meser262 Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) 58 minut temu, Irgr napisał: Odwzorowali również zmodyfikowaną przez Brytyjczyków podstawę wentylator Tygrysa z Bovington. Dokładnie tak pokazali pospawaną górną płytę po tym jak Tygrys No.131 został trafiony i naprawiony przez Anglików. Tylko że zrobili to nieudolnie (zbyt prosto) w porównaniu z oryginałem. W dniu 5.02.2021 o 13:51, meser262 napisał: ... producent prosił, żeby zaznaczyć że to jest egzemplarz przedprodukcyjny i część rzeczy musi jeszcze zostać poprawiona. No to chyba zmienią całe formy. Do poprzedniego postu tak wyglądają te miejsca w rzeczywistości - - nie ma wgłębienia i nie ma szwu na boku wieży. Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 9 Lutego 2021 przez meser262 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 24 minuty temu, meser262 napisał: - i nie ma szwu na boku wieży. To akurat wydaje mi się, że powstało z gównianych form jakie zapodali. U dragona też w niektórych egzemplarzach był taki szef na wieży, ale bardzo delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 2 minuty temu, Seb napisał: To akurat wydaje mi się, że powstało z gównianych form jakie zapodali. No możliwe co nie rokuje zbyt dobrze na przyszłość. Jedno jest coraz bardziej realne- dla tych co będą robić ten model - DUŻA ilość szpachli, papieru do szlifowania i cierpliwości. Ponownie widać że - to co nowe - wcale nie oznacza - lepsze -. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 1/72 - German MBT Leopard 2 A5/A6 https://armorama.com/news/border-small-scale-leopard-2?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 4 Marca 2021 Share Napisano 4 Marca 2021 Leoś wstępnie wygląda na ciekawego pod kątem polskich czołgów - nasze to A5 z granatami dymnymi w układzie typowym dla A6, do tego w zestawie obydwa warianty fartuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 Cześć Dzisiaj powinienem mieć tygrysa - czy chcecie abym coś pofotografował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 19 minut temu, martinello napisał: Cześć Dzisiaj powinienem mieć tygrysa - czy chcecie abym coś pofotografował ? Oczywiście- czekamy na in-box. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 Godzinę temu, martinello napisał: Cześć Dzisiaj powinienem mieć tygrysa - czy chcecie abym coś pofotografował ? Dostawa drogą morską? Bo już chyba z 3 tygodnie temu pisałeś, ze wysłali Ja jestem tylko ciekawy czy coś poprawili, luknij ogólnie na jakość odlewów. Pod tym teutońskim in-boxem na YT jak napisałem że szajs to o mało mnie nie zjedli, ze to przedprodukcyjny model itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 Jakoś model tak długo latał z HK do Wrocławia... Mam już w rękach. Na szybko, bo w robocie jestem - coś tam poprawili Te pionowe szwy są delikatne - kilka ruców pilnikiem i po kłopocie. Reszta została... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 45 minut temu, martinello napisał: Jakoś model tak długo latał z HK do Wrocławia... Mam już w rękach. Na szybko, bo w robocie jestem - coś tam poprawili Te pionowe szwy są delikatne - kilka ruców pilnikiem i po kłopocie. Reszta została... A mógłbyś potem zmierzyć wysokość wydechów i sprawdzić (chociaż będzie trudno) wizjer kierowcy, czy nadal lewituje w powietrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 (edytowane) Zmierzę w domu. Choć przeszła mi ochota na tygrysa - dla mnie niemiecki czołg to zupełna nowość i jakoś mnie nie wciągnął, nie jest to zauroczenie od pierwszego spojrzenia... Zestaw z metalową lufą i krzyżem żelaznym Jak ktoś chętny - proszę o kontakt Edytowane 8 Marca 2021 przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 Krzyż z chęcią przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 A zasłużyłeś się na polu boju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 Nie dostałem za Obronę Wału Pomorskiego a zasłużyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) Nie wiem czy to poprawiona wersja czy "initial", ale ramki można obejrzeć tutaj http://moxingfans.com/m/view.php?aid=8888 I dla porównania RFM http://www.moxing.net/2021/0304/10973.html Edytowane 20 Marca 2021 przez macias13_84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 28 Maja 2021 Share Napisano 28 Maja 2021 BT006 - Pz.Beob.Wg IV Ausf J with Crew https://armorama.com/news/border-panzer-beob-wg-iv-ausf-j-with-crew?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Czerwca 2021 Share Napisano 28 Czerwca 2021 będzie kopareczka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Czerwca 2021 Share Napisano 28 Czerwca 2021 2 godziny temu, M.A.V. napisał: będzie kopareczka : I znowu jakaś żywiczna firma konwersjowa zaleje się łzami i dobrze , ach żeby tak pomyśleli jeszcze o Bergerpanzer 3 Buffel Pozdr. A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Czerwca 2021 Share Napisano 28 Czerwca 2021 Godzinę temu, Adams M1A1 napisał: żeby tak pomyśleli jeszcze o Bergerpanzer 3 Buffel będzie, będzie..... ale od HB : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Czerwca 2021 Share Napisano 28 Czerwca 2021 5 godzin temu, M.A.V. napisał: będzie, będzie..... ale od HB : O to dobra wiadomość . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Czerwca 2021 Share Napisano 29 Czerwca 2021 18 godzin temu, M.A.V. napisał: będzie kopareczka : To coś dla Grzesia bożo wpożo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 29 Czerwca 2021 Share Napisano 29 Czerwca 2021 Border Model Matv with full interior https://armorama.com/news/border-model-matv-with-full-interior?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter No i koparka już wyżej opisana przez Kolegę - AdamsM1A1 https://armorama.com/news/border-model-aev-kodiak?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Czerwca 2021 Share Napisano 29 Czerwca 2021 Czyżby ten MATV miał znowu wiele wspólnego z modelem RFM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Sierpnia 2021 Share Napisano 17 Sierpnia 2021 Witajcie wszyscy wielbiciele II wojennej techniki .Podczas porannego trałowania Armoramy zobaczyłem taki post o nowości Bordera jest to co prawda hitlerowski samolot Ju 87 ale za to w skali 1/35 o taki: https://armorama.com/news/border-model-1-35-stuka Już widzę taką dioramkę gdzie ogon tego Sztukasa został właśnie rozjechany przez T34. Powinni częściej wydawać tego typu sprzęt jednak specjaliści od maluchów w 1/72 mają o wiele lepiej . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi