Rafał B Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 6 godzin temu, kzugaj napisał: A bedzie to jakies specjalne wydanie? ...już za sprawą poniższego oksymoronu zasługuje na miano Special Edition 12 godzin temu, Seb napisał: ... mają dorzucić plastikowy żelazny krzyż w skali 1:1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 (edited) 19 godzin temu, Seb napisał: A tak wydany model to widzieliście? Wczoraj "macałem" w sklepie!Modelik palce lizać i wygląda nietuzinkowo..Jakość-wyprasek-bardzo dobra!Tylko ta cena... Edited November 21, 2020 by piotrkur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek1124 Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Ciekawe kiedy będzie wydana wersja w zwykłym pudełku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Jest in-box Crusadera. Wygląda smakowicie http://www.moxingfans.com/test/other/2020/1201/8483.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Smakowicie wygląda.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzdura Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Jest już jeden skończony https://www.facebook.com/rayxdow/posts/810678922830689 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted January 4, 2021 Share Posted January 4, 2021 Border Model-Möbelwagen skala 1/35. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 Premiera we wtorek - chyba że znów przesuną - Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 (edited) O dziwo - zamówiłem. Chociaż nie moja bajka... EDIT-> przekonała mnie GOLONKA która jest dodatkiem do modelu Edited January 12, 2021 by martinello Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 W dniu 11.01.2021 o 00:49, Seb napisał: Nie mogę się doczekać, bo jestem baaaaardzo ciekawy co zepsuli Dodali fotki - Więcej tu - https://armorama.com/news/border-model-tiger-i-additional-photos?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 No no no wygląda fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Działające gąsienice?EdycjaJednak nie, u miga jest CAD, paski + pojedyncze ogniwa :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irgr Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Wizjer to jeden z wielu błędów które wytknięto im na FB po opublikowaniu pierwszych renderów. Zapowiedzieli że zwrócą uwagę na wszystkie merytoryczne opinię =P Biorąc pod uwagę że z ich nowej IV asuf. H łatwiej zrobić ausf. G przerobione na ausf. J niż poprawny model tego co jest napisane na pudełku, Dragon może nadal czuć się bezpiecznie w tych tematach =P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 Oj tam pewnie krzywo patrzył jak przyklejał? W zasadzie to jest tak trochę złożony na pokaz, taśma i bluetack więc może i wizjer na wcisk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irgr Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 3 minuty temu, kzugaj napisał: więc może i wizjer na wcisk Wizjer był dokładnie tak samo źle zrobiony na pierwszych renderach jak i na powyższym modelu, więc raczej to nie wina modelarza. Nawet nie ma potrzeby patrzeć na Dragona. Jest masa osób na internecie która ma dużą wiedzę w tym temacie i za darmo chce się nią dzielić. Wszak nie są to żadne tajemnice. W samych komentarzach pod zapowiedzią było bardzo dużo wychwyconych błędów oraz porad jak je naprawić/zmienić, między innymi ten nieszczęsny wizjer. Pozostaje tylko podejście właściciela firmy do swojego produktu i tutaj wygląda na to że żadnych zaskoczeń nie będzie =P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 No jeszcze nie było premiery więc może wystarczy poczekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 (edited) Mojego tygrysa już wysyłają ze sklepu. Przy okazji pytanie - ponieważ z definicji nie kleję niemieckich tanków, czy istnieją jakieś fotki pojazdów "captured" w tej wersji ? Tygrys 131 z Tunezji się nada ? Edited January 27, 2021 by martinello Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted January 27, 2021 Author Share Posted January 27, 2021 Trudno powiedzieć co dają na ramkach zanim będzie pełny inbox. Z grubsza to brak zasobnika wieżowego i inne jarzmo to tak na szybko udało mi się spostrzec. Trzeba poczekać na zawartość pudła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Nie upieram się przy 131. Chodzi mi o jakikolwiek którego można zrobić nie-niemieckiego. A zakup był impulsowy, bez przemyślenia :) - nie znam się na niemieckim sprzęcie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted January 28, 2021 Author Share Posted January 28, 2021 3 minuty temu, Seb napisał: A to spoko, ale z tego co kojarzę to jedynie Francuzi zdobyli i użyli Tygrysa, ale była to wersja późna. Trumpeter go wypuscil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 9 minut temu, Seb napisał: Martinello, jakby co to mogę odkupić. Pomyślę Jak model dojdzie do mnie to otworzę pudełko i zobaczę czy jest "chemia" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 (edited) jest pierwszy in-box moelu tygrysa na scalemates -> https://www.scalemates.com/kits/border-model-bt-010-tiger-i-early-production--1314899 EDIT -> mój model się właśnie pakuje w Hong-Kongu Edited February 4, 2021 by martinello Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted February 4, 2021 Share Posted February 4, 2021 1 godzinę temu, Seb napisał: O k.., jakość odlewów jeszcze niższa niż u RFM ! Nadlewki, przesunięcia i zapadnięcia. Będzie jazda z wieżą i płytą nad transmisją. Zobaczymy jaka będzie cena - z in-boxu widać że w zestawie jest kilka zasobników wieżowych oraz 5 jarzm armaty. Odpada kupowanie drogich żywic. Mała blaszka podobna do tej z modelu Dragona, też jest i drut kolczasty. Lufa jest również z metalu. Pofilozofowali trochę z gąsienicami - są długie proste jednolite odcinki, ale zęby ogniw trzeba wklejać osobno. Do pidżamy można sobie przypiąć żelazny krzyżyk z liściami dębowymi i mieczami. Można zasnąć jak as pancerny i czekać, aż model będzie dostępny w sprzedaży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted February 4, 2021 Author Share Posted February 4, 2021 Mam nadzieje ze to był egzemplarz przed produkcyjny. wieża i kopuła dowódcy poćwiartowane ze śladami łączenia masakra. Prawdopodobnie dają szeroki zasobnik wieżowy 1.4m. Ciekawe czy wszystkie będą z metalową lufa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts