli które tutaj dają po oczach: 3 Cytuj
Bengal Napisano 8 Maja 2020 Napisano 8 Maja 2020 Bardzo ładny, bardzo starannie sklejony i subtelnie ubrudzony gratulacje Cytuj
GreGG24 Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 Pawle, jak już pisałem w warsztacie, bardzo mi się podoba. Fajne cieniowanie, weathering w sam raz. Aż mam ochotę znów się wziąć za kolejnego Hurricane'a. Cytuj
tenzan Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 Śledziłem warsztat, a finalny efekt bardzo ładny - samolot cieszy oko . Czekam na kolejne modele. Cytuj
Karol J. Napisano 12 Maja 2020 Napisano 12 Maja 2020 Witam wszystkich i pozdrawiam autora Hurrego. Ładniutki model, mam go z Italeri i mam zamiar zbudować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi