Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości Border Model

kzugaj

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, Irgr napisał:

Odwzorowali również zmodyfikowaną przez Brytyjczyków podstawę wentylator Tygrysa z Bovington.

Dokładnie tak pokazali pospawaną górną płytę po tym jak Tygrys No.131 został trafiony i naprawiony przez Anglików. Tylko że zrobili to nieudolnie (zbyt prosto) w porównaniu z oryginałem. 7-4-5903-A1.jpg.e2f36b022327a58e7f61560fb9ced3f8.jpg

W dniu 5.02.2021 o 13:51, meser262 napisał:

... producent prosił, żeby zaznaczyć że to jest egzemplarz przedprodukcyjny i część rzeczy musi jeszcze zostać poprawiona.

No to chyba zmienią całe formy.

Do poprzedniego postu tak wyglądają te miejsca w rzeczywistości - 1942358165_meser262@Tig.thumb.jpg.450e3a27224d6cfa462d98e1e25818ad.jpg

- nie ma wgłębienia i nie ma szwu na boku wieży.

Pozdrawiam

Krzysztof

Edytowane przez meser262
literówka

24 minuty temu, meser262 napisał:

- i nie ma szwu na boku wieży.

To akurat wydaje mi się, że powstało z gównianych form jakie zapodali.

U dragona też w niektórych egzemplarzach był taki szef na wieży, ale bardzo delikatny.

2 minuty temu, Seb napisał:

To akurat wydaje mi się, że powstało z gównianych form jakie zapodali.

No możliwe co nie rokuje zbyt dobrze na przyszłość. Jedno jest coraz bardziej realne- dla tych co będą robić ten model - DUŻA ilość szpachli, papieru do szlifowania i cierpliwości. Ponownie widać że - to co nowe -  wcale nie oznacza - lepsze -.

Pozdrawiam

Krzysztof 

• 4 weeks later...
Godzinę temu, martinello napisał:

Cześć

Dzisiaj powinienem mieć tygrysa - czy chcecie abym coś pofotografował ?

Dostawa drogą morską? Bo już chyba z 3 tygodnie temu pisałeś, ze wysłali😋

Ja jestem tylko ciekawy czy coś poprawili, luknij ogólnie na jakość odlewów.

Pod tym teutońskim in-boxem na YT jak napisałem że szajs to o mało mnie nie zjedli, ze to 

przedprodukcyjny model itp.

45 minut temu, martinello napisał:

Jakoś model tak długo latał z HK do Wrocławia...

Mam już w rękach. Na szybko, bo w robocie jestem - coś tam poprawili

347114621_meser262@Skdonitowzieli.thumb.jpg.64ed033671970cad2846ecc6d3850e21.jpg

Te pionowe szwy są delikatne - kilka ruców pilnikiem i po kłopocie. Reszta została...

A mógłbyś potem zmierzyć wysokość wydechów i sprawdzić (chociaż będzie trudno) wizjer kierowcy, czy nadal lewituje w powietrzu?

Zmierzę w domu.

Choć przeszła mi ochota na tygrysa - dla mnie niemiecki czołg to zupełna nowość i jakoś mnie nie wciągnął, nie jest to zauroczenie od pierwszego spojrzenia...

Zestaw z metalową lufą i krzyżem żelaznym

Jak ktoś chętny - proszę o kontakt

Edytowane przez martinello

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

• 1 month later...

Witajcie wszyscy wielbiciele II wojennej techniki .Podczas porannego trałowania Armoramy zobaczyłem taki post o nowości Bordera jest to co prawda hitlerowski samolot Ju 87 ale za to w skali 1/35 o taki:

https://armorama.com/news/border-model-1-35-stuka

Już widzę taką dioramkę gdzie ogon tego Sztukasa został właśnie rozjechany przez T34:mrgreen:. Powinni częściej wydawać tego typu sprzęt jednak specjaliści od maluchów w 1/72 mają o wiele lepiej . Pozdr. A.